Lagbanner
Inför Italien-Georgien: Det närmar sig
Dags att dissa Tyskland för en stund...

Inför Italien-Georgien: Det närmar sig

Tre matcher återstår. För Donadonis mannar gäller det att hålla fullt fokus på den stundande matchen mot Georgien och se till att ta de obligatoriska poängen som krävs för att kunna hålla hoppet levande om EM nästa år. Det är nära nu.

Georgien är helt borta från att kunna kvala in till EM nästa år och har varit det en bra tid nu. Under kvalets gång så har man knappast satt någon skräck i eventuella motståndare och man har i princip inte tagit en enda imponerande skalp. Dock, när det finns regler så finns det undantag och så även i detta fall. Georgien lyckades samma dag som Italien kryssade mot Frankrike hemma att knipa en poäng mot Ukraina och på så sätt eliminera Ukraina som ett eventuellt hot. Tack Georgien. Nu är det andra premisser.

För Gli Azzurris del så kryper sig EM allt närmare. Trots att laget inte har presterat på topp i flertalet matcher och trots att man inte alltid fått med sig de resultat man har önskat så ligger man bra till inför avslutningen. Man har i alla fall avgörandet i sina egna händer och så länge detta villkor gäller så håller jag Gli Azzurris chanser stora. Matchen på lördag är bara en transportsträcka och Georgien ska inte utgöra något som helst hot mot Donadoni & Co. Vi ska helt enkelt vinna, och när vi har gjort det är det bara ett jobbigt hinder kvar; Skottland på bortaplan. Men nu tar vi en match i taget.

Truppen
Italien kommer till spel med en relativt nykomponerad backlinje, oavsett vilka som spelar på lördag. Materazzi är skadad sedan tidigare, Cannavaro är avstängd och Zambrotta befinner sig även han på skadelistan vilket öppnar upp för andra namn på i försvaret.

På mittfältet saknas Perrotta, Aquilani samt Camoranesi till följd av skador, vilket lämnar en del frågetecken gällande den offensiva kraften. Donadoni är dock som vanligt inte sen med att hitta ersättare och ger platserna till Stefano Mauri och Riccardo Montolivo. Dessa båda herrar får se detta som en stor chans att kunna visa sin potential på den internationella scenen.

I anfallet så får vi då äntligen tillbaks vår gullegris Luca (Luha) Toni från tyskalektionerna och Oktoberfestandet. Inzaghi och Del Piero är petade men lämnar sannolikt inget större tomrum efter sig då det i dagsläget finns bättre anfallare att tillgå.

Preliminär startelva (från Gazzetta dello Sport)
Buffon står. Han är frisk och kry och i en hejdundrande form, frågor? För de personer som hyser eventuella tveksamheter kring Buffons närvaro mellan stolparna så föreslår jag att de individerna börjar arbeta på FIFA i framtiden så att de får ge utlopp för sin inkompetens.

Backlinjen är som sagt en nykomponerad sådan om man bortser från Oddo som startar som högerback. I mitten ligger valet troligen på Barzagli och Bonera som återigen får chansen i landslaget. Chiellini befinner sig med största sannolikhet till vänster om de två.

Eftersom det verkar som om Donadoni tänker sig en 4-3-3 uppställning så blir det följaktligen tre man på mitten. Enligt spågummorna från Coverciano så blir det antagligen Gattuso, De Rossi samt Ambrosini som får formera mittfältet.

Anfallet kommer troligen bestå av Quagliarella, Di Natale samt "Il Bomber".

Uppställningen lämnar dock en del frågetecken och det känns som vanligt väldigt oklart huruvida det här är den uppställning som Donadoni tänker starta med på lördag. Det skulle mycket väl kunna bli så att exempelvis Panucci går in i mittförsvaret eller att Pirlo ersätter De Rossi, det lämnar jag reservation för. Det finns som vanligt ohyggligt många lösningar och det stora frånvaroantalet gör inte saken lättare.

Det känns hur som helst som att Italien kommer att vinna den här matchen. Att Toni är tillbaka gör otroligt mycket och det känns egentligen inte som om någon av alla som är borta är lika oersättlig som Luca var mot till exempel Frankrike. Di Natale har varit grym i de tidigare landskamperna och fungerar inte Quaglia så finns en rad alternativ att sätta in för att sätta press på Georgien. Vinner vi inte den här matchen har vi inget i EM att göra.

EM-kval Grupp B – Italien-Georgien
13 Oktober 2007 20:50
Arena: Luigi Ferraris, Genua
Domare: Carlos Megía Dávila (Spanien)
Tips: 2-0 – Italien tar en säker seger.

Källor: figc.it, gazzetta.i, uefa.com

Alexander Bergendorf2007-10-12 17:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)