Lagbanner
Fokus på säsongsavslutningen: Juventus

Fokus på säsongsavslutningen: Juventus

I en artikelserie tar SvenskaFans tempen på lagen ute i Europa inför den rafflande säsongsavslutningen.

Mikael Noaksson - Juventus-redaktionen

. Hur är läget i laget inför säsongsavslutningen?

- Formen är ungefär som en väderleksrapport, halvklar till mulen med risk för regn. Svajigt med andra ord. Det har liksom aldrig riktigt lossnat rent spelmässigt men samtidigt kan laget vinna mot vilka som helst. Och förlora mot vilka som helst. Allegris Juve är ett svårbettat lag som har sett ut att längta till säsongsavslutningen sedan oktober förra året. Skadeläget har dock ljusnat, även om De Sciglio pajade knät i förra matchen. Bonucci, Vlahovic och Chiesa, startspelare som missat stora delar av säsongen, är tillbaka och när till och med Pogba kunde hoppa in i 30 min mot Lecce så finns det inget att klaga på just där.

Målet som klubben har - kan det fortfarande uppnås?
- Nej. Även om Allegri säger att målet var att komma topp fyra så vet alla andra att en klubb som Juventus kräver titlar. Innan Max kom tillbaka hade man prenumererat på inhemska pokaler i över tio års tid, fem av dem med samma Max vid rodret. Nu ser det ut att bli andra raka säsongen utan att man får kliva högst upp på pallen vilket inte kan ses som annat än underkänt. Visst, man kan fortfarande vinna Europa League vilket skulle vara ett fint avslut på en ful säsong, men det är långt ifrån säkert. Sevilla är ett väldigt bra motstånd och något av en expertklubb vad gäller just Europa League. Och i en eventuell final kan allt hända.

Om vi blickar tillbaka över säsongen - vem har varit den största överraskningen så här långt? 
- Tyvärr finns det inte många överraskningar i positiv bemärkelse att lyfta. Den enda jag kan komma på är Fagioli som cementerat sig som en man för startelvan under den andra halvan av säsongen. Där finns det potentiellt en storspelare om utvecklingen fortsätter på samma sätt. Den största negativa överraskningen måste nog vara Paredes. Snubben lånades in som tilltänkt regista och startspelare men det har inte blivit många minuter i svartvitt. Med all rätt då han knappt presterat en enda av dom minuter han har fått spela.



Gjorde vintermercaton någon skillnad för ert lag?
- Den sänkte kostnaderna, men inte mer än så. McKennie skeppades iväg till Leeds och även om han var en ganska frekvent startspelare så gjorde det ingen större skillnad för laget. Det kan till och med ses som positivt då det förmodligen gav Fagioli ännu fler minuter under bältet.

Seriesegern är klar men vilka tar de återtående CL-platserna och vilka åker ur?
- Slaget om CL-platserna känns tuffare än på mycket länge. Det skiljer alltså sex poäng mellan Lazio på andraplatsen och Roma på sjundeplatsen. Ingen sitter säkert och ingen har heller visat upp någon stormform på sistone. Därför väljer jag den fega vägen och tror på dom som har ett poängförsprång just nu. Lazio, Juventus och Inter följer med Napoli till CL.

I botten av tabellen ser två av tre platser klara ut. Det känns väldigt tråkigt att Sampdoria åker ur, det är en klassisk klubb som jag alltid har gillat. Cremonese kommer jag inte att sakna nämnvärt och den sista biljetten till Serie B står mellan Hellas, Spezia och ev. Lecce. Hellas har ett tufft spelschema men det har även Spezia och deras form ser ännu sämre ut. Jag tror därför att det blir Spezia tillslut.

Vem vinner skytteligan och vem tar hem priset som säsongens spelare i ligan?
- Att Kvaratskhelia kommer att vinna årets spelare känns ganska givet. Han kom från ingenstans och har varit en ytterst bidragande faktor till att Napoli vann titeln i år. 12 mål och 10 assist i ligan är imponerande siffror från en spelare som hade 2+4 i Rubin Kazan förra säsongen. Skytteligan tar Osimhen hem, han står på 22 mål och har ett tillräckligt stort försprång till Martinez på andraplatsen. Det känns passande då Napoli både vinner och har spelat den bästa fotbollen på stöveln den här säsongen.

*Intervjun gjordes innan Europa League-semifinalen mot Sevilla.

SvenskaFans.com2023-05-18 09:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)