Lagbanner
Italien jobbar på Amauri
Amauri på väg mot Gli Azzurri?

Italien jobbar på Amauri

Nedräkningen inför den avgörande matchen mot skottarna är igång. Roberto Donadoni hoppas på Mauro Camoranesi och har gott om alternativ på topp - kanske till och med Amauri.

- Självklart skulle jag vilja ha honom i laget, precis som alla andra spelare i serie A eller B som kan hjälpa laget. Det finns fortfarande en del byråkrati att ta hand om, just nu är det problem med hans pass, säger Donadoni till Gazzetta dello Sport.

"Spelare i serie A eller B." Betyder det att det är kört för Giuseppe Rossi?

Annars räknar han med Toni, Iaquinta och Gilardino, som tycks vara på väg tillbaka efter formsvackan. Att Amauri skulle tillföra Italien något råder få tvivel om. Om alla papper blir klara vore det inte en dag för tidigt att göra honom till en fullvärdig italiensk fotbollspelare. Visst, det är aningen kontroversiellt, men om Amauri skulle avgöra matchen mot Skottland kommer ingen italienare minnas hans brasilianska rötter.

Donadoni väntar dessutom på att ett antal spelare ska komma i form efter skadebekymmer. Han kommer få en halvlek om det är det han är kapabel till. Det finns lite tid kvar innan det är dags, närmare bestämt två veckor. 

Källa: gazzetta.it

Jonas Söderström [jonas.soderstrom@svenskafans.com]@jonas5oderstrom2007-11-05 20:43:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)