Lagbanner
Inför vårstarten —  Milan: ”Det han gör är en bragd i sig”

Inför vårstarten — Milan: ”Det han gör är en bragd i sig”

Under veckan kommer de flesta av SvenskaFans redaktioner ge sin bild på hur det ligger till inför omstarten.
Nu har turen kommit till Zlatan Ibrahimovics MIlan och vi har targit Mikael Kristersson till hjälp att summera hösten.

Varsågoda!


Hur skulle du vilja betygsätta laget höstsäsong så här långt rent allmänt och varför?
— Ger Milan mycket väl godkänt. Milan tappade iof serieledningen dom kort hade men ligger på samma placering som dom slutade i fjol. Stora skillnaden är att dom spelat i dödens grupp i CL där laget med lite tur och andra VAR beslut kanske tagit sig vidare plus alla dessa skador som aldrig tar slut. Vem vet hur hösten sett ut med färre skador. Milan har blivit ett lag som tar poäng trots en dålig dag, det är en god utveckling. 

Och mer specifikt - vad vill du lyfta fram för händelse? 
— Messias saga har ingen missat, en värvning som många tyckte var blek och inte Milanmaterial utan att ens knappt sett honom spela. Tyvärr har han som flera andra varit skadad mycket men hans mål då Milan sänkte ett urstarkt hemmalag i Atletico de Madrid var magiskt. Negativt har jag varit inne på men alla dessa skador är något som påverkat Milan väldigt mycket, tack och lov har Maldini och Massara breddat truppen så vi fortfarande är med i toppen. Här måste Milan göra en snabb utvärdering pronto, ohållbart med samma skadefrekvens under våren. Den stora sorgliga nyheten är att vår chef i baklinjen är borta under hela säsongen vilket påverkar vårt vinterfönster enligt alla rykten. För att avsluta frågan positivt är att laget håller ställningarna i Serie A tabellen.

Hade önskat mer positiv utveckling på några spelare men Tomori har väl blivit Serie A bästa mittback och Tatar gjorde överlag stabila insatser när Mike var borta pga skada sett till våra förväntningar som var väldigt låga på honom. Omöjligt att inte lyfta fram Zlatan som vanligt, att han som 40åring gör det han gör är en bragd i sig. 

Hur ser förutsättningarna ut inför den avslutande vårsäsongen för er klubb?
— Nu börjar spelare komma tillbaka och med någon julklapp under detta fönster ser det mer ljust ut. Jag har 110% förtroende för Maldini och Massara att skapa bästa förutsättningarna för laget utifrån ramen dom fått från Ivan och ägarna. Viktigt att förstå denna beslutande rangordning när vi ska utvärdera våra förutsättningar. En fyrkantig kloss passar inte ett runt hål, ex om Kessie vill ha 8-9m/året och ägarna/Ivan säger 5-7m/år så blir det ingen tango. Alla skador är uppmärksammande så jag förutsätter en åtgärd så Pioli har mer alternativ i sin trupp att laborera med så inte hans förutsättningar påverkas till det negativa sett till när vi pekar finger på eventuella avvikande resultat/poäng. Har du inte dina bästa spelare tillgängliga blir det förutsättningarna inte optimala. Mattan på Milanello sägs vara väldigt hård, så pass att spelare reagerar är inte att skapa dom bästa förutsättningarna. Allt runt Milan måste vara worldclass om laget ska bli det, allt från mat tanten till en toppmodern arena

Vad är en realistisk målsättning tycker du?
— Målsättningen är alltid att bli bättre och Milan slutade 2a förra året så förhoppningsvis gör vi samma resa som Inter gjorde dvs åker ut CL / EL via gruppen och sen bara har fokus på ligan och slutar en placering bättre. Övergripande målet är att bli en stabil klubb för topp 4 och hela tiden få en stabilare ekonomi. 

Har du förtroende för att din tränare kommer klara det?
— Att vår ledning gett honom en kontraktsförlängning visar att dom har förtroende för honom och då har jag även det. Enkelt. 

Hur ser mercaton ut annars - risk att någon viktig kugge lämnar? Behöver laget förstärkas?
— Som sagt, vår chef är borta så alla rykte placerar en ny mittback i Milan. Frågan är bara vem, det ryktas några spännande namn men i silly season vet vi att det är mycket som snackas men jag gissar på någon mer budgetlösning om M/M inte kan göra en ny ninjalösning likt Tomori. Personligen var jag osäker på vår AMC lösning men Diaz motbevisade mig dom första omgångarna till att bevisa mig i dom senaste matcherna att han inte är den som axlar rollen. Nu verkar det strula lite i Lazio så SMS alt Luis Alberto hade varit min lösning om jag får drömma lite. Ingen har missat ännu en jobbig Bosmandiskussion kring Kessie, även vår kapten som har en stor lönepost. Romagnoli gissar jag kommer stanna minst till sommaren men frågan är hur Milan kommer agera kring Kessie. Sälja nu eller säkra upp CL och låta honom gå i sommar likt dom övriga två… Bakayoko har tyvärr visat under första halvan att han inte är Kessies ersättare, vi spelar en annan taktik sen hans förra sejour hos oss och han har kommit snett in i alla matcher och nästan alla dueller. Personligen hoppas jag på Renato Sanchez som varit en spelare jag uppskattat sen jag såg honom i Portugals U21 landslag

 ...och Serie A . vad har utmärkt hösten så här långt?
— Ligan som gör mest mål, kanske kan äntligen den svenska publiken tvätta bort att ligan ska vara tråkig, tempofattig och målsnål. Däremot känns skillnaden mellan toppen och botten större än någonsin. 

Några lag du vill lyfta fram som överraskat dig?
— Lättare att lyfta fram lag jag trodde mer om men samtidigt visar det även att Serie A har blivit jämnare bortsett från botten men lag som Juve förväntas alltid ligga i toppen. Särskilt nu med en topptränare som Allegri. Lazio trodde jag skulle lyfta med Sarri. Lite orolig för att min tidigare kung i Shevchenko inte klarar nytt kontrakt med Genoa. Det ser spelmässigt riktigt dåligt ut och det är hans första uppdrag som klubblagstränare i en komplex liga gör inte uppdraget lättare.
Lagen som ligger bättre till än vad jag hade gissat inför är Venzia och Empoli. Min gissning inför säsongen var att Napoli skulle få tufft att slå sig in i topp 4 så dom har imponerat mest på mig, laget har släppt in 14 mål på 19 matcher vilket är otroligt bra. Antingen har Spaletti utvecklat sin defensiva kunskap eller har han duktiga coacher kring sig som verkligen stängt butiken. Nu tappar dom sin backklippa till Afrikanska mästerskapet. Milan tappar 2 viktiga spelare som kommer påverka oss, tyvärr tappar inte övriga topp konkurrenter några avgörande spelare vad jag vet på rakt arm.

Vilka tror du vinner, tar sig till CL och EL och vilka kommer åker ur?
— Tyvärr tror jag Inter vinner. Jobbigt imponerande att deras nyförvärv levererar direkt, särskilt spelaren som vi mer eller mindre dumpade. CL platserna kommer bli ett krig om likt sist, förra året fick Juve en felaktig straff mot just Inter som bjöd in till topp 4 och min gissning är att det blir samma 4 lag som tar CL platserna denna säsong. Napoli och Lazio tar EL och Salernitana, Genoa och Spezia åker ut.   

La Curva-redaktionen2022-01-04 18:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)