Lagbanner
Goals of the week (omgång 28)

Goals of the week (omgång 28)

Omgångens snyggaste strutar är tillbaka och omgångens mål är en riktig volleykanon från Danny Mota i Monza. Därefter bjuds det på en fin kvittering där Leeds-lånet Diego Llorente snor åt sig en poäng till sitt för nuvarande Roma. Vi hämtar tredje målet även det från Monza, den här gången från Matteo Pessina.

#1 – Omgångens finaste mål har en rejäl höjd i sig och blir förmodligen en top 10a när vi väl summerar säsongen. Efter en hörna som spelas kort får hörnläggaren Andrea Colpani tillbaka bollen på ett tillslag där han sedan ser en fri Danny Mota positionerad i början av straffområdets mittenskikt. Med  elegans och självförtroende slänger sig Mota för att möta bollen och får den där dunderträffen på volley. Målet är det första i matchen mellan Genoa - Monza där Monza slutligen vann en svängig historia med 2-3.



#2 – Numero dos hämtas från Fiorentina - Roma där hemmalaget verkligen skjöt sig själva i foten. Efter att ha en ledning med 2-1 och chans till utökning på straff i minut 80 sumpar Critiano Biraghi straffen och istället för 3-1 lyckas Roma med matchens sista spark få in 2-2-målet som är omgångens näst snyggaste. Matchens sista anfall börjar med att Pellegrini skickar in bollen från högerkanten som mittbacken Evan Ndicka når högst med pannan. Och det är inte mot mål pannan är riktad, utan det är en sån där elegant nickpass via marken, perfekt till målskytten Diego Llorente som med bra timing låter bollen studsa en gång för att sedan dra till.



#3 – Omgångens trea hämtas även den från Genoa - Monza där Andrea Colpani åter står för en assist till målskytt Matteo Pessina. Anfallet startar från vänsterkanten där ett långt inlägg slås till straffområdets bortre del. Väl där är Colpani beredd med att nickpassa bollen vidare in mot centrala delen, där Pessina ren och fin enkelt kan nicka in bollen.


 

Calle SvenssonCALLE_SV2024-03-15 00:00:32
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)