Lagbanner
Goals of the week (omgång 23)

Goals of the week (omgång 23)

Dags för nya mål från finaste Serie A där de tre vackraste målen ska redovisas och även en liten bubblare hakade den här veckan på. En riktig pärla utlovas i omgångens mål, där Kvaratskhelia verkligen visar vilken stjärna han är. Vidare hämtar vi mål från kroaten Pasalic som med god teknik och lugn gör saken biff i Atalantas vinst över Lazio. Mål tre hämtas från målfesten i Lecce där Fiorentinas Mandragora bjuder på ett fint nummer. Slutligen hämtar vi bubbel från Cristian Volpato (Sassuolo).

#1 – Omgångens finaste mål är enligt mig ett av säsongens hittils finaste mål. Det innehar en jäkla substans i att inte bara vara ett estetiskt snyggt mål, utan även att målet visar sig bli avgörandet i Napolis hemmavinst mot Verona. Ett Napoli som inte går att känna igen från ifjol trots att både Victor Osimhen och Khvicha Kvaratskhelia fortfarande är kvar i klubben. Klubben ligger för stunden på sjunde plats i Serie A och med en på söndag finalspelande Osimhen i AFCON för Nigeria har därför Napoli senaste tiden fått klara sig utan sin största stjärna. Och apropå just det, att få klara sig utan honom, är just det som gör Kvaratskhelias avgörande mål till något så mycket större än bara själva vinsten i sig. Han visade flera gånger under den här matchen att han ville ta laget under sina vingar och målet kunde definitivt komma tidigare, men i minut 87 var väntan slutligen över. Målet kan med få ord beskrivas i att Kvaratskhelia tar emot en kortpass från Pasquale Mazzocchi en bit utanför straffområdet där han med ögon i nacken och med ryggen mot mål snurrar 180 grader för att planera avslut. Två sekunder senare har han med hårdhet och precision dunkat in bollen i högra krysset. Slutresultat: 2-1.



#2 – Silverpengen landar i Atalantas hemmavinst mot Lazio där Mario Pasalic utför ett mycket elegant avslut. Välmående Atalanta fortsätter på vinnarspåret och det fina i det här laget är att de har så pass många olika avslutare. Ett sammansvetat gäng som skapar ytor och lägen åt varandra. Anfallet börjar med att Milan-lånet Charles De Ketelaere slår ett inlägg från vänsterkanten som dimper ned i bortre delen av straffområdet där unga Giorgio Scalvini nickar vidare bollen in mot centrala delen av straffområdet. Pasalic som är på rätt plats tar emot nicken med bringan för att sedan slå till direkt. Målet var det första i matchen som slutligen Atalanta skulle vinna med 3-1.



#3 – Bronsplatsen tar oss till målfesten i Lecce där Fiorentina var på besök. Efter att Lecce gjort 1-0 i första halvlek kom sedan kvitteringen av Rolando Mandragora i början av den andra halvleken. Efter en svag nickrensning från Lecce landar bollen slutligen hos Mandragora en bit utanför straffområdet. Med en dålig bollmottagning lyckas han ändå med hunger och kvicka buggar springa förbi motståndaren och där dra till med en fin vänsterslägga - en låg och lurig boll som slutligen kliniskt hittar in i bortre hörn. Fiorentina gjorde kort därefter även 2-1, men att Lecce både kvitterar och gör ett avgörande 3-2-mål, båda på stopptid.



Bubblare:

Omgångens bubblare är ett klassmål som hittades i en annan målfest. Matchen mellan Bologna - Sassuolo innefattade hela sex mål, där Sassuolo både en och två gånger tog ledningen, men att hemmastarka Bologna på allvar visar att de är att räkna med denna säsong. Målet jag fastnade för är Cristian Volpatos fina strut som resulterade i Sassuolos 2-1-ledning. Genom att jaga i kapp en boll ner mot högra straffområdet får han där lite tid att fundera vad nästa drag blir. Jag får lite Messi-vibbar av situationen då han hämtat upp den branta passen och nu står öga mot öga med försvararen. Då backen avvaktande står och inväntar Volpatos nästa drag gör målskytten i fråga historien kort i att peta vänster och dra till en ruggig vänstercurl. Bologna reste sig dock och kvitterade i matchminut 73 för att sedan panga in både trean och fyran som visade sig bli slutresultatet.




 

Calle SvenssonCALLE_SV2024-02-08 22:54:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)