Lagbanner
Gli Svedesi - Veckans Prestationer

Gli Svedesi - Veckans Prestationer

Höga toppar och låga dalar för våra svenskar i helgen. Nedan hittar du en kort summering av italiensvenskarnas prestationer.

Emil Holm, Atalanta
Efter två bänkningar på raken var Holm åter tillbaka i startelvan borta mot Gyökeres Sporting i Europa League. Atalanta kryssade, men Holm var en av deras bästa spelare. I den 90:e minuten byttes han ut efter en bisarr skada, han sprang in i reklamskyltarna.. Kommunikationen från Atalanta-led har varit att det ska vara okej med Holm. I helgens match var han avstängd. 
 

Isak Hien, Atalanta 
Sakta men säkert har Gasperini matchat Hien och den här veckan var det dags. Två starter, först mot Sporting i Europa League, följt av 90 minuter mot Juventus i helgen. Han klev in centralt i trebackslinjen och presterade godkänt båda matcherna. Mot Sporting byttes han ut efter 45, men förmodligen hade det att göra med att Gasperini ville starta honom mot Juventus. Atalanta kryssade även mot Juventus, men Hien gjorde en fullt godkänd insats. Det var dock Koopmeiners som stal alla rubriker efter sina två kassar mot klubben som så desperat vill ha honom!  Jesper Karlsson, Bologna
Han kom, han såg, men snacka om att han inte segrade. Efter 1,5 månad i Mottas mycket svala frysbox, med totalt 6 spelminuter, så är Jesper Karlsson åter tillbaka på skadelistan. Under träning drog han på sig en stukad fotled och det kommer dröja fram till april innan han är spelbar igen. Han får nog redan nu börja ladda om batterierna och satsa på att komma tillbaka i högform inför nästa säsongs försäsong, om Motta ens är kvar då!      

Pontus Almqvist, Lecce
Efter att både Hellas Verona och Cagliari vaknat från de döda och vunnit båda sina två senaste matcher, är det plötsligt nu ett getingbo som sällan skådats i botten. Mellan Udinese på 13:e och Sassuolo på 19:e plats skiljer det sig bara 4 poäng. Med det sagt är varje match en slutspelsmatch för alla lag involverade. Lecce har lite för länge suttit bekväma i båten och i helgen förlorade de mot just Hellas Verona, en match som kan komma att bli förödande för Lecce. Matchen var hetsig och efter slutsignalen tog känslorna över för tränare Roberto D’Aversa som skallade Hellas-spelaren Henry. Lecce meddelade dagen därpå att D’Aversa sparkades och nu sitter de i en knivig sits. Almqvist var än en gång godkänd och en nyckelspelare i Lecces anfall,han var ett ribbskott ifrån att bli matchhjälte. Det blir spännande och se hur de kommande omgångarna utspelar sig för Lecce och främst för Almqvist. 

Jens-Lys Cajuste, Napoli
Fortsatt lårskadad. Förväntad återkomst runt början av april. Utan honom kryssade Napoli mot Torino och ikväll väntar Barcelona i den andra åttondelsfinalen av Champions League-slutspelet.  

Serie B:

Alexander Jallow, Brescia
Den mest formstarke svensken i Italien för tillfället. Efter att han fick chansen på vänsterbacksplatsen mot topplaget Palermo har han gjort positionen till sin. Den mer erfarne Fares som, tidigare spelat i Napoli, var tänkt inför säsongen att vara en nyckelspelare från sin väsnterbacksplats men med Jallows assist förra veckan och mål denna veckan har jag svårt att se hur Fares ska kunna ta plats till vänster. Brescia förlorade mot ettan Parma, men utöver sitt mål var Jallow bra i defensiven matchen igenom. Det krävdes ett sent avgörande för att rubba de ljusblå.  
  Riccardo Gagliolo, Ascoli
Fortsatt muskelskadad. utan honom förlorade Ascoli mot Pirlos Sampdoria och nu ligger de pyrt till i tabellen, med 9 omgångar kvar.

 

Jacobseiberlichjacob.seiberlich@gmail.comjacobseiberlich2024-03-12 18:10:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)