Lagbanner
Ungern-Italien 3-1: Ett perfekt genrep
Fabio Cannavaro hade ingen lycklig kväll i Budapest.

Ungern-Italien 3-1: Ett perfekt genrep

Nej, jag är inte ironisk. Förlust mot en mindre etablerad nation är helt perfekt inför mötet med fransoserna. Italien är nere på jorden. Ingen kommer ställa in skorna på San Siro. Hedern är sargad och måste återupprättas.

Roberto Donadoni har fortfarande inte vunnit en träningsmatch som förbundskapten. Oavgjort mot Turkiet och förlust mot Kroatien och Ungern är inget vidare.

I första halvlek fick både Fulop och Buffon visa sig på styva linan. Fulop fick till och med vittja nätet en gång sedan Toni smackat in en halvvolley i friläge. Tyvärr tyckte mannen med flaggan att det var offside.

I övrigt hade Del Piero ett fräsande men ofarligt skott mot mål.

Donadoni valde att göra fyra byten i den mållösa pausen. In med Barzagli, Grosso, Di Natale och Inzaghi, ut med Materazzi, Oddo, Del Piero och Toni.

Det var en inhoppare som spräckte dödläget. Aquilani lirkade mjukt fram bollen till Di Natale som undvek både offsidefälla och mottagning. Med en nätt touch på bollen ställde han Fulop som fick se bollen rulla förbi sig in i mål från straffområdeslinjen.

Ledningen höll i tretton minuter. Efter lite villervalla i Buffons straffområde klämde en omarkerad Juhasz till med en skickligt utfört vänstervolley som Buffon inte hade en suck på. Den som vill kan skylla markeringsmissen på Cannavaro.

Tre minuter senare tappade Cannavaro hjärnan och fällde Priskin bakifrån vid kortlinjen. Straff och 2-1 till hemmalaget. Buffon tar ju inga straffar längre.

Cannavaro gjorde möjligen sin sämsta landskamp någonsin, för det var han som förlorade närkampen mot Gera som därmed kunna frispela Feczesin till 3-1. Fiaskot fullbordades.

Ungern: Fulop; Szelesi, Vasko, Juhasz, Vanczak (Czisimadia 73); Hajnal (Filkor 59), Vass, Tozser (Leandro 59); Priskin (Feczesin 73); Gera, Dzsudzsak (Halmosi 82)
Italien (4-2-3-1): Buffon; Oddo (Grosso 46), Cannavaro, Materazzi (Barzagli 46), Zambrotta; Ambrosini, Pirlo; Quagliarella, Aquilani (Palombo 66), Del Piero (Di Natale 46); Toni (Inzaghi 46)

Kommentarer efter matchen:

Roberto Donadoni:
- Vi mötte ett lag med fräschare ben och bättre inställning. Vi var okej i första halvlek, sen tappade vi fokus och förlorade på grund av några dumma misstag. Klart man inte är nöjd efter en 3-1-förlust.

Gigi Buffon:
- Vi förväntade oss att vara i dålig fysisk form, men efter att han tagit ledningen kunde vi åtminstone fixat oavgjort med lite bättre inställning. Vi trodde att det var klart och straffades. Man får gå tillbaka många år för att hitta ett bra resultat av Gli Azzuri i en sån här augustimatch.

Materazzi kan bli borta ett bra tag med en besvärlig lårskada. Det är inga vidare nyheter. Att serie A:s bästa mittback förra säsongen saknas är naturligtvis ett avbräck. Barzagli får äntligen chansen, och det blir ett elddop. Misslyckas han är han borta för alltid.

Nu är det bara Frankrike som gäller. Ungern är redan glömt.

Källor: gazzetta.it, figc.it, channel4.co.uk


Jonas Söderström [jonas.soderstrom@svenskafans.com]@jonas5oderstrom2007-08-23 17:13:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)