Lagbanner
Goals of the week (omgång 17)

Goals of the week (omgång 17)

Omgång 17 av Serie A är i mål och omgångens snyggaste mål i Goals of the week hämtar vi från Juventus bortaseger mot Frosinone där vi synar ynglingen Kenan Yildiz (18) första start i A-laget. Vidare tar vi oss till serieledaren Inters hemmavinst mot Lecce där vi fick se ett högklassigt samarbete mellan den gamla busen Marco Arnautovic och målskytten Nicolo Barella. Tredjeplatsen hämtas från det andra Turinlaget, Torino, där vi synar Ivan Ilic långskottspärla i kryssmatchen hemma mot Udinese.

#1 – Låt mig presentera en ny yngling a la Kenan Yildiz. Turken som tillhört Juventus sedan 2022 då han kom gratis från Bayern München, har tidigare den här säsongen endast gjort ett fåtal korta inhopp och som den här omgången alltså gjorde startdebut där han spelade anfallspartner ihop med storstjärnan Dusan Vlahovic. Hur det gick? Helt OK – han satte stark prägel i att dribbla bort tre Frossar i ett svep ute på vänsterflanken för att sedan efter förbipasserandet gå mot mål. Väl där hittar han luckan i första låga hörnet som är ett fantastiskt sätt att göra mål på. Med god teknik och öga för mål kanske vi har här en framtida målmaskin – time will tell.



#2 – Omgångens näst finaste mål är ett samspel av hög kvalitet där assisten verkligen sticker ut. Anfallet startar målskytten själv genom att hårt och lågt spela in bollen utanför straffområdet till Arnautovic, som med ryggen mot mål väntar in Barella, där han med full kareta bara springer igenom försvarslinjen och återfår bollen via en klassisk hästsparks-klack från Arnautovic. Fri som en fågel med bara målvakten kvar väntar han kyligt in Wladimiro Falcones försök till räddning för att sedan bara lägga in den.



#3 – Vi sätter punkt i att skåda ett avslut som ser ut att vara någon blandning av skott och inlägg. Målet är en härlig och märklig avslutning som resulterade i att Torino inte gick tomhänta från poäng och att de därmed fortsätter visa sig svårslagna på hemmaplan i ligaspelet (endast Inter har vunnit på Stadio Olimpico di Torino den här säsongen). Målet kan kortfattat beskrivas med att bollen slutligen efter lite avvaktande spel på mittplan landar hos målskytten för kvällen Ivan Ilic ute på vänsterkanten. Väl där blir det inte mycket mer deskriptivt än att han tjongar iväg en lite sådär lagom bakåtlutande vänster-bredsida, positionering och tillslag likt ett inlägg. Istället får bollen, för en målvakt, en obehaglig bollbana som seglar över målvakten i Udineses bur och bara helt enkelt landar i nät. Kul att se för den opartiska och den målglada.


Calle SvenssonCALLE_SV2023-12-27 23:09:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)