Lagbanner

Goals of the week (omgång 25)

Goals of the week är tillbaka, den här gången för att presentera 25:e omgångens mest sevärda mål. Enorma mål utlovas där det är svårt att rangordna de alla. Slutligen, högst upp på pallen, landade Michael Folorunshos svåra kanon i Veronas kryss hemma mot Juve. Sen kanske den mest kontroversiella silverpengen hittils i år i Dean Huijsens soloräd från halva plan. Slutligen har en ytterligare kanon hittats i Jordan Zemuras (Udinese) ledningsmål hemma mot Cagliari.

#1 – Vad ska man säga om det här målet mer än att det är så jävulskt svårt att utföra och där man ständigt ser dessa försök till drömmål långt upp på övre etage, försök efter försök. Italienaren och målskytten Michael Folorunsho spelar den här säsongen för första gången i karriären Serie A-fotboll. Har sedan tidigare spelat i Lega Pro och senast i Serie B för Bari. Ägs sedan 2019 av Napoli, men som varje säsong sedan dess lånat ut spelaren. Målet kommer från att Verona för hörna i 11:e minuten, en misslyckad sådan i att bollen landar hos en Juve-försvarare som med nicken rensar bollen ut mot straffområdet. Väl där läser en viss Folorushno av bollbanan och backar ut mot straffområdeslinjen och laddar vänsterbössan (tydligen hans svagaste fot) som mot alla odds, dundras in bakom Szczesny i mål. Slutresultat 2-2.


 

#2 – Silvermedaljör för omgången blir holländaren Dean Huijsens, som sedan årsskiftet valt att tillbringa resterande säsong i Roma, utlånad från Juventus, där han endast hållt till i primavera-laget. Anfallet är en one man-show där Huijsens, från ax till limpa, börjar resan från mittplanen för att sedan klampa igenom hela planhalvan och slutligen dunka in 1-0. Egentligen borde målet vara på plats ett, men av någon anledning tyckte jag att allt såg lite för enkelt ut, Frossarnas försvarsinsats får inte riktigt det högsta betyget, vilket gör att det estestiska dämpas något. Hur som helst är det en jävla prestation då killen endast är 18 år gammal och satan vad han lär flyga i självförtroende efter detta!

 

#3 – Bronspengen hämtas från Udinese - Cagliari där hemmalagets Jordan Zemura fick stänka dit sitt första mål på italiensk mark. Udinese plockade inför säsongen in honom som bosman från Bournemouth och verkar väl, av statistiska mått mätt, inte gjort allt för stort intryck. I den 18:e matchen tog iaf poängtorkan slut och måldebuten var i hamn och det blev inte vilket mål som helst heller, utan en riktig jävel upp i klykan. Anfallet startar från högerkanten där holländaren Kingsley Ehizibue slår en halvt studsande boll in mot massan, hela vägen bort till målskytt Zemura på andra kanten, som efter mottag tar ett steg in mot centrala straffområdet för att dunka upp bolluslingen i det högra krysset. Slutresultat 1-1.



Bubblare:

Åter igen är vi o plockar karameller från Atalantas Teun Koopmeiners, i vinsten hemma mot Sassuolo. Efter ett fint anfall som slutligen svensken Emil Holm assisterar genom att slå in en låg cutback-pass från högerkanten, där Koopmeiners inväntar bollen och med finess lutar kroppen och placerar in bollen i bortre kryss. Ett svårt avslut i och med att han från höger sida i straffområdet använder sig av vänsterfoten, vilket kräver god placeringförmåga samt timing i att från svår vinkel få till avslutet. Slutresultat 3-0.

Calle SvenssonCALLE_SV2024-02-22 23:56:16
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)