Lagbanner
Inför vårstarten  —  Venezia: ”Skrällpoäng har räddat laget”

Inför vårstarten — Venezia: ”Skrällpoäng har räddat laget”

Vårsäsongen startar på torsdag. Vi kollar läget hos lagen och summerar hösten.

Under veckan kommer de flesta av SvenskaFans redaktioner ge sin bild på hur det ligger till inför omstarten.
Mac Larsson lotsar oss igenom Venezia kanaler och plockar ut det bästa som hänt under hösten.

Varsågoda!


Hur skulle du vilja betygsätta laget höstsäsong så här långt rent allmänt och varför?
— Som helhet är det en helt klart godkänd höstsäsong. Venezia placerar sig just nu 6 poäng ovanför strecket och det var det nog inte många som trodde innan säsongen startade. Det ska dock tilläggas att både Genoa och Cagliari har ett uselt facit hittills vilket hjälper en del.

Och mer specifikt - vad vill du lyfta fram för händelse? 
— Jag skulle vilja sammanfatta det som så att vi har kryssat och vunnit de matcher där vi inte borde gjort det - mot t.ex. Roma, Juventus och Fiorentina. Detta samtidigt som vi förlorat de matcher där det är absolut viktigast att plocka poäng - mot Spezia och Salernitana. Slår man ihop detta har vi dock lyckats hålla både Spezia och Salernitana bakom oss, så det får vara fine.

Hur ser förutsättningarna ut inför den avslutande vårsäsongen för er klubb?
— Så länge de viktigaste spelarna - Aramu, Okereke, Busio, Ceccaroni och Caldara - får vara skadefria tror jag att Venezia kan klara kontraktet.

Vad är en realistisk målsättning tycker du?
— Det finns bara en målsättning för en nykomling som Venezia och det är stanna kvar i Serie A till nästa säsong.

Har du förtroende för att din tränare kommer klara det?
— Jag väljer att tro på att Paolo Zanetti ror detta i hamn. Han har visat under höstsäsongen att Venezia kan kriga till sig poäng mot de flesta lagen i Serie A. Nu väntar en oerhört viktig match mot Salernitana borta redan den 6 januari och det blir en bra värdemätare inför resterande vårsäsong.

Hur ser mercaton ut annars - risk att någon viktig kugge lämnar? Behöver laget förstärkas?
— Venezia plockade precis in Michaël Cuisance från Bayern München. En ung mittfältare som jag har dålig koll på, så det blir spännande att se vad han kan tillföra. I övrigt är det inte speciellt mycket liv gällande transfers, varken in eller ut.???????

 ...och Serie A . vad har utmärkt hösten så här långt?
— Jag tycker det har varit en svängig höst. Det såg ett tag ut som att Napoli och Milan skulle springa ifrån i ett två hästars-race, men nu när hösten summeras känns det istället som att Inter har kontrollen på ligatiteln.???????

Några lag du vill lyfta fram som överraskat dig?
— Positivt får jag säga Inter, samt Fiorentina med Vlahovic i spetsen. Vilken kille alltså. Napoli öppnade ruggigt starkt men har haft det kämpigare på slutet. 

Negativt är såklart Juventus, men även Genoa och Cagliari. De är båda avsågade nu… Visst? Jag sa Sampdoria i senaste genomgången men de har ryckt upp sig sedan dess.???????

Vilka tror du vinner, tar sig till CL och EL och vilka kommer åker ur?
— Det blir väl Inter som vinner då. Sedan är jag tråkig och säger att Juventus går om Atalanta och kniper den sista CL-platsen. Atalanta får således nöja sig med EL och Fiorentina plockar sjätteplatsen.

I botten ska det vara oförändrat. Cagliari, Genoa och Salernitana åker ur samtidigt som Venezia firar säkrat kontrakt i sista omgången efter ett svettigt kryss mot det förstnämnda  

La Curva-redaktionen2022-01-05 18:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)