Lagbanner
Corona: Italien öppnar upp

Corona: Italien öppnar upp

Premiärminister Conte meddelade häromdagen att de är inne i fas 2 - öppningen av karantänen.



Man kan nästan höra en lättnandes suck ända upp till slacker-Sverige. Italien går in fas 2 - öppningen av karantänen.

Det här innebär helt enkelt i sportväg att alla får börja träna igen fr.o.m 4:e maj. 
Simmerskan Pellegrini får hoppa i poolen igen, Nibali kan trampa runt Italien, Fognini kan börja rusa mot nät och Filippo Tortu kan jobba för bli bästa sprintern i Europa. 
Men fotbollsspelarna får ta det lite lugnare. 
Den fjärde maj innnebär bara att de kan börja träna en och en. Inga gruppsammankomster. Inga speluppbyggnader eller grisen utan bara ren och skär soloträning.
Inte förrän den 18 maj (om allt går väl med öppningen) så kan fotbollsspelarna börja köra lagsammankomster på planen.
Funderingar görs självklart om de kan lösa det genom att kanske bara köra 3-4 stycken ihop för att träna för att inte ha för stora grupper men det blir självklart svårt att få till det taktiska med det upplägget. 

Men om allt håller den fjärde maj och de fortsätter att köra sammankomsterna 18 maj kan ligan nog i bästa fall sparka igång onsdag 10 juni men kanske mer troligt den kommande helgen 13-14 juni. 
Då skulle de ha en och en halv månad på sig att få ihop de sista tolm omgångarna (13 med de matcher som inte hann fixas innan) vilket skulle vara perfekt med helg och mitt-i-veckan match innan ligan skulle avslutas 2:a augusti utan att behöva köra någon play-off eller något annat.
Fotbollsförbundet har lite frist här med tiden då UEFA inte behöver svar förrän den 25 maj om hur de vill göra med ligaspelet.

Serie B är inte i riktigt samma sitts då de inte har några Europaspel att ta hänsyn till men troligtvis följer det helt och hållet Serie A:s spel.
Kanske att de kör tisdagar eller torsdagar i stället för onsdagar och normalt sett är lördagar vikt åt dem.

Nästa stora steg blir väl spelarna vars kontrakt går ut och de som är köpta och sålda men var det verkar enligt initierade källor lär alla kontrakt vara till säsongen är slutspelad men ingenting är bekräftat från FIGC.


 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-04-27 12:19:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)