Lagbanner
Goals of the week (omgång 21)

Goals of the week (omgång 21)

Låt mig presentera det finaste från omgång 21 som endast bestod av sex matcher. Då jippot i Saudiarabien (Supercupen) i veckan har spelats har det skjutit fram ett gäng matcher, men trots det skrala utbudet av matcher kan jag med säkerhet utlova baljor av den högre skolan.

#1 – Högst upp denna omgång har vi en återkommande supertalang i form av Matias Soule. Den argentinska 20-åringen som den här säsongen är utlånad från Juventus till nykomlingen Frosinone går från klarhet till klarhet där den gamla damen säkerligen sitter och njuter av hans nuvarande dundersuccé. I hemmamötet mot Cagliari var det dags för Soule att kliva fram igen, den här gången med en ruggig frispark som smeks in med fem plus-precision. Frisparken slås lite utanför straffområdet till höger - en frisparksposition som är klippt och skuren för vänsterdojan. Och vem har en vänsterdoja av renaste guld om inte Matias Soule (Olé!).



#2 – Omgångens näst snyggaste mål hämtar vi från en annan lånespelare i Empolis viktiga vinst i hemmamötet mot Monza där polacken Szymon Zurkowski, 26, mäktade med ett hattrick. Zurkowski tillhör Spezia i Serie B och har nu på två matcher för Empoli nätat i båda. Noterbart är att Zurkowski varit utlånad till Empoli tidigare i karriären, då ägd av Fiorentina, men ett långlån från 2019 - 2022 alltså spenderades i Empoli, med blandade resultat. Av Zurkowskis tre mål var det mål numero uno som utmärkte sig där ren klass visades upp. Efter att ett anfallsförsök fastnat på en försvarare i Monza studsar bollen högt och ser ut att landa precis utanför straffområdeslinjen, men istället för att landa står Mr Hattrick redo för att testa lyckan med drömträffen. Med en klockren teknik och bollträff seglar bollen med kraft igenom straffområdet och hittar in i vänstra sidan av målet.



 

#3 – Vi sluter mål-cirkeln i Salerno där Genoas firma Retegui/Gudmundsson visade vägen med varsitt mål i vändningen borta mot Salernitana. Det är dock den förstnämndas mål som hittar bronspengen och det är med en jävla doja han skjuter in kvitteringen i början av matchen.


 

Calle SvenssonCALLE_SV2024-01-25 22:46:34
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)