Lagbanner
Inför 2017/18: Spelare att ha koll på

Inför 2017/18: Spelare att ha koll på

Imorgon smäller det. Vi har kollat med redaktionerna tidigare om försäsongen och tränarens taktik. Nu är det dags för att se vilka spelare som förhoppningsvis kommer lysa upp.

Vi har delat in frågorna i fyra artiklar för att göra det så överskådligt som möjligt för er. 
(Det som är fetmarkerat är frågorna som dagens artikel tar upp)

 

* Vad är det viktigaste som hänt under sommaren om vi bortser från mercaton?
* Hur har det sett ut på försäsongen?
* Hur har truppen förändrats från föregående säsong?
* Vad kan vi förväntas oss av din tränare?
* Vilken uppställning kommer vara ert förstaalternativ och är det några större taktiska förändringar jämfört med förra säsongen?
* Hur skulle du vilja komplettera truppen innan mercaton slår igen?
* Kan du plocka fram ett nyckelmoment/spelare som måste funka för att säsongen ska gå som du vill.
* Vem blir årets skyttekung i ditt lag?
* Har ni någon ung spelare som du tror kan slå igenom?
* Vilken målsättning har klubben för säsongen?
* Vilka förväntningar har du på ditt lag säsongen?
* Andra lagen – vilket lag flippar och vilket floppar (i förhållande till deras målsättning)?



Kan du plocka fram ett nyckelmoment/spelare som måste funka för att säsongen ska gå som du vill?

 BOLOGNA
— 
Simone Verdi är ju i mångt och mycket spelaren som Bolognas offensiv vilar på. Sedan behöver vi nog en 15-20 mål från anfallarna i år för att säsongen ska sluta på ett bra sätt.
Andrea Poli förväntas ta en ledarroll på planen och han kommer helt säkert att spela en viktig roll på Bolognas mittfält. (Mikael Mansjö)

 CROTONE
— 
 Vi måste vara kompakta som lag. Försvarsspelet måste sitta, och prioriteras. Det är såklart också viktigt att ta de poäng som går att ta på hemmaplan. Förra säsongen skedde några skrällar på bortaplan, men det är inget som man vågar ha med i beräkningarna på förhand. 
Den spelare som jag tror blir en av våra viktigaste är Målvakten Alex Cordaz. Han fick mycket beröm efter förra säsongen och ryktades iväg tillbland annat Genoa. (Joel Ask)

 FIORENTINA
— 
Nyckeln blir att det finns ett grundspel och en stabilitet att bygga på efter alla förändringar. Därför blir spelare som Davide Astori och Milan Badelj viktiga med sin rutin. Astori blir viktig i en ny backlinje med flera nya spelare, både att styra upp det defensiva och i uppspelsfasen. Om Kalinic blir kvar är han också att betrakta som en nyckelspelare med tanke på hans målskörd.
Det blir även viktigt att man hittar rätt offensivt centralt. Där finns många spelare som konkurrerar om att bli den offensiva spelfördelaren, och det är viktigt någon kliver fram och slår de avgörande passningarna. Förra säsongen levde inte riktigt Ilicic upp till förväntingarna, och det blev stundtals lite uddlöst. (Hampus Danielsson)

HELLAS VERONA
Nyckelmoment i Hellas är att Nicolas gör idioträddningar, Pazzini föser in returer och att Bassa hittar sin bästa passningskänsla någonsin och att han drar på. Fint, vobblande skott som Pazzini kan hugga returer på.
Det är några av tusen delar som måste klaffa.
Grunden är ändå att Pecchia hittar ett tryggt grundspel. Hellas behöver i år inte vara den förande partnern calciodansen utan kan äntligen göra det de alltid varit bäst på - kontra och låta andra föra spelet och ha underdogmentaliteten. Kan Mister köra det och försöka vara ett bollhållande lag så kanske, kanske vi får ytterligare en säsong med stormatcher på Bentegodi. 
Nyckelspelare är ändå helt klart Daniel Bessa. Han kommer stå för 75% av chanserna framåt. (Johan Stistrup)

 INTERNAZIONALE
— 
Jag säger att kollektivet måste följa Spaletti fullt ut. Spaletti har visat att han kan ta lag till fina positioner i ligan men det krävs att spelarna litar fullt ut på honom och hans taktik. Annars tror jag Miranda - Skriniar kommer bli otroligt viktiga i Spalettis lagbygge.
Skriniar kommer bli viktig och Icardi måste leverera som han alltid har gjort. (Kristian Elya)

JUVENTUS
— 
Defensiven har under försäsongen känts uppseendeväckande skakig, därför känns det viktigt att någon av försvararna tar över Bonuccis fallna ledarmantel. Närmast till hands ligger väl Chiellini, som utöver Alex Sandro är den enda givna startspelaren. Om han lyckas stärka sina ledaregenskaper kan han bli oerhört viktig för laget. (Christian Dahlgren)

 LAZIO
— 
Lazio behöver post-Biglia se till att få till ett pålitligt mittfältsspel som kan skydda backlinjen och samtidgt räcka till för att understödja Immobiles målskytte. Att Lazio forsatt håller sig kompakt som lag och där Strakosha kan bli en tryggare målvakt är extremt viktigt för den kommande säsongen.

