Lagbanner
Corona Fas 2: Serie A startar igen 13 Juni - Om...

Corona Fas 2: Serie A startar igen 13 Juni - Om...

Möte med berörda parter kom de olika förbundet överens om ett startdatum.

Under dagens möte via länk mellan Lega, FIGC och andra berörda parter så beslutades det att ligan öppnas igen den 13 Juni om regeringen ger sitt godkännande.
Klubbar var med och röstade på hur de skulle göra och sexton av tjugo klubbar ville ha det datumet medan fyra vill vänta till helgen därefter.
Vilka som röstade vad är inte känt.

Frågan är om de då kan köra hela det kvarvarande schemat som beräknat. Det kommer bli otroligt tajt att hinna det till 2 augusti. Två matcher i veckan gäller då hela vägen eftersom tolv omgångar återstår plus restmatcher. Med det ska cupen läggas till, vilket tre matcher återstår.

Förbundet har också bett om uppskov hos UEFA att ha ligan klar i början på augusti och ha 13 augusti som slutdatum.
Ceferin och gänget lär nog inte studsa av glädje utan FIGC får nog fokusera på att kanske slopa cupen eller köra den och köra ett playoff i stället för en ren serie.

Nu låter det som att det är ett bra steg på väg, fast egentligen har vi nog inte kommit en centimeter längre i förmiddags då idrottsminister Spadafora skickade klara signaler om vad som gällde för att återuppta ligan.
Att datumet är spikat känns mer som en signal från fotbollshöjdarna att skaffa fansens röst och med det sätta lite press på Spadafora.
Hittills har han dock varit iskall med sådana påtryckningar.


 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-05-13 17:16:51
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)