Lagbanner
Goals of the week (omgång 12)

Goals of the week (omgång 12)

Vi är tillbaka med en ny omgång fina mål från Serie A. En omgång med både enormt hög klass på många av målen, men även många fina räddningar – väldigt kul! Högst upp denna omgång har vi monsterbacken Dimarco (Inter) som gör något utöver det vanliga, för att sedan välkomna Giacomo Bonaventura som utan tvivel hittat karriärs-peaken i Fiorentina, 34 år ung. Avslutningsvis reser vi till Genua där rumänen Dragusin dundrar in den där volleyn som alla fotbollsfantaster bara drömmer om att stänka dit.

#1 – Veckans snyggaste mål är något Federico Dimarco i Inter sent kommer glömma. Efter en snabb framåtpass från egen planhalva som mottages vid mittplan går det sedan väldigt fort. Med en rapp hjärna och en fot gjord av guld tar Dimarco ett snabbt steg för att sedan avlossa kanonen som flyger över hela världen in i mål. Fantastiskt är en underdrift. Målet innebar 1-0 till Inter som senare färdigställde det hela med en 2-0-vinst över Frosinone.

#2 – Mål nummer två är otroligt snyggt hela vägen från att Fiorentina latchar boll i ett fantastiskt vackert passningsspel på offensiv planhalva till att slutligen Bonaventura får sidledspassen in i boxen, där han med ryggen mot mål enkelt kan hitta position för att avlossa skott. Och som han sedan gör det - här snackar vi precision a la ”Smeka den som Giacomo”, upp i det tightaste av de tightaste kryss. Jag ljuger om jag säger annat än att hela jävla anfallet är ren perfektion. Målet skulle bli det första i matchen mellan Fiorentina - Bologna där slutresultatet blev 2-1.

#3 – Avslutningen är inte helt dum den heller i rumänen Dragosins läckra volley. Målet är en ruggig tredjeplats där anfallet startar med en rejäl tjongpastej in mot Veronas straffområde som med en farlig studs ställer till det rejält för Verona-backen. Efter en misslyckad nickrensning börjar det vackra i att Genoas wingback, surinamesen Ridgeciano Haps, läckert med en magtouch och därefter likt Kennet Andersson i USA-VM serverar en smarrig yttersida över till en ren Dragusin som dunkar in matchens enda mål.

Calle SvenssonCALLE_SV2023-11-15 22:36:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)