Lagbanner
Fokus på säsongsavslutningen: Inter

Fokus på säsongsavslutningen: Inter

I en artikelserie tar SvenskaFans tempen på lagen ute i Europa inför den rafflande säsongsavslutningen.

Carl Mårtensson - Inter-redaktionen

Hur är läget i laget inför säsongsavslutningen? 

- Robin Gosens är skadad efter sitt hjältemål mot Lazio. Sedan har vi Milan Skriniar som har ont i ryggen och har gjort sin sista match i Inter. Så kan det gå när man är en svikare som Skriniar.

.Målet som klubben har - kan det fortfarande uppnås? 
- Denna säsong saknar all logik som finns. Men går Inter till CL-final kan man inte vara missnöjd. Målet var såklart ligavinst men det kan kompenseras med andra saker denna säsong. Fotboll är dock här och nu, jag kommer aldrig förlåta laget om de torskar mot Milan i en semifinal i Champions League.

Om vi blickar tillbaka över säsongen - vem har varit den största överraskningen så här långt? 
- Största överraskningen har ändå varit Hakan Calhanoglu klivit fram ordentligt och blivit en av Inters viktigaste spelare. Negativt får vi ändå säga Lukaku, men han börjar komma igång nu.



Gjorde vintermercaton någon skillnad för ert lag?
---

Seriesegern är klar men vilka tar de återtående CL-platserna och vilka åker ur? 
- Jag tror Lazio klappar ur och det blir Juve, Inter och Milan som tar dessa. Detta trots Lazio har enklare schema kvar nu. Men två raka torskar mot Inter och Milan kommer svida för mycket mentalt. Samt att Lazio brukar ofta missa Champions League med minsta marginal, här spelar traditionen in mycket tror jag.

Vem vinner skytteligan och vem tar hem priset som säsongens spelare i ligan? 
- Napoli kan spela utan press nu så jag tror Oshimen vinner skytteligan ganska enkelt. Han har även varit Serie As bästa spelare över tid. En snabb striker som har skrämt liv i många försvar. Får jag inte säga Oshimen så säger jag Hakan Calhanoglu. Den nivån han har visat upp för Inter denna säsong har varit väldigt bra. Med det sagt tycker jag Barella och Brozovic är bättre spelare i grunden.  

*Intervjun gjordes innan Champions League-semifinalen.

SvenskaFans.com2023-05-17 21:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)