Lagbanner
Goals of the week (omgång 13)

Goals of the week (omgång 13)

Nya fina mål från senaste omgången av Serie A. I denna omgång är det profiltätt, där vi kan konstatera att Antonio Candreva, likt Bonaventura förra omgången, helt enkelt vägrar ge vika och visar noll tecken på att se fotbollsmätt ut. Vidare till, enligt mig, Serie A:s mest sevärda spelare i Paulo Dybala. Slutligen har vi ukrainaren Ruslan Malinovsky som är tillbaka på gästspel i Serie A (Genoa) i form av lån från Marseille. Och skjuta, det kan han ju som så många gånger förr!

#1 – Veckans snyggaste mål hämtar vi från Salerno där Salernitana tog säsongens första vinst när Lazio gästade. En riktig hästspark från Candreva som på en frisparksvariant inte annat än dundrar in det avgörande 2-1-målet.



#2 – Vi hoppar upp ett snäpp geografiskt på den västra sidan av stöveln och placerar oss i Rom där Roma till slut spöade Udinese med 3-1. Det tog sin lilla tid och matchen stod länge 1-1, tills Roma fick utdelning (81:a minuten) genom ett fantastiskt anfall, ni vet så där perfekt skurna passningar som inte får spelet att stanna upp en sekund och där alla passar är perfekt slagna. Slutligen landar bollen hos Dybala som elegant som alltid placerar in 2-1-målet bakom Marco Silvestri.



#3 – Vi avslutar omgångens Goals of the week med en strut som vi många gånger tidigare har sett från ukrainaren Ruslan Malinovsky som är tillbaka i Italien, den här gången i Genoa. I ett nykomlingsmöte mot Frosinone får vi här se ett typiskt Malinovsky-mål från tiden i Atalanta, där han en och annan gång lyckades med konststycket att bomba in bollar utanför straffområdet. Vi snackar inte den där framåtlutade vristen, utan mer precision på motrull där han drämmer till med sin vänster i en perfekt båge. Målet innebar Genoas kvittering i en match som slutligen hemmalaget Frosinone vann med 2-1.
 

Calle SvenssonCALLE_SV2023-11-30 10:40:10
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)