Goals of the week (omgång 16)

Omgång 16 är färdigspelad och vi har därmed nya fina mål att redovisa. En drös med riktigt fina grejer har utförts och det snyggaste var enkelt att kora i form av Milans spik i kistan-mål hemma mot Monza. Omgångens andraplats innefattar ett unikt spelmål som betydde kvittering i matchen mellan Genoa – Juventus. Trea på listan har vi en riktig håll käften-kvittering som var startskottet på Atalantas 4-1-kross hemma mot jumbon Salernitana.

#1 – Omgångens snyggaste strut hämtas från Milans triumf hemma mot Monza. Vi tar oss förbi mål nr 1 och 2 och kliver in på slutklämmen och matchens sista. Målet görs av schweizaren och tillika nyförvärvet Noah Okafor, men det är spelet innan som utmärker sig. Anfallet börjar med att Reijnders har bollen precis utanför boxen och med yttersidan lobbpassar bollen till en ren yta där Giroud möjligen gör säsongens assist. Att här välja att passa istället för att ta skott är bara det ögonbrynshöjande – men sättet han gör det på är nog det vackraste jag sett på länge. Istället för ett skott med fel fot ser hans ögon i nacken ett bättre alternativ genom att rotera kropp och bredsida vidare till en fri Okafor som stänker dit sitt tredje för säsongen.

#2 – Vi tar oss vidare till omgångens första batalj där Genoa hade besök av Juventus. Ett mål som man helst skulle vilja fira med en seger, dock blev det nog ganska nöjt i Genoa-lägret ändå då ett kryss hemma mot Juventus är allt annat än dåligt. Kvitteringen kom i början av andra halvlek där inhopparen Caleb Ekuban börjar anfallet genom att först bjuda på lite dribblingskonster ute vid högerflanken för att sedan spela in bollen mer centralt. Väl där blir det lite flipper mellan en rad spelare, där Genoa på ett turligt sätt till slut lyckas få med sig bollen i offensiv riktning. Därefter blir desto finare – någon direktpass hit och någon svår luftboll dit, som tas emot både en och två gånger, för att till slut landa hos succéförvärvet Albert Gudmundsson som givetvis stänker dit den. En kollektiv triumf.

#3 – Sist på pallen hämtar vi från omgångens sista match mellan Atalanta – Salernitana. Efter en ruggigt svag första halvlek av hemmalaget och underläge med 0-1 fick vi se något helt annat i akt två. Målet kräver inte mycket beskrivning mer än att hörnan slås, en nickrensning (eller är det en pass, svårt att se?!) som rullar ut från straffområdet där colombianen Luis Muriel på ett förjävla elegant vis böjer kroppen och bombar in kvitteringen med en sylvass ytter. Några minuter senare hade Atalanta både gjort 2, 3 och 4-1 för att sedan bara spela av matchen.