Lagbanner
Om höstsäsongen: Genoa
Marco Borriello har lyckats bra som prima punta under sina första månader i Genoa.

Om höstsäsongen: Genoa

Genoa-supportern med pseudonymet Gradinata Nord ger oss sin syn på sitt lag den gångna hösten.

- Bästa minnet från höstsäsongen?
Att som nykomling spela 3-4-3 och med en sådan härlig attackfotboll. Personligen tycker jag att Genoa är en färgklick i årets Serie A med sitt offensiva, tekniska och öppna spel. Lite Hawaii-fotboll ibland. Roligt att se på men inte alltid så effektivt speciellt inte när man är nykomling i en liga som Serie A.

- Vad glömmer du helst?
Premiärmatchen mot Milan. Det skulle vara årets fest, Genoa var tillbaka till Serie A och vi får en lektion i hur Serie A-fotboll ska spelas och ligger under med 3- 0 efter första halvlek. Sen var 3–1 förlusten mot Siena inte rolig heller.

- Hur har laget motsvarat förväntningarna?
Ja, det tycker jag. Både jag och laget/ledningen själva hade nog förhoppningar om att ligga ännu högre upp i tabellen och spela ett mera jämt spel inte så mycket upp och ner. Men det är inte i år som vi ska vara bra utan det är kommande säsonger.

- Utropstecken?
Finns fyra stycken som har utmärkt sig mest i år enligt mig. Det är Rubinho som har gjort fantomräddning efter fantomräddning och räddat Genoa i många matcher. Han har fått plocka ut en hel del bollar, men de ska inte han lastas för. Sen har Bovo varit en jätte i mittförsvaret och han har försökt styra hönsgården som han har fram för sig i vissa matcher. Utan han så hade vi nog definitivt legat längre ner i tabellen än vad vi gör idag. Den tredje är Leon som med sina dribblingsraider och känsliga frisparkar, hörnor med mera har förgyllt tillvaron för de som gillar fotbollsartister. Den fjärde är givetvis Borriello som gjort 8 mål hittills i år trots att han både har varit avstängd och skadad. Han är stor och stark, bra på huvudet och tungtskott. En riktig ”boxspelare”.

- Frågetecken?
Många menar försvaret, men jag tycker Genoas största svaghet ligger på mittfältet. Det är där vi tappar boll och får omställningar på oss. Det är där vi kladdar med bollen för länge och spelet blir långsamt. Vi skulle behöva en riktigt bra innermittfältare.

- Besvikelser?
Gasperinis laguttagningar som varje gång innehåller någon ändring. Ingen kontunitet att tala om. Sen trodde jag att Figueroa skulle få sitt stora genombrott i år. Problemet för han heter Borriello och att Gasperini ser båda som centrala anfallare och därmed inte kan spela samtidigt i ett 3-4-3-system.

- Om det ska förstärkas i januari, vad behövs?
En erfaren innermittfältare som tar tag i spelet. En som kan spela på få tillslag, och spela i djupled istället för i sidled. Skulle även behöva en back (Criscito) till, då ibland Bovo ser alldeles för ensam ut som en Serie A försvarare i dagens lag..

- Målsättning för våren?
Nu när man sett att vi kan vinna mot vilket lag som helst måste målet vara en top tio placering helt klart, samt att hålla lillebror bakom sig i tabellen plus att vinna derbyt. Jag skulle nog bli besviken annars. Nä, jag är nöjd bara vi håller oss kvar...!?

Jonas Söderström [jonas.soderstrom@svenskafans.com]@jonas5oderstrom2007-12-31 07:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)