Lagbanner

Gli Svedesi - Veckans prestationer

Ibland har man stolpe in, ibland är man inte alls i närheten. Svenskarnas prestationer i helgen var lite som när vi mötte Österrike. En omgång att glömma för alla involverade. Nedan hittar du en kort summering av italiensvenskarnas prestationer.

Emil Holm, Atalanta
Atalanta fortsatte på insatt spår och vann övertygande borta mot Genoa. Trots 1-4 resultatet var Holm, som varit glödhet form på sistone, inte med i matchen riktigt. Så pass så att han blev utbytt i 57:e minuten och in kom den gamle Conte-favoriten Zappacosta. För att göra saker ännu värre lyckades självklart Zappacosta peta in en boll i matchens slutminuter. Men, jag tror konkurrens är precis det Holm behöver. Han har inte blivit den nya supporter-favoriten enbart på grund av sin fotbollsförmåga, han har en grinta som smittar av sig på resten av laget.
 

Isak Hien, Atalanta 
Fortsatt skadad. Tränar på egen hand inför en stundande återkomst de kommande veckorna. 

Jesper Karlsson, Bologna
Bologna är fortsatt formstarka och vann återigen i helgens match övertygande med 4-0 mot Lecce. De tog även en blytung seger i gårdagens sexpoängsmatch mot La Viola. Nu står de på en delad fjärdeplats med Atalanta, dessvärre ser alltjämt möjligheterna för Karlsson allt mindre ut för varje match. Det ryktas om att det kan ha skett något internt mellan Motta och Karlsson. I Sverige håller vi fortfarande honom högt! 
 
Pontus Almqvist, Lecce
Spelade 90 minuter i helgens match. En match man nog gärna hade blivit utbytt. 4-0 till Bologna. Det bör dock nämnas att slutresultatet inte helt speglar matchbilden, Lecce var med i matchen och hade en del möjligheter. Det går dock inte att säga om Almqvist som hade minst bollkontakt av alla spelare med sina 30 toucher. Men att han inte byttes ut tyder på hans arbete utan bollen i det defensiva samt respekten tränaren D’Aversa har för honom.  

Jens-Lys Cajuste, Napoli
Att Cajuste levde på lånad tid var något många Napoli-supportrar var måna om och nu när hela deras mittfält var samlat fanns det ingen plats för Cajuste. Zielinski, Lobotka och Anguissa startade i 1-0 förlusten borta mot Milan. Något positivt för Cajuste del var att spelet inte såg bättre ut n'är han var bänkad och Napoli fortsätter sin streak med 5 bortamatcher utan mål. Cajuste kommer få duellera med Dendoncker om platsen som första gubben på bänken om någon går sönder. 
  Serie B:

Alexander Jallow, Brescia

Spelade 71 minuter i 1-0 förlusten borta mot Como. Än en gång en godkänd prestation men inget speciellt som stack ut. 

Riccardo Gagliolo, Ascoli
Drog på sig en muskelskada på träning och fick därmed stå över helgens match. Ascoil förlorade med 3-2 borta mot topplaget Catanzaro. 

 

Jacobseiberlichjacob.seiberlich@gmail.comjacobseiberlich2024-02-15 13:30:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)