Lagbanner

Goals of the week (omgång 4)

Ännu en omgång är färdigspelad och omgången bjöd på väldigt många fina mål så det var lite av ett lyxproblem att fastställa pallplatserna. Det allra finaste är taget från lördagens Milano-derby i Marcus Thurams kanon med högerpjucken. En annan kanon bjöd även Bryan Cristante på i Romas demolering av Empoli. På plats tre har vi återigen Monzas hårfagre Andrea Colpani (som var med på listan i omgång 2) som välförtjänt hittar tredjeplatsen.

#1 –  Veckans förstaplats är i min bok en given numero uno och som kommentatorn i matchen sade: ”det här kan nog bli ett av säsongens mål!” – om inte snyggast landar nog Marcus Thurams mål väldigt högt upp när väl säsongen är klar (trots att det tar emot som Milanista).


#2 – Ni vet ”Pricken” eller som vi kallade det, ”Arslet”? Straffsparksleken som man spelade med polarna när man var liten. Lite den associationen får jag när jag ser Bryan Cristante anamma perfektion i att på rullande boll spänna högervristen och se bollen susa igenom spelare för spelare för att slutligen landa i det vänstra krysset.

#3 – Då var vi framme vid det tredje och sista för denna omgång. Ett spelmål i form av fina passningskombinationer. Typiskt italienskt skulle jag vilja påstå där det är lite trubbigt och lite trött, men samtidigt så jävla vackert i att bollen till slut landar hos Andrea Colpani som inte gör annat än kliniskt bredsidar in sitt tredje Serie A-mål för säsongen. Målet resulterade i att Monza fick med sig en pinne från hemmamötet med Lecce.



Bubblare:
Den här veckan känner jag att det är för snålt med att endast snacka om tre mål. Som jag skrev i ingressen innehöll omgången många fina mål och därmed rekommenderar jag även att ni tittar in nedan tre:

#1 - Matteo Politanos mycket svåra och känsliga volley-kvittering mot Genoa. Det är även mycket möjligt att vissa säkert klassar målet som ett av ”de tre”.



#2 - Sassuolos Andrea Pinamonti satte lagets två baljor i torsken mot Frosinone (4-2). Hans andra och tillfälliga 0-2-mål var definitivt en bubblare. En svår och studsig pass från Jeremy Toljan landar till slut på Pinamontis vältajmade högerslägga.


#3 - Frosinone hade även dem en tvåmålsskytt i Luka Mazzitelli. En vacker klassisk hörnvariant av Matias Soule där Mazzitelli står ren utanför boxen och på volley visar prov på en doja av guld som innebar kvitteringen till 2-2. Matchen slutade 4-2 till Frosinone. 
 

Calle SvenssonCALLE_SV2023-09-20 22:29:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)