Lagbanner

Goals of the week (omgång 9)

Omgång 9 spelades klart i måndags kväll. Nya fina mål är noterade där samtliga topp tre-mål denna vecka hämtas från tre mindre klubbar. Omgångens finaste är en nick som ger mig flashbacks från Brasilien-VM, 2014, och i synnerhet ”The Flying Dutch”. Vidare hittar vi ett ytterligare nickmål där spelet fram till nicken är elegant värre. Avslutningsvis karatekickar vi in den som ”Piccoli”.

#1 – Omgångens finaste mål är hämtat från Bolognas hemmavinst över Frosinone där undertecknad målskytt inte målar särskilt ofta. Vi snackar om veteranbacken Lorenzo De Silvestri, 35, som står avvaktande utanför offensiv box efter ett anfall. Väl där tar han vara på en mindre lyckad utboxning från Frosinones målvakt på ett allt annat än vanligt sätt. Många hade nog valt att försöka suga ned bollen i hopp om att kunna spela bollen vidare inom laget, alternativt luta fram kroppen för skott med vristen. Lorenzo De Silvestri använder i stället skallen i att med både med perfekt kraft och även höjd se bollen segla över spelare för spelare för att slutligen se bollen landa i nätmaskorna. Slutresultat: 2-1.



#2 – Vi tar oss vidare till ett underhållande spelmål, taget från matchen mellan Salernitana – Cagliari. Ett lekfullt Cagliari spelar ”Fifa-anfall” i att spela runt på ett både snyggt och svårfångat vis. Janktos hockeyassist är spektakulär i att med vass blick hitta en ren yta bakom backlinjen som Shomurodov med kyla avvaktar någon sekund med att slå in, innan han perfekt hittar Violas panna för att åter ta ledningen i matchen. Salernitana lyckades därefter kvittera och matchen slutade 2-2.



#3 – Mål nummer tre hämtas från Udinese – Lecce. Sansones assist är magnifik i att med små rörelser först finta bort sin gubbe för att sedan flyta fram och med en fin högerfot hitta inlägget som Piccoli på ett karateliknande sätt kickar in och fastställde slutresultatet till 1-1.

 

Calle SvenssonCALLE_SV2023-10-25 19:59:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)