Lagbanner
Experterna #3 ”Han kommer ta serien med storm”
Immobile¨

Experterna #3 ”Han kommer ta serien med storm”

Vi har presenterat redaktionerna syn på Serie A den här säsongen - nu kollar vi med några experter utanför Svenska Fans om deras profetior om Serie A.

Dåså, då kan ligan sätta igång på allvar. Trupperna är satta och de två omgångarna som startade ligan får nästan ses som försäsongsmatcher. Nu börjar det.
Därför tog vi kontakt med några experter och journalister för att ta en sista koll innan vi sätter igång.

Panelen som bistår med sina visdomsord är:

Richard Kharman - Frilansade skribent som driver videopodden Serie A Sitdown på Youtube. Milanfan och hemmahörande i Washington DC på andra sidan pölen.

Erik Hadzic - Italienexperten på Fotbollskanalen som också vevat podden Poddario. Ljusblått är hans färg: "iff - iff" i Sverige - Lazio i Italien.

Trygve Røed - Norsk italienexpert med Bodö Glimt i ögat som driver calciopodden #Stöveball.

Siavoush Fallahi - Interistan som som sitter på Eurosport och expertpanelar på #Andiamo.

Vi har delat upp det i tre artiklar det är dags för tredje och sista delen ( de övriga två finner du i slutet på artikeln).



CAPOCANNONIERE
Vi kommer inte får en upprepning av förra årets vinnare av skytteligan då Cristiano Ronaldo lämnade Italien och Turin för Premier League. Är Immobile tillbaka som vinnare igen från säsongen innan eller vem tror du det blir?


Richard: 
— Det står emellan Osimhen och Immobile. Jag ger ett litet övertag till Immobile här då Sarri brukar få det bästa ur sina anfallare. Kung Ciro har gjort en flygande start och Caicedo borta så ser det ut som om Sarri kommer vara väldigt beroende av Immobile.

Erik:
Flankerad av en Felipe Anderson som är tillbaka – och med Luis Alberto och Sergej Milinkovic-Savic kvar i Lazio – är det svårt att se hur Immobile inte ska lyckas göra en 20-25 mål under Maurizio Sarris gladfotboll.  

Trygve:
Jag hade Cristiano innan han stack som skytteligavinnare. Men efter hans sordi så finns det inga tvivel. En spelare som fått skit för att inte behärska 4-3-3 systemet. Det är Ciro Immobile.
Men han har verkligen sett het ut och med Sarri kommer han att få otroligt många chanser. Och när han får det så blir det oftast mål.


Sia:
 Immobile vinner nog skytteligan som han brukar göra, han får konkurrens av Vlahovic och Osimhen.

* * *



GOLDEN BOY
Förra säsongen visade Vlahovic i Fiorentina klass och fick storklubbar att kolla upp prislappen på honom. Vilken spelare tror du slår igenom den här säsongen?


Richard:
— Abraham är självklar men räknas han? Håll ett öga på Teun Koopmeiners i Atalanta. Gasperini tar okända till stjärnorna.  Bara se på Malinovskiy...

Erik:
— Jag tror mycket på att Moise Kean får sitt erkännande som toppanfallare väl tillbaka i Juventus. Hans fina siffror från förra säsongen i PSG drunknade lite i stjärnglansen hos lagets övriga forwards. Dessutom ska 21-åringen bevisa att han hör hemma i landslagstruppen inför VM nästa år. 

Trygve:
— När vi spelade in säsongens tabelltips i Stövelball-podden meddelade jag Youssef Maleh, men han har ganska bra utmanare på Fiorentinamittfältet.
Utöver det finns andra kandidater - två Empolispelare: Samuele Ricci och Fabiano Parisi.
Annars blir det spännande att se om Scamacca verkligen tar chansen i Sassuolo efter Caputos byte till Sampdoria. För med Scamacca i ett Dionisisystem - omgivet av spelare som Djuricic, Raspadori, Berardi och Boga - kan det verkligen klaffa för den 195 cm höga strikern från huvudstaden.


Sia:
— Empolis Ricci är en intressant spelare, Osimhen får sitt genombrott och jag tror Tammy Abraham kommer ta Serie A med storm under Jose Mourinho.

* * *



PERSONLIGA FÖRHOPPNINGAR
Publiken äntligen tillbaka - även om det inte är till full kapacitet så är känslan helt annorlunda än förra säsongen, Italien har EM i ryggen och många intressanta tränare och spelare i ligan. Vad hoppas du främst av säsongen 2021/22?


Richard:
— Jag hoppas att racet om scudetton och Champions League kommer bli det jämnaste någonsin, att polemiken hålls nere (yeah right...) och att alla italienska klubbar går långt ute i Europa. Serie A är en undebar serie, vi behöver bara fler att se det.

Erik:
— Kvalitetstappet de senaste åren gör att inget italienskt lag ens är med i diskussionen kring att sluta bland de fyra bästa i Champions League. Det hoppas jag kompenseras med en jämn titelstrid i Serie A, och att inget lag springer ifrån tidigt. Annars räcker en återgång till fullsatta läktare på sikt väldigt långt för egen del.

Trygve:
 
— Man kan säga vad man vill om Serie A status nu när det har agerat som en speceriaffär där PL plockat russinen.Kvaliteten på kort sikt har följaktligen sjunkit, men det vi har kvar är en mycket öppnare säsong i mina ögon. På allvar kan det vara 6-7 lag som är med i slutspurten av den här säsongen för att vinna scudetton. För ingen vet, ärligt talat, vad som kommer att hända den här säsongen.
Juventus utan Cristiano, men in med Allegri.
Milanklubbarna? Ser stabilt ut för tillfället, men de ägs trots allt av en hedgefond respektive Folkrepubliken Kina. Var (och när) hoppar de av mån tro?

Och hur är det med Rom-klubbarna? Kurser som är ganska radikala jämfört med tidigare säsonger. Jag menar... Mourinho och Sarri... Var sitt lag. I Italiens huvudstad. Står mer eller mindre för diametralt motsatt fotboll. Kan inte annat än vara underbart.

Samtidigt har Napoli hämtat Spalletti. ADL måste naturligtvis ha minst 4: e plats.

Och norrut.. . Atalanta - ska tåget bara fortsätta rulla på? Kör så himla bra där. Är det här en sådan säsong igen? Vem vet?

Det enda vi vet är att fotbollen, som vi känner den, börjar komma tillbaka. Och det är väl det 

* * * 

Tidigare artiklar:

Del:2
Del:1

La Curva-redaktionen2021-09-11 12:30:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)