Lagbanner
Goals of the week (omgång 24)

Goals of the week (omgång 24)

Charles de Ketelaere är utan tvivel en av ligans hetaste spelare för stunden och med omgångens delikatess tar han utan tvivel förstaplatsen. Vidare har vi Cagliaris Gianluca Gaetano, lån från Napoli, som vid första starten i lånesejouren nätade på ett jävla fint sätt. Sist på pallen har vi Ruslan Malinovsky som med krut i dojan åter igen bombar in Genoas enda mål i hemmatorsken mot Atalanta. Vi har även en bubblare i form av Teun Koopmeiners läckra frispark.

#1 – Omgångens mål är utan tvekan ett av säsongens finaste mål och förmodligen landar det topp 3 när säsongen summeras. Målet hämtas från Genua där Atalanta var på besök och till slut körde över hemmalaget. Charles de Keteleare har  milt uttryckt hittat rätt i Atalanta och det ska bli mycket spännande att se hur hans säsong summeras om några månader och även var han spelar nästa säsong (ägs av Milan). Målet är en enorm prestation där kroaten Mario Pasalic får bollen till vänster på offensiv planhalva som sedan spelar bollen hårt in till belgaren som tar emot bollen i samma veva som han roterar kroppen mot mål. Med att suga ned bollen med högerfoten för att sedan dra till på volley med vänstern får han den där perfekta bollbanan, där den med perfektion överlistar målvakten och placeras in i bortre. Starka fem plus! Slutresultat 1-4.


 
#2 – Vi tar oss från Genua till Sardinien där krisande hemmalaget Cagliari åter åkte på torsk, denna gång mot Lazio. Hemmalagets mål är en riktig pärla där lånespelaren Gianluca Gaetano tackade för förtroendet i att få spela från start genom att tröstmåla på ett magnifikt sätt. Anfallet startar med att Luvumbo, positionerad i mitten på offensiv planhalva, på en touch skarvar en hård markpass inåt i planen och som även blir en perfekt pass till en rusande Gaetano som med mycket yta och betänketid planenligt närmar sig skottavlossning och väl där hittar den där sagolika precisionsböjen som bara sitter helt perfekt.




#3 – Vi tar oss tillbaka till Genua och mötet mellan Genoa - Atalanta. Vi ska även på plats tre hämta ett tröstmål, där Genoas Ruslan Malinovsky, som så många gånger förr, hittar nät i form av en stenhård raket. Målet i fråga startas av målskytten själv, där han och Milan Badelj visar fint samarbete via ett väggspel och som Malinovsky med kraft bara dundrar in på ett sant hästsparksmanér.



Bubblare:

Omgångens bubblare hämtas även den från Genoa - Atalanta där mannen på allas läppar, Teun Koopmeiners, spikar igen kistan med en felfri frispark.

 

Calle SvenssonCALLE_SV2024-02-15 23:58:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)