Lagbanner
Inför vårstarten —  Inter: ”Mycket roligare i år än förra”

Inför vårstarten — Inter: ”Mycket roligare i år än förra”

Vårsäsongen startar på torsdag. Vi kollar läget hos lagen och summerar hösten.

Under veckan kommer de flesta av SvenskaFans redaktioner ge sin bild på hur det ligger till inför omstarten.
Konrad Grönlund ger sin analys av ligamästarna Inters höst och den aktuella statusen.

Varsågoda!


Hur skulle du vilja betygsätta laget höstsäsong så här långt rent allmänt och varför?
— Ligasäsongen har varit positiv och Champions League fortsätter nu i vår för vår del. Gott så. Jag tycker att Inzaghi ska ha högsta möjliga betyg. Ligans bästa tränare sett både till spelidé och vad han får ut av laget. Har inte märkts att klubben tappade ett stort antal viktiga beståndsdelar i somras. Inzaghis Inter är roligare att se på än Contes dito. 

Och mer specifikt - vad vill du lyfta fram för händelse? 
— Att serieledningen är i underkant efter att både Milan och Juventus lyckats sno med sig en poäng mot oss. De matcherna kanske inte är signifikativa för framgången men det har kommit ett par plumpar. De två sämsta matcherna spelades mot Sampdoria och Lazio där den förstnämnda slutade oavgjort och den sistnämnda med förlust. Trots det är Inter i ensam majestät.

Hur ser förutsättningarna ut inför den avslutande vårsäsongen för er klubb?
— Vi har inga långtidsskador som drabbat oss men några Covid-fall har tyvärr trillat in. Utöver det tror jag att vi får behålla hela truppen intakt och att ingen viktig spelare lämnar. Därmed borde siktet vara inställt på framgång i vår. 
Vad är en realistisk målsättning tycker du?
— Ligatiteln och en bra vår i Coppa Italia. Inter saknar inte verktyg för att såra Liverpool men det blir nog för svårt. Gärna en inhemsk dubbel

Har du förtroende för att din tränare kommer klara det?
— Svar ja. Ser ingen hellre än honom på posten.

Hur ser mercaton ut annars - risk att någon viktig kugge lämnar? Behöver laget förstärkas?
— Mycket bra. Marcelo Brozovic förlänger snart till 2026, Ivan Perisic avvaktar men det kan nog bli verklighet snart med ett nytt kontrakt till honom också. André Onana är klar vad det verkar och det adresserar målvaktsproblemet. Det är dock ett lite förstorat "problem" i Inter. Som det ser ut just nu är Handanovic fortfarande en toppmålvakt.

 ...och Serie A . vad har utmärkt hösten så här långt?
— En fantastisk Serie A-höst. Fler lag som spelar bra och underhållande fotboll. Många bra enskilda matcher som har varit av hög klass. Roliga tränarprofiler även om Rom-klubbarnas rockader på tränarmarknaden kanske inte har varit superlyckade - ännu.

Några lag du vill lyfta fram som överraskat dig?
— Vi har sett ännu en höst där Milan har överpresterat och tagit fler poäng än de förtjänar. Men det är givetvis positivt för dem. Annars är det väl Fiorentina som, visserligen inte överraskade mig, men majoriteten. Torino har verkligen spelat bra under Juric och Hellas har i perioder varit mycket skickliga på att hantera topplagen. En helt okej höst spelmässigt för Dionisi i Sassuolo. Är lite för ojämna och behöver fler poäng. Negativt är definitivt Juventus som jag trodde skulle vara vår utmanare. 

Vilka tror du vinner, tar sig till CL och EL och vilka kommer åker ur?
Champions League: Inter, Napoli, Atalanta, Milan. 

Europa League + Conference League: Juventus, Roma, Fiorentina.

Åker ur Serie A gör: Cagliari, Salernitana och Spezia. Jag tror nämligen att Genoa gör en spurt och kör förbi Spezia på slutsträckan.

La Curva-redaktionen2022-01-05 09:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)