Lagbanner
#GimmeFive: ”Det är vår roll att stanna hemma”

#GimmeFive: ”Det är vår roll att stanna hemma”

En serie där vi ställer fem frågor till redaktioner, fotbollsexperter eller andra tyckare under Coronafönstret för att få lite perspektiv vad som händer hos klubbarna.

Dags idag för att syna Inters ofrivilliga paus. 
Vi har ställt frågorna till Interredaktionens Konrad Grönlund:


Hur ser situationen ut för Interspelarna i Coronatider. Några smittade? Åtgärder som är gjorda och ar håller spelarna hus?

— 
I Italien råder karantän, vilket innebär att alla ska hålla sig hemma. Det finns träningsschema och man har skapat förutsättningar för alla att hålla sig i form. Inte minst då spelarna fått varsin träningscykel. Men det är en jobbig tid för Lombardiet, Milano och hela Italien, och det märks bland spelarna. Många lyckönskningar på sociala medier till fansen, från både klubben och dess atleter, vilket sänder sympatiska signaler.

Jag tror att det tynger klubben att staden hårt, och då tänker jag inte ens på själva fotbollen i sig och att den inte spelas. Det spelar ingen roll för dem idag. Inter har skänkt pengar till sjukhusen i Lombardiet, och spelarna skickar en del tröjor och hälsningar till sjuka. Fotbollen är både livsviktig och helt oviktig på samma gång i nuvarande världsskick. 


Godin kom ut i media och klagade på regeringens senfärdighet att inte ha stoppat fotbollen redan innan. Hur har andra reagerat?
— Klubbens VD Giuseppe Marotta sade ganska tidigt att man borde stänga ner och var väldigt arg att matchen mot Juventus trots allt blev av. Det är en linje som Inter har hållit unisont och universellt under den här korta perioden. Men det verkar vara ganska tyst i allmänhet. Spelarna skickar mest ut lyckönskningar och snälla meddelanden för att hjälpa till och stärka bland utsatta, vilket jag absolut tror kan ha en effekt. Det är nog det sättet spelarna känner att de kan bidra, mer än att ge politiska kängor. 


Juventus har kapat lönerna för spelare, hur situationen ut i Inter?
— 
Det har inte skett, Gazzetta Dello Sport rapporterar att det inte är aktuellt från klubbens sida i detta nu. Men som med allt annat kan det ju förändras. Juventus är den enda klubben som gjort detta i Italien, för att spara ungefär 90 miljoner euro, enligt samma källa.  


Hur är klubbens hållning angående att starta upp igen? Vill de fortsätta eller avbryta? 
— 
Giuseppe Marotta sade, som jag sa innan, att man borde stänt ner tidigare....  I skrivande stund har han också nyligen uttalat sig om att han stannar hemma och att  Han var tidig med att säga att han inte vet hur det ska lösas, och det var innan Inter spelade sin senaste ligamatch mot Juventus. Det pågår åtminstone inte någon kampanj från Interhåll att skynda igång säsongen igen, vilket känns betryggande.


Något annat som händer i klubben så här utanför corona-radarn? 
— 
Corentin Tolisso ryktas vara högst upp på Marottas lista. Men det spekuleras främst kring om Lautaro Martinez och Milan Skriniars eventuella klubbyten.
Martinez ryktas vara aktuell för en flytt till Barcelona som Luis Suarez ersättare på lång sikt, medan Skriniar är omtyckt av många klubbar runt om i Europa. Men eftersom Manchester City kan bli avstängda från Champions League så är det kanske alltjämt störst chans att mittbacken stannar i Inter. Det återstår att se vad som sker i verkligheten, men det skulle vara svårt att ersätta dessa kolossalt viktiga pusselbitar i laget.
Olivier Giroud och Jan Vertonghen är också ständigt aktuella, men den sistnämnda är främst aktuell vid en försäljning av Diego Godin, vilket förefaller vara rimligt att förvänta sig i sommar.
 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-04-02 13:30:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)