Lagbanner
Europakollen: Juventus

Europakollen: Juventus

I en artikelserie kommer vi ta tempen på lagen som i februari går in i Champions League, Europa League samt Conference League-slutspelet.

Mikael Noaksson – Juventus-redaktionen

Hur är läget i laget just nu?
- Om du pratar om skadeläget så har det väl börjat att ljusna lite i och med att Vlahovic kan spela igen och Chiesa är tillbaka. Men samtidigt gick Miretti sönder och blir borta ett tag vilket är synd när Pogba fortfarande lyser med sin frånvaro. Om du pratar om det allmänna läget i laget är det väl inte så överdrivet bra. 15 minuspoäng i ligan har nog satt sig lite i huvudet på spelarna och dragit ner motivationen en del. Det offensiva spelet hackar konstant och det känns som att vilket lag som helst kan slå Juventus just nu. Ungefär som det har varit sedan Allegri kom tillbaka det vill säga.

Hur skulle du summera lagets väg fram till slutspelet?
- Som en redig diskesåkning. Ett historiskt dåligt gruppspel i CL där man inte ens var nära avancemang banade väg för slutspelet i EL. Även om det känns fel att Juventus ska slåss om denna pokal istället så är det nog helt rätt om man ser till fotbollen som spelas i Turin.  



Ni lottades mot Nantes, dina spontana tankar kring det?
- På pappret känns det som ett dubbelmöte som ett lag av Juves kaliber bara ska vinna. Men Allegris mannar lyckas ständigt att hitta nya sätt att förlora på så jag blir inte förvånad om vi åker ut redan nu. Trots att detta är den enda vägen som finns kvar för att nå CL nästa år.

Vad ger du laget för chanser att ta sig vidare?
- 50/50. Det kan inte bli högre när man lyckats förlora två av två mot nykomligarna Monza. Har Juventus en bra dag ska Nantes vara chanslösa, men det är väldigt sällan Juventus har en bra dag nu för tiden. Jag förväntar mig som vanligt en defensiv matchplan som mycket väl kan släppa in fransmännen i matchen. Och då kan lite vad som helst hända.

Vilka ser du som favoriter att ta hem turneringen och hur långt går ni själva?
- Ärligt talat så har jag dålig koll på vilka som är med. Men att Juve skulle backa sig hela vägen till en final tror jag inte. Om Sevilla är med är dom favoriter, bara för att. Annars… Barcelona?
 

SvenskaFans.com2023-02-15 15:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)