Lagbanner
Europakollen: Inter

Europakollen: Inter

I en artikelserie kommer vi ta tempen på lagen som i februari går in i Champions League, Europa League samt Conference League-slutspelet.

Carl Mårtensson – Inter-redaktionen

Hur är läget i laget just nu?

Läget i Inter är riktigt bra faktiskt med tanke på hur det har sett ut tidigare denna säsong. Lukaku har börjat hitta formen någorlunda och Milanolaget har kunnat rotera bra i ligan. Förhoppningsvis ska alla spelare vara fräscha, senast mot Udinese vilade Martinez, Calhanoglu och Skriniar.

Hur skulle du summera lagets väg fram till slutspelet?
Inter fick en riktigt tuff grupp och det hade varit tjänstefel av mig att vara missnöjd över Inters insats i gruppspelet. Den tyska maskinen Bayern Munchen körde över Inter men att vinna hemma mot Barcelona är riktigt starkt gjort. Bortamatchen kunde sluta hur som helst men Intersupportrarna får tacka Gerard Pique att det slutade i ett kryss. Att ha gått vidare innan den sista matchen mot tjeckiska Victoria Plzen var mer än godkänt.



Ni lottades mot Porto, dina spontana tankar kring det?
Då Inter slutade tvåa i gruppen får jag ändå säga Porto är en drömlott. Med det sagt kommer det bli tufft. Portos form i ligan är riktigt stark och portgusierna kan absolut röra om i grytan hos flera lag. Den iranska anfallaren Mehdi Taremi måste Inter verkligen ha koll.

Vad ger du laget för chanser att ta sig vidare?'
Jag säger 60% ändå, mycket tack vare att Lukaku och Brozovic har spelat några matcher. Jag tror hemmaplan i första matchen kan passa Inter. Utan att jinxa känns det som Inter är bättre på att bevaka en ledning än att jaga.

Vilka ser du som favoriter att ta hem turneringen och hur långt går ni själva?
Jag skulle säga max kvartsfinal då jag tycker Inter saknar det lilla extra. Vinner gör Manchester City med deras supernorrman Haaland.

SvenskaFans.com2023-02-22 12:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)