Lagbanner
Inför Ungern-Italien: Uppvärmning inför det stora slaget
Kan Fabio Quagliarella förhäxa även undrarna?

Inför Ungern-Italien: Uppvärmning inför det stora slaget

Som sig bör när det är landskampsdag på schemat är Italien igång. Säsongens första match spelas mot Ungern på Ferenc Puskas-stadion. Första matchen utan Nesta och Totti kan tyckas, men i princip hela förra säsongen landskampades det utan dem. Passande nog kommer ingen att bära varken nummer 10 eller nummer 13 mot Ungern.

Roberto Donadoni har tagit ut en stark trupp, sannolikt för att redan nu börja preparera inför matchen mot Frankrike, och den bortglömda mot Ukraina därefter.

När säsongen ännu inte dragit igång är det omöjligt att säga var spelarna står. De bör inte vara i toppform men med bara dagar till ligapreimären ska de kunna prestera riktigt hyggligt om de bara vill. Inställningen är ett frågetecken.

De stora spelarna har i viss mån börjat flytta utomlands vilket i det här läget är till gagn för landslaget. Toni har kommit igång ordentligt i Tyskland och måste vara given i startelvan när Donadoni väljer sitt lag. Att Inzaghi varit het på hemmaplan ger honom bara ett skönt alternativ som inhoppare.

Personligen hade jag hellre sett Rolando Bianchi i truppen istället för Pippo. Inget ont om honom men Bianchi behöver masseras in i landslaget och Inzaghi vet man alltid var man har ändå. Utom om man är mittback.

Grosso är varm i kläderna i sin franska omgivning och gör sentimental comeback i Gli Azzurri. Plötsligt finns de två bästa italienska vänsterbackarna utomlands (kanske tre med Moretti?). Pasqual är utmanare på hemmplan men åker inte med till Ungern.

Även den mindre populäre Zaccardo är tillbaka. Bra i Palermo, sällan bra i landslaget. När ska den mentala betongkepset ramla av?

De Rossi vilar. Han har ju inget att bevisa. Aquilani spelade glimtvis stor fotboll i supercupen och förtjänar sin plats. Dianas medverkan förstår jag inte, däremot är det skönt att Palombo uppmärksammas.

Italien har nuförtiden ett hav av högkalibriga anfallare att tillgå. Di Natale och Quagliarella borde göra vem som helst nervös.

Roberto Donadoni, som inte hade något att säga angående Domenechs uttalanden tidigare:

- Om matchen redan har börjat gäller det honom. Jag har annat att tänka på. Mina tankar handlar om det som sker på planen och matchen mot Ungern.

- Vi ska fortsätta där vi slutade. Spelarna vill fortfarande göra bra ifrån sig och sammanhållningen är stark. Självklart är vi inte i samma fysiska skick nu som då.

Om de som saknas:

- De Rossi gjorde sin första match igår. Perrotta, Gilardino och Camoranesi är ännu inte helt återställda från sina skador.

Personligen är jag ytterst intresserad av vad han säger om eventuella "värvningar" av Amauri och Taddei. Att riva upp en åsiktstornado såhär inför årets viktigaste match är förstås inte så smidigt, men finns ens tankarna?

Ungern har inte besegrat Italien sedan 1965. Italien har på sina 14 matcher på ungersk mark 5 vinster, 5 oavgjorda och fyra förluster. Frågetecken för den italienska motivationen som sagt, det brukar behövas något att tända till på. Räkna med en loj insats. Donadoni har dessutom sagt att han ska utnyttja alla byten. Glöm inte tandborsten...

Preliminär startelva (4-2-3-1): Buffon - Zaccardo, Cannavaro, Materazzi, Grosso - Pirlo, Gattuso - Quagliarella, Del Piero, Di Natale - Toni.
Tips: 1-2. Toni och Inzaghi.
TV: RaiUno 20:30 (kan eventuellt ses i Sverige)

Källor: figc.it, gazzetta.it


Jonas Söderström [jonas.soderstrom@svenskafans.com]@jonas5oderstrom2007-08-21 21:49:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)