Lagbanner
Goals of the week (omgång 11)

Goals of the week (omgång 11)

Omgång 11 är färdigspelad och därmed är snart tredjedelen av säsongen avklarad. Väldigt många högklassiga fotbollsmål denna omgång, men tyvärr bjuds det endast på en ”vanlig GOTW” med de tre snyggaste och inga bubblare, p.g.a. tidsbrist. Denna omgång omfattar en dubbel från Frosinones seger över Empoli, där en viss Ibrahimovic entrar listan med omgångens snyggaste. Avslutningsvis smeks det med ”precisione da Colombo”.

#1 – Omgångens två snyggaste mål är den 17-åriga tysken Arijon Ibrahimovic, utlånad från Bayern, involverad i. Frågan var länge om det är Cunis mål där Ibrahimovic assisterar eller Ibrahimovic stänkare som är snyggast? Svårsiat, enligt mig, men att resultatet ändå landar i det sistnämnda. Målet är ett fenomenalt sådant där både assisten från Riccardo Marchizza och även avslutet från Ibrahimovic båda är starka fem plus-papper. Målet innebar 2-0 i Frosinones vinst över Empoli där slutresultat blev 2-1.



#2 – Vi backar bandet till Cunis 1-0-mål. Här bjuds vi på en kort hörnvariant där Ibrahimovic dundrar in inlägget som sedan Cuni förvaltar i att klacka in. Hade inte målvakten fumlat in den hade det nog landat överst på pallen, klacktorsk som man är.


 

#3 – Vi avslutar med en annan lån-spelare i Lorenzo Colombo, utlånad från Milan till Monza säsongen ut. Colombos andra mål i matchen mot Verona får mig att tro att Milans utlåningar av spelaren de senaste säsongerna möjligen gett resultat. Målet i sig är en soloräd från mittlinjen, där Colombo startar anfallet från högerkanten vid planens mittlinje efter pass från en annan ynglig i Inter-lånet, Valentin Carboni. Det går att diskutera målets snygghet i motståndets vilja och kapacitet i att försöka vinna tillbaka bollen här och även att tempot i Colombo är aningen långsamt, men en soloräd är alltid en soloräd – denna gång med start från mittplan till att slutligen med ruggig precision placera in 0-2 i matchen. Hade tempot varit lite högre och med ett möjligen tuffare motstånd hade målet definitivt kunna placerats både en och två pallplatser högre. Slutresultat 1-3.


Calle SvenssonCALLE_SV2023-11-08 11:46:17
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)