Lagbanner
Goals of the week (omgång 10)

Goals of the week (omgång 10)

Goals of the week är tillbaka med de snyggaste målen från omgång 10. En relativt sval omgång där man inte hade allt för mycket att jobba med. Hade Juventus haft marginalerna på sin sida hade Moise Kean definitivt varit med då han gjorde både ett och två riktigt fina mål. Nu blev det inte så och vi hittade istället ormfräset ”Z-S-S” där Zirkzee, Scamacca och Soule är omgångens målskyttar.

#1 – Omgångens snyggaste mål var det den här veckan inget snack om. Åter igen är Bolognas talang Joshua Zirkzee med och bidrar med delikata prestationer. Den här gången suger han ned en boll utanför boxen med klacken för att sedan utföra en lurig dragning som snurrar upp Consigli i Sassuolos mål långt bort någonstans på övre etage. Frågan är om Zirkzee på allvar kan bli den han spåddes att bli, fortsätter han på den här nivån är det nog inte långt borta från att något av de större lagen i serien haffar honom. Även om Zirkzees mål var fem plus slutade dock matchen inte i dur för Bologna då Sassuolo kvitterade i slutet av första halvlek och det resultatet stod sig matchen ut.



#2 – Vi tar oss vidare till mötet mellan EmpoliAtalanta där nyförvärvet Gianluca Scamacca verkar ha hittat rätt. Efter en stormig tid på brittiska öarna och en mindre bra sejour i West Ham är han alltså nu tillbaka i Italien och närmare bestämt Atalanta. Den här matchen var nog en sådan som målskytten sent kommer glömma då han var involverad i precis allt i Atalantas anfallsspel. Målet som fick mig att reagera var hans första i matchen, där han på ett retligt snyggt sätt kombinerat med en hel del flyt hälklackar in bollen bakom stackars ex-Kalmariten Berisha. Scamacca gjorde även ett ytterligare mål och assisterade även Koopmeiners i Atalantas 0-3-vinst.



#3 – Vi rundar av omgången på Sardinien och mötet mellan nykomlingarna Cagliari - Frosinone som bjöd på målfest. Från att Frosinone dundrat igång mötet med att gå till halvtidsvila med ledningen 0-2 var nog Juventus-lånet Matias Soule rejält nöjd då han inte bara pytsade in två mål, utan även att aktierna hans stärktes rejält (5 mål på de 5 senaste matcherna). Den argentinska talangens första mål är det jag fastnade för och målet i sig är inget spektakulärt som ovan två, utan mer ett originellt och klassiskt strikermål. Innehållsförteckning: en klassisk dragning och ett enkelt avslut - det behöver inte vara så mycket mer än så. I andra halvlek gör Frosinone ytterligare ett mål, men som sedan skulle bli startstottet på en sinnessjuk vändning av hemmalaget. Cagliari fick i matchminut 72 slutligen hål på Frosinone och när väl första kom, kom även andra direkt och slutligen på övertid även kvittering och vinstmålet. Säsongens första vinst smakade nog godare än godast för Sardinerna. Slutresultat: 4-3.

 

Calle SvenssonCALLE_SV2023-10-31 18:04:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)