Immobile kommer bli nyckelspelare. Hans målskörd och förmåga att upprepa succén från i fjol är nog avgörande för hur mycket poäng som Lazio kommer att kunna ta (Arvid Larsson)

MILAN
— 
Försvaret har förstärkts så pass mycket att om Montella kan sätta försvarsspelet och nyckelspelarna får vara skadefria så borde det räcka väldigt väldigt långt. Dessutom krävs det att den centrala anfallsspelaren, vem det nu än blir, kommer igång och levererar mer än vi sett tidigare centrar göra, åtminstone över en hel säsong. (Kaveh Golestani)

Milan har som bekant värvat mycket och stort. Bonucci kommer att vara av avgörande betydelse för en backlinje med minst tre nya startspelare. Men försvaret var inte Milans huvudproblem förra säsongen (laget släppte bara in sex fler mål än Napoli), utan bristen på mål. Detta berodde enligt min mening mer på dåligt understöd från mittfältet än på svaga anfallsprestationer. Därför faller mycket ansvar denna säsong på den tänkte spelfördelaren Biglia, som värvats från Lazio. (Henrik Brandel)

NAPOLI
— 
Det är mycket som måste klaffa för att Napoli ska nå toppen denna säsong. Flera spelare kommer från sitt bästa år i karriären vilket uppenbarligen räckte så långt som en tredjeplats. Det kanske största nyckelmomentet, vilket ofta underskattas i dessa sammanhang, är att truppen får vara fri från skador. Går exempelvis Insigne sönder så befinner sig laget plötsligt i en mycket svår sits. Med undantag för Miliks korsband har Napoli varit otroligt lyckligt lottade på skadefronten de senaste åren och jag hoppas verkligen att det inte ändras.

Nyckelspelare är Hamsik, kuggen på mittfältet och den som håller flaggan. Min förhoppning är att någon ur trion Rog, Diawara eller Milik har tagit "steget" och blir oersättlig. (Edin Bajramovic)

ROMA
— 
Det är som alltid innermittfältet som är det viktigaste i laget och där har vi än så länge lyckas behålla alla spelare och värvat på bra bakifrån. Gjorde oss av med Paredes och har istället värvat Pellegrini och Under.

Radja Nainggolan kommer bli fortsatt nyckelspelare. En spelare som sliter kopiöst mycket både framåt och bakåt och det är han som håller ihop hela laget. (Philip Lantz)

UDINESE
— 
Danilo och Théréau är de viktigaste spelarna om Udinese ska göra en stabil säsong. Om Udinese ska aspirera på de högre platserna hänger det förmodligen på om Fofana och De Paul kan utvecklas i den takt som Udineses sportsliga ledning hoppas.

Duvan Zapata stod som sagt för en fin säsong i fjol där han med sitt riv, slit och sin tyngd var en viktig kugge för Udinese. Nu har han lämnat och ett nyckelmoment för Udineses del är därför att någon (förslagsvis Perica eller Lasagna) fyller det tomrum som colombianen lämnar efter sig. 
 
Ett annat nyckelmoment, som kan låta som både en självklarhet och något som gäller för alla lag, är att de yngre spelarna spelare tar kliv i sin utveckling. Widmer, Jankto, Fofana, De Paul, Samir, Perica, Scuffet. Det finns gott om unga talangfulla spelare som kommer att få stort förtroende. Men om Udinese ska göra en bra säsong räcker det inte att de presterar som talanger. Det krävs att åtminstone någon av dem tar klivet ut från talangstämpeln och börjar leda laget.
(Jesper Klingnell)

*****

Vem blir årets skyttekung i ditt lag?


BOLOGNA
— 
Mattia Destro. (Mikael Mansjö)

CROTONE
— 
Det blir nyförvärvet Ante Budimir. Han har förväntningar på sig när Crotone nu går in i sin andra Serie A-säsongen. Budimir kommer att vinna den intärna skytteligan i brist på motstånd. Om någon annan ska nämnas så är det bulgaren Aleksandar Tonev (Joel Ask)

FIORENTINA
— 
Återigen beror det på om Kalinic är kvar eller inte när fönstret stänger. Tillhör han Fiorentina hela säsongen tror jag definitivt på honom. Som det verkar i nuläget är det dock sannolikt att hans ersätts av Giovanni Simeone, och isåfall tror jag Simeone blir aktuell. Jag har svårt att se någon annan än den som spelar central forward som en allvarlig utmanare till denna titel med den trupp Fiorentina har. (Hampus Danielsson)

HELLAS VERONA
Kommer bli jämnt där uppe på 7-10 baljor...  Undrar om inte Verde gör fler än Pazzini ändå, sett lysande ut på försäsongen.  (Johan Stistrup)

INTERNAZIONALE
— 
Maurito Icardi! (Kristian Elya)

JUVENTUS
— 
Allt annat än Higuain är en stor stor skräll. (Christian Dahlgren)

LAZIO
— 
Ciro Immobile. (Arvid Larsson)

