Lagbanner
Fokus på säsongsavslutningen: Empoli

Fokus på säsongsavslutningen: Empoli

I en artikelserie tar SvenskaFans tempen på lagen ute i Europa inför den rafflande säsongsavslutningen.

Oskar Örn - Empoli-redaktionen

Hur är läget i laget inför säsongsavslutningen 

- Tyvärr är Empoli numera bara fem poäng över nedflyttningsstrecket. Allehanda förluster har på sistone kortat ned avståndet betydligt. Formen är usel, man har tre raka förluster, och nu måste laget ta sig samman inför slutomgångarna. 

Målet som klubben har - kan det fortfarande uppnås? 
- Målet måste, speciellt som man tappat stora spelare som Pinamonti inför säsongen, vara att hänga kvar i högstaligan. Ingen spelare har kunnat fylla hans skor vad gäller målskörd men ändå har laget goda chanser att hänga kvar. Spelare som Cambiaghi och Baldanzi har klivit fram och visat fina kvaliteter och målvakten Vicario är tillbaka i mål efter ett antal matchers frånvaro. 

Om vi blickar tillbaka över säsongen - vem har varit den största överraskningen så här långt? 
- Vicario i målet är en erkänt duktig målvakt, men den höga nivån han hållt i år har ändå överraskat positivt. Han är anledningen att Empoli inte ligger under strecket.



Gjorde vintermercaton någon skillnad för ert lag?
Det rycktes på ögonbrynen när Caputo lånades in från Sampdoria. Han ansågs vid 35 års ålder vara för gammal för att prestera på topp, men han har hittills gjort det ganska bra, även om målskörden stannat vid 2 bollar. Om han kan skyffla in ett par till kan vi efter säsongen konstatera att vintermercaton faktiskt gjorde skillnad för Empoli.

Seriesegern är klar men vilka tar de återtående CL-platserna och vilka åker ur? 
- Juventus har fått tillbaka sina poäng som de fråntogs tidigare år och de tar nu en plats. Likaså bör Lazio ta en plats. Den fjärde och sista platsen kommer att bli tufft lopp men jag tippar att Atalanta tar den efter att de båda Milanolagen kört slut på varandra i Champions League-semifinalen.

Cremonese, Sampdoria och Spezia åker ur. Hellas Verona har lyckats vända utvecklingen från i höstas och visar fin form. Det räcker för att hänga kvar till slut. Cremonese och Sampdoria är för långt efter poängmässigt och Spezia ligger närmast till hands att stryka med.

Vem vinner skytteligan och vem tar hem priset som säsongens spelare i ligan? 
Napolis Osimhen tar skytteligan och jag tycker även att han ska utmärkelsen som säsongens spelare. Det genombrott han har haft, och som därmed haft det resultatet att Napoli för första gången på länge tar hem ligan, gör att han förtjänar det priset.
 

SvenskaFans.com2023-05-16 15:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)