Lagbanner
Coppa Italia: ”En cuptitel hade laget mått bra av”

Coppa Italia: ”En cuptitel hade laget mått bra av”

Bentornato calcio! Första anhalt av en magisk sommar är Juventus Stadium.

Ja, först ut av alla är de italienska mästarna Juventus i sin retur mot Milan.
Sent mål av Ronaldo på straff gjorde det till ett gynnsamt utgångsläge på hemmaplan nu på fredag.
Milan, som saknar kanske den mest bolltränande spelaren i Ibrahimovic, måste alltså göra mål för att gå vidare.

Vi har ta en check med berörda redaktioner och sett hur situationen är.

För Juventus har Lucas Sjögren stått för informationen och hos Milan är det Gabriel Melke.


Bara dagar kvar innan omstarten. Hur känns det? 


— Fra°n bo¨rjan hade jag lite blandade ka¨nslor. Hur kommer fotbollen vara utan publik och a¨r det inte ba¨ttre att sta¨nga ner den ha¨r sa¨songen och bo¨rja om pa° ny kula? Men desto la¨ngre tid som har ga°tt sedan det senast sparkades en boll pa° Juventus Stadium har man insett hur mycket man saknar fotbollen och hur mycket man beho¨ver den. Det a¨r inte optimalt med fotboll utan publik men det a¨r fasiken sa° mycket roligare a¨n ingen fotboll alls. (Lucas)


—  Upprymdheten har slingrat sig runt i kroppen utan att få släppas fri. Exalterad kanske är ordet. Uppjagad är möjligen ett annat. Och det kan vara så att det är varken eller. Längtan är dock stor och få saker kan mäta sig med dessa glädjerus i det som annars varit tomhetens centrum. I dessa tider har man kommit till insikt med vad fotbollen egentligen betyder. Vad sporten faktiskt gör för en annan. Samtidigt är jag ju Milanista. Ångesten lär säkerligen kräla fram och svämma över. Men det är charmen med vår älskade sport, med mitt älskade lag.(Gabriel)



Coppa Italia får vara uppvärmningen inför seriestarten. Hur ser din klubb på det?


— Tycker det blir en bra uppva¨rmning info¨r seriestarten. Dels fa°r man en match i benen innan serien drar iga°ng, samtidigt som det kommer bli ho¨gdramatiskt direkt. En semifinal mot Milan da¨r det enda som skiljer lagen a°t a¨r ett bortama°l i Juventus favo¨r la¨r bli en match som inte ga°r av fo¨r hackor. (Lucas)


—  Klubbarna har varit restriktiva och inte uttalat sig alltför mycket om den rådande (den är inte över) pandemin. Vad man känner är ganska svårt att veta. Å andra sidan har klubbarna inte något val. Det handlar snarare om att koppla greppet om nuet och att infinna sig med situationen. Den är ju trots allt unik. Det finns väl heller inte ett tacksamt sätt att dra igång ligan igen. Däremot tror jag att Milan hade mått bra av att få ”genrepa” lite inför den oerhört tuffa semifinalreturen mot Italiens absolut starkaste lag. (Gabriel)


Kommer de satsa på cupen eller är det sekundärt?


— Jag tror och hoppas att Juventus kommer satsa pa° cupen. Det kommer naturligtvis bli en ha¨ftig och tajt scudettostrid mot Lazio men jag anser att vi a¨nda° bo¨r satsa pa° cupen. Inte minst eftersom vi missade cuptiteln fo¨rra a°ret. (Lucas)


— Jag tror definitivt att Milan kommer försöka göra sitt yttersta för att skaka Juventus under fredagskvällen. Den preliminära startelvan som har florerat i medierna har varit starkt formerad, och det säger väl sitt. Rossoneri innehar inte någon god placering i ligaspelet och man är för den delen inte med i kampen om Champions League-platserna heller. Visst, klubbledningen vill nog se spelarna knipa en Europa League-plats i ligan. Och självklart vill man som supporter se laget hamna på bästa möjliga tabellplacering. Men en cuptitel hade man nog mått bra av. Den hade sannerligen gjort gott. Ett plåster på såren. Någonting att hurra för, glädjas över och enas om. (Gabriel)


Hur ser det ut med skador - några borta?


— Fo¨r va°r del ser det ra¨tt lugnt ut med skador. Vi har haft en del spelare som varit coronasjuka men na¨r det ga¨ller fotbollsrelaterade skador a¨r la¨get i stort sett ofo¨ra¨ndrat ja¨mfo¨rt med fo¨re uppeha°llet. Chiellini a¨r fullt tillbaka nu samtidigt som Demiral (korsbandsskadad) fortfarande inte a¨r tillga¨nglig. Higuain dras med lite sma°skador och kan missa matchen mot Milan. A¨ven Ramsey har varit lite sma°skadad men ska enligt de senaste uppgifterna var redo fo¨r matchen mot Milan. (Lucas)


—  Det har nog inte gått någon obemärkt förbi att Zlatan Ibrahimovic´ har åkt på en vadskada. Den storväxte svensken kommer troligtvis bli spelklar till ligastarten, men tiden är för knapp inför Coppa Italia och han kommer inte att finnas med i matchtruppen. Att säga att detta är ett avbräck är en underdrift. Theo Hernandez är avstängd och missar matchen. Vänsterbacken har varit briljant för Milan den här säsongen och hans egenskaper (inte minst näsa för mål) hade varit välbehövliga här. Leo Duarte kommer troligtvis missa matchen på grund av skada. För övrigt ser Milan komma till spel med fullskalig trupp. (Gabriel)


Första matchen i Milano blev det 1-1 . Vad finns det för möjligheter för att gå vidare för ert lag och hur?


—  Chanserna att ga° vidare a¨r naturligtvis stora precis som kraven. Seger eller 0-0 a¨r det som tar oss vidare, na°got vi bo¨r kunna lo¨sa. Men det blir intressant att se hur Sarri tacklar matchen och den fortsatta sa¨songen. Na°got man kanske glo¨mt vid det ha¨r laget a¨r den situation Juventus satt sig i precis innan all fotboll sko¨ts upp. Fo¨rvisso leder man ligan men allt var la°ngt ifra°n frid och fro¨jd i Juventus la¨gret innan uppeha°llet kom. En fo¨rlust borta mot Lyon i Champions League och en va¨ldigt svag prestation mot Milan i fo¨rsta semin skapade stor oro. Ska bli intressant att se om Sarri a¨ntligen kommer fa° ordning pa° sitt lag och om man grejar en cupfinal plats och om man lo¨ser ett Champions League avancemang om nu europafotbollen a°terupptas. (Lucas)


— Möjligheterna är små. En god vän till mig fördelade procentandelarna 70-30, till Juventus favör. Tyvärr anser jag att han var en aning för snäll. Vi bör nog dra åt det ytterligare och strypa det till 80-20. Juventus är ett otroligt späckat lag, åtminstone i jämförelse med Milan. Enligt en del talar rotation hos hemmalaget för en seger och ett avancemang för Milan. Det är fullt möjligt att Juventus roterar med tanke på Scudetto-striden med Lazio. Jag vill dock prompt och respektfullt påminna om att varenda spelare i Juventus trupp går rakt in i Milans startelva, tyvärr. Fotboll är möjligheternas sport – och jag väljer trots allt att tro på att allt kan hända.(Gabriel)


Ingen svensk kanal sänder matchen men på RAI Uno kan man se den om man har möjlighet. Eller man kan också lyssna på radiosändningarna digitalt.

Matchen spelas Fredag 12 Juni 21.00

 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-06-10 14:55:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)