Lagbanner
Goals of the week (omgång 14)

Goals of the week (omgång 14)

Vi är tillbaka med nya mål från Serie A där omgången hade många fina att välja emellan. Den här omgången blev det tajt om tredjeplatsen då jag inte kunde bestämma mig om cykelsparken från Ngonge eller Calhanoglus ”låga hårda” var snyggast. Vidare har vi en grekisk frispark i krysset från Bolognas Lykogiannis och högst upp på pallen har vi Pulisic (Milan) som förvaltar något extraordinärt.

#1 – I omgångens mål får vi skåda en assist utöver det vanliga, där Mike Maignan i Milans mål slevar upp en perfekt utspark som Pulisic på bästa möjliga sätt suger ned samtidigt som han blir jagad av vargflocken i Frosinones backlinje. Vidare mot mål ser det ut som att han håller på att tappa målchansen då han behöver avvakta för att finna läge. Någon sekund senare har han på något jävla vänster trollat upp bollen bakom Frossarnas målvakt. Ett svårt mål som vinner min röst just p.g.a. det svåra i att faktiskt få med sig bollen och samtidigt från en svår vinkel lyckas lösa det hela. Addera assisten på det. Målet innebar 2-0 till Milan som slutligen vann med 3-1.


#2 – Vidare har vi en frispark som inte annat än sitter där en frispark ska sitta – i krysset. Målskytten heter Charalampos Lykogiannis och registrerar här sitt första mål för säsongen i att böja in en frispark någon meter utanför straffområdet, passera en mur med ytterst få hårstrån till marginal för att sedan landa i närmsta kryss. Målet innebar 0-1-ledning för Bologna borta mot Lecce som senare skulle kvittera. Slutresultat 1-1.


#3 – Vidare tar vi oss till Udine där Verona var på besök. En match som slutade 3-3 där det svängde om vartannat. Udinese tog taktpinnen direkt och ledde med 2-1 i paus. En kvart in i andra så klev han fram – belgaren Cyril Ngonge. Ett fint anfall som bestod av en fin hockeyassist i djupledsboll som slovaken Tomas Suslov (lån från Groningen) förvaltade väl i att med både timing och kyla invänta cutback-lyftet som till slut skulle betyda 2-2 i form av att Ngonge (såld från Groningen inför den här säsongen) slänger sig upp och cyklar in den.



Bubblare:
Vi hämtar bubbelgummet från toppmötet mellan Napoli – Inter där bortalaget visade att de är Italiens bästa fotbollslag. Målet då? Efter ett försök till inlägg från vänsterkanten hamnar bollen på andra sidan där man nästan tror att Inter ska spela hem till backlinjen igen. I stället spelas en kort pass till Hakan Calhanoglu som på motrull pressar fram kroppen och bara låter det hela ske. En stenhård sorkdödare senare står det 0-1 på resultattavlan och turkens bössa går inte att ogilla.


 
 

Calle SvenssonCALLE_SV2023-12-07 00:15:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)