Lagbanner

Goals of the week (omgång 18)

Det var både målfattigt och även rätt mediokra fotbollsmål omgången i fråga. Trots det finner vi självklart några att ändå sätta tänderna i. Låt mig presentera omgångens finaste i form av en bomb lika hård som pansar där Udineses nyförvärv Martin Payero sätter punkt i hemmamötet mot Bologna. Vi tar oss vidare till huvudstaden där ett annat nyförvärv i Taty Castellanos hittar bågen i nicken. Tredjeplatsen hämtas från omgångens stormöte mellan Juve - Roma där Adrien Rabiot visade sig bli matchhjäl

#1– Omgångens utan tvekan finaste mål är ett mål med kraft, perfekt bollträff och även en tajming som helt klart gör målet till något extraordinärt. Efter att ett inlägg tjongats in från högerkanten och Bolognabacken därefter misslyckas med den för korta klack-rensningen som istället för lång blir en hög boll, får målskytten Martin Payero uppfattningen om att volleychansen endast finns om han hittar maxsprinten - vilket snubben gör. Otroligt vackert i att först jaga ikapp läget för att sedan bara dra till en kanon.



#2 – Ett väldigt sällsynt mål utspelade sig i huvudstaden där Felipe Anderson efter ett fint förarbete slevar in höstlövet som når Tatys panna. En väl utförd nick där det krävs den där lilla slängen med huvudet för att ens få fart på bollen som lurigt värre seglar över målvakten för att slutligen landa i bortersta kryss. Ruggig blick samt precision.



#3 –  Vi sätter punkt för omgången med att presentera matchvinnare Adrien Rabiots fina avslut i hemmamötet mot Roma. Ett kantigt anfall som i början turligt går Juventus väg och slutligen når Vlahovic som elegant klackar vidare till Rabiot. Lite likt Kenan Yildiz mål från förra omgången gör Rabiot detsamma i att skjuta in bollen i målets främsta hörn i låg höjd. Ett turligt förarbete belönas med både en fantastisk assist och även ett väl utfört avslut.


 



Calle SvenssonCALLE_SV2024-01-05 00:34:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)