Lagbanner
Goals of the week (omgång 29)

Goals of the week (omgång 29)

Goals of the week är tillbaka efter landslagsuppehållet med smarriga kassar och varför inte få upp suget lite extra inför omgång 30 som startar bara om några timmar? Omgång 29 innehöll frisparksgodis från Daniele Maldini, även en delikat nickplacering från Duván Zapata fångas upp och avslutningsvis tar vi med oss Tijjani Noslins tekniska nummer med bombavslut.

#1 – Milanlånet Daniele Maldini verkar ha hittat rätt i lånesejour nummer två för säsongen, denna gång i Monza. Efter en svag fjolårsäsong i Spezia med skadeproblem och svaga betyg och därefter en ny utlåning under hösten till Empoli, där det ungefär blev liknande scenario som fjolåret i Spezia har Daniele Maldini under våren lyckats hålla sig hel. Med ett Monza som inte fruktar några lag och där de kniper vinster och poäng titt som tätt har Maldini på totalt 6 framträdanden, 153 spelade minuter, 1 match från start, mäktat med hela 3 mål och 1 assist. Bra siffror och även fina aktioner och spelarbetyg har erhållits. Målet då? En frispark av den högre skolan, cirkus 20-25 meter rakt framför målet. En känslig högervrist tas här fram där bollen får perfekt hårdhet och skruv som dyker ned i kryssribbans undre kant och in. Målet innebar det enda för dagen i hemmamatchen mot Cagliari som slutade 1-0.



#2 – Jag tippar på att jag inte är den enda som trodde Atalantas colombian Duvan Zapata var slut inför säsongen. Det brukar ofta betyda att karriärens topp är nådd när man blir utlånad/såld till ett sämre lag i samma liga. Då snubben dessutom är 32 år och har en spelstil där fysiken är hans starkaste kännetecken är det inte jättekonstigt att tro att sagan nu närmar sig slutet. Men jävlar vad fel vi har! Duván Zapata har stått för en fantastisk säsong i Torino där han mäktat med hela 10 mål och 4 assist. Ett lag som likt Monza alltid är med i alla matcher och likt ovan, kammar hem vinster och poäng titt som tätt, har Zapata stått för en axlande roll i lagets offensiv. Den här gången tar vi oss till Torinos bortamatch mot Udinese. Vi skådar här en fantastisk nick av Zapata assisterad av kosovaren Mergim Vojvoda där ett fint skruvat inlägg blir aningen för långt för att bara trycka fram pannan. I stället behöver Zapata hoppa högre och därmed också hitta precision i att placera bollen då kraften avtar. En nick i bortre kryss blir slutresultatet. Duván Zapata gjorde senare även assist till Nikola Vlasic spik i kistan-mål. Slutresultat: 0-2.


 

#3 – Vi summerar omgång 29 med att hämta ett fint nummer av holländaren Tijjani Noslin i Hellas Veronas hemmamöte mot Milan. Noslin som delar förnamn med Milans nyförvärv Tijjani Reijnders, där båda dessa gör sin debutsäsong i Serie A. Noslin, 24, kommer senast från Fortuna Sittard i Eredivisie där han gjort en godkänd första säsong i Italien. Hellas Verona kommer inför mötet med Milan med två raka vinster i bagaget och har därmed vind i seglena om att åter igen klara sig kvar i Serie A. Förra säsongen var det på håret att laget åkte ned till B, men lyckades via en avgörande s.k. "playout-match" mot Spezia hålla sig kvar. Målet är en fin prestation där högerbacken Fabien Centonze slänger in ett inlägg från högerkanten som först rensas bort från boxen där Noslin senare norpar bollen av en fumlig Pulicic. Med två svåra touch och en gnutta flax får han med sig bollen snyggt för att sedan bara smälla dit bollen bakom Maignan i målet. Slutresultat 1-3.

Calle SvenssonCALLE_SV2024-03-30 10:20:48
Author

Fler artiklar om La Curva

En relik från en svunnen tid