Lagbanner
Goals of the week (omgång 20)

Goals of the week (omgång 20)

En något "in i det sista"-summering från senaste omgången av Serie A där vi den här omgången lyxar till det med en dubbel uppsättning konststycken, då det KRYLLADE av snygga mål. I vanlig ordning summerar vi topp 3, men att vi även adderar tre stycken bubblare i liknande format. Trevlig titt!

#1 – Omgångens finaste mål är en frispark i världsklass från en spelare som för stunden går som tåget. Dusan Vlahovic har väl aldrig riktigt varit en favorit hos mig, och det har alltid funnits något sorts tvivel kring spelarens stjärnglans. Jag har börjat inse att Vlahovic är på toppen för att stanna och det går verkligen att applicera i senaste omgången där han gjorde två av lagets tre mål i vinsten hemma mot Sassuolo. Det brukar ju vara att en spelare som gör fler än ett mål i en match ofta på rent strikermanér mer är på rätt plats vid rätt tillfälle snarare än utför extravagans i samtliga målgöranden. Den teorin kastar Dusan Vlahovic i den djupaste av soptunnor då hans båda mål var ruggigt fina. Det allra finaste tas hela vägen upp till guldmedaljen för omgången där hans frispark är en sådan som man vill se om och om igen. Frisparken tas några meter till höger utanför straffområdet där han med elegans trycker till med den fina vänsterfoten som susar ned, ribba in, i närmsta kryss. Slutresultat 3-0.



#2 –  Vi tar oss vidare till en annan toppspelare, dessvärre i seriens sämsta lag, Salernitana. Låt mig återigen välkomna Antonio Candreva in i finrummet. Gubbskrället vägrar sluta leverera och det måste vara fruktansvärt jobbigt att vara så pass bra och inse gång på gång att det inte genererar några poäng för laget. Hatten av i att motivationen inte gett särskilt negativ inverkan på förlusterna! Den här gången har vi en riktig pärla och ett mål som jag först tänkte ha som omgångens mål, men det var tyvärr för svårt att undvika Vlahovic pärla. Målet är ett typiskt Candreva-mål där han mottar en sidledspass utanför offensivt straffområde. Det snitsiga och det som får mig att älska den här spelaren är hans lilla dragning med bollen vid passmottagningen, vilket resulterade i att han på egen hand skapar en ren yta för att böja bollen i en perfekt båge. Målet innebar Salernitana-ledning borta mot Napoli som senare skulle vända och på tilläggstid avgöra. Slutresultat 2-1.



#3 – Sist på ordinarie pallplats hämtas från Milans tunga seger hemma mot Roma. Målet är ett viktigt sådant då Roma precis innan hade reducerat till 2-1 och den där klassiska kvitteringsjakten hade börjat. Dock skulle Theo Hernandez sätta stopp för att det här mötet likt förra årets skulle sluta i en 2-0-upphämtning då han, som många gånger förr, hittar ett magnifikt samspel med Olivier Giroud. Hernandez börjar anfallet genom att slå passen till Giroud som står med ryggen mot mål precis utanför straffområdet, som på klassiskt Giroudvis klacksmeker fram bollen på en touch till en galloperande Hernandez som på kraft dunkar in bollen, även han på en touch. A touch and a taste of France, som så många gånger förr i Milano! Slutresultat 3-1.



Bubblare

#1 – Vi tar oss i bubblet och finner här en riktig stonkare från Milan-lånet Charles de Keteleare i Atalantas kross hemma mot Frosinone. Slutresultat 5-0.



#2 – Nummer två på listan har vi Vlahovic inledningsmål som utan tvekan även det är ett mål att minnas, dock hamnar målet så pass "lågt" ned på listan p.g.a. att bollen placeras någorlunda mitt i målet.



#3 – Vi knyter ihop säcken för denna gång genom att se ett klassmål från Udineses Sandi Lovric i lagets kryssmatch borta mot Fiorentina. Via en kontring och med fint samarbete med Lorenzo Lucca får han fri gata mot mål, där både speed och en avvaktande dribbling blir till ett klassiskt fint fotbollsmål. Slutresultat 2-2.

 

Calle SvenssonCALLE_SV2024-01-20 10:57:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)