Lagbanner
Goals of the week (omgång 7)

Goals of the week (omgång 7)

Goals of the week är åter tillbaka med tre nya baljor av den högre skolan. Omgångens målskyttar är endast två, där Bolognas Riccardo Orsolini hade en dunderkväll i söndags hemma mot Empoli där han stod för alla tre målen i 3-0-vinsten. Två av dessa tre landade på plats 1 och 2 av omgångens snyggaste. Värt att nämna är att han nästan borde ha dunkat in ytterligare två! Omgångens andra målskytt är buffeln/chipspåsen/oxen/strulpellen – vår allas Romelu Lukaku.

#1 – Omgångens snyggaste mål var en soklar no brainer i Orsolinis första strut. Många väldigt fina actions i ett och samma mål. Anfallet börjar i att Empoli gör en misslyckad rensning som Bologna snappar upp i att direkt passa upp bollen i offensiv riktning. Orsolini lyckas med både tur och skicklighet få med sig bollen med hjälp av en klack (som enligt mig bara klass-lirare försöker sig på). Det blir inte sämre i att han sedan hinner i kapp den studsande framåtklacken där han med höger fot passar sig själv på halvvolley till vänster, där han drar till direkt i mål. Sylvasst är en underdrift.



#2 – Vi stannar kvar i samma match och spolar fram till mål nummer 3. Orsolini i fråga fortsätter med klackar i positiv utmärkelse. Att med hälen klacka ut den på högerkanten till nyförvärvet Oussama El Azzouzi, som sedan hittar tillbaka med en småstudsig snett inåt bakåt-pass till självaste Orsolini, som på ett tillslag med den svåra vänsterfoten i det läget, bredsidar upp bollen i bortre kryss är för mig ett helvetes snyggt fotbollsmål.



#3 – Slutligen landar vi i huvudstaden där Roma vann mot nykomlingarna Frosinone med 2-0. Ett jäkligt klassiskt Lukaku-mål, sådana mål som han gör på löpande band när han är i form. Jäkligt spännande anfallsduo i Lukaku/Dybala där den sistnämnde är så fruktansvärt bra i rollen som framspelare. Målet skapas från att Roma spelar ett snabbt passningsspel mellan mittfält och backlinje och att slutligen en hård offensiv pass från bakre led hittar Dybala som med en yttertouch skarvar vidare bollen till Lukaku. En smart manöver från Lukaku som med en enkel skottfint får en fri yta till vänster där han beslutsamt väntar någon sekund för att sedan avlossa kanonen som resulterar i 1-0 på Stadio Olimpico.

Calle SvenssonCALLE_SV2023-10-05 21:48:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)