MILAN
— 
I skrivande stund är det ett av Milans stora frågetecken - vi har investerat stora summor i sommar för att stärka truppen, men den investeringen som jag saknar är en anfallare som är en garant för 20+ mål. Jag får säga André Silva (då Bacca av allt att döma verkligen inte är önskad av Montella och på väg bort), men blir det någon ytterligare investering i sommar tror jag att det handlar om en anfallare, och då är det inte omöjligt att det blir vår skyttekung. (Andreas Wingren)

NAPOLI
— 
Kan verkligen Mertens upprepa fjolårets bedrift? Jag är tveksam, därför drar jag till med Milik. Det är nu han visar sin storhet (Solonapoli)

ROMA
— 
Svårt att inte säga Edin Dzeko efter fjolårets säsong. (Philip Lantz)

UDINESE
— 
Théréau brukar göra sin 10-12 mål och det räcker förmodligen till att vinna den interna skytteligan. (Jesper Klingnell)

*****

Har ni någon ung spelare som du tror kan slå igenom?

BOLOGNA
— 
Federico Di Francesco har alla förutsättningar för slå igenom på allvar. Fjolårssäsongen med 24 framträdanden, 4 mål och 3 assist bådade ju definitivt gott för framtiden (Mikael Mansjö)

CROTONE
—  
Jag tror och hoppas på Andrea Barberis. Mittfältare som det ryktats rejält om under mercaton. Jag hoppas verkligen att han stannar och blir en av våra viktigaste spelare. (Joel Ask)

 FIORENINA
 Chiesa fick sitt genombrott förra säsongen och det återstår att se vad han kan åstadkomma under sin andra säsong. Gil Dias är också ett intressant nyförvärv från Monaco som mycket väl kan få gott om speltid  (Hampus Danielsson)

HELLAS VERONA
Det finns allt positioner att förstärka men just det mest akuta är en back-up på Pazzini på topp.
Mercaton har varit otroligt vinglig så här långt alternativ har försvunnit vart efter till klubbar som vi kanske skulle ligga före.
Just nu så är nog Milan-löftet Cutrone den ultimataste lösningen för den positionen. (Johan Stistrup)

INTERNAZIONALE
— 
Skriniars försäsong bådar väldigt gott! (Kristian Elya)

JUVENTUS
—  
Det finns möjligheter för Rugani att få spela en hel del då Barzagli inte känns lika vass som tidigare samt då Benatia bitvis inte heller känns helt hundra. Tar Rugani chansen kan det här bli året då han lever upp till sitt rykte som stor backtalang. Utöver Rugani vill jag också nämna den uruguayanska mittfältaren Bentancur som visat framfötterna under försäsongen och imponerat både på mig men framför allt på sina nya lagkamrater och tränare som lovordat honom i pressen. (Christian Dahlgren)

LAZIO
— 
Jag hoppas och tror att Bertolaccis svåger Alessandro Murgia kan ta fler steg i sin utveckling vilket kollegan Cataldi tyvärr har misslyckats med att göra. Murgia har dock egenskapen av att spela mycket jämnare vilket för mig är mycket mer av ett mognadsdrag och gott tecken för framtiden. (Arvid Larsson)

MILAN
— 
Det hade varit roligt om svaret på frågan blir André Silva men det tror jag tyvärr inte blir fallet. Däremot tror jag hårt på Kessie som spelar betydligt mer moget än vad hans ålder anger. Trots ny klubb med nytt folk omkring uppvisade han stabilitet under sommaren. Han kommer att blomma ut under säsongen, frågan är bara hur mycket?
Cutrone blir spännande också, han visade rätt instinkt för sin position under sommaren. Återstår bara att se hur stora hans tekniska kunskaper är. Det är lite roligt att Milan letat anfallare under hela sommaren, värvat ett par, men kanske haft lösningen till hands hela tiden. (Henrik Edman)

NAPOLI
— 
Några jag hoppas blommar ut är målvakten Sepe, Zielinski och Ounas. Zielinski har visat redan att han behärskar Sarris tekniska fotboll, men har flera nivåer till. Ounas kan mycket väl snurra upp de flesta till att köpa korv. Vänta å se.. (Solonapoli)

ROMA
— 
Jag tror att Marco Tumminello skulle kunna få sitt stora genombrott om han får spela i år. Det är en anfallare som kommer från egna Primavera laget och han har sett riktigt spännande ut på försäsongen. (Philip Lantz)

UDINESE
 
Som sagt finns det flera! Fofana kom till Udinese i fjol och efter ett par månaders inskolning växte han rejält när Delneri kom in som tränare. Fofana blev sedan skadad mot slutet av säsongen men om han får vara skadefri kan han bli en riktig attraktion i Serie A. Sedan finns namn som Scuffet och Widmer, erkända talanger som ännu väntar på att riktigt etablera sig som toppnamn. Jag har även nämnt Samir och min personlige favorit Jankto som verkligen kan ta kliv. Får Pezzella förtroende kan han också utvecklas och visa varför han fått spela för de italienska ungdomslandslagen. (Jesper Klingnell)
 

La Curva-redaktionen2017-08-18 15:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)