Lagbanner
Inför säsongen 21/22 - del 4: ”Det är dags att överraska”

Inför säsongen 21/22 - del 4: ”Det är dags att överraska”

Dåså, avspark lördag. Vi har tagit pulsen på redaktionerna och hört efter hur de ser på kommande säsong och hur förberedelserna varit. Åtta frågor och vi har tagit det i fyra delar. Här är den avslutande delen.




Vilken målsättning har klubben för säsongen och är det rimliga? 


— Målsättningen måste fortsatt vara att etablera sig i toppen. Att fortsätta kvalificera sig för europeiskt spel utöver ligan, det gör att Atalanta växer hälsosamt och stabiliserar sig som klubb på lång sikt. (Arvid Franzén)


— En placering på övre halvan bör vara ett rimligt mål för Bologna som just nu är en av få italienska klubbar som kan köpa spelare utan att först sälja. Det går ju att argumentera för att den ”konkurrensfördelen” bör ge något slags positivt utslag i tabellen, men vi har blivit besvikna förr så det är inte omöjligt att vi blir det igen. (Mikael Mansjö)


— Ifjol låg vi väl sjua vill jag minnas i löneligan så inte sämre än så. Efter ett par riktigt usla säsonger med Commisso som ägare är det dags att överraska. Jag tror att klubben hoppas på en sjätteplats och Conference league-kval. Jag tror att det kommer att bli mycket jämnt i mitten i år på grund av pandemin och många klubbars ansträngda ekonomi. (Alexander Johansson)


— Inget snack här. Klara nytt kontrakt. Absolut rimliga. Nykomlingarna bör vara sämre och Spezia borde få en reaktion av att Italiano lämnade och Thiago Motta kommer in. Visst, det blir att kämpa - inte tal om något annat. (Johan Stistrup)


— Det har ryktats om att Suning nöjer sig med CL efter att ha gjort ett stort transferplus. Men Inzaghi har varit tydlig - titeln ska försvaras. Och det tror jag kan hända. Jag kan förstå om man inte håller Inter som favoriter, men det är direkt oseriöst att inte ha dem som en av de två bästa. Det kommer att vara Derby d’Italia som avgör årets ligatitel. Inter har förlorat två spelare men har fortfarande den bästa och starkaste grunden i hela ligan. Nu gäller det att göra mål i den utsträckning som behövs. Det enda frågetecknet. (Konrad Grönlund)


— Scudetton ska hem till Turin igen. Det är alltid en rimlig målsättning i en klubb som Juventus. I Europa är det svårare att sia, mycket ska klaffa för att det ska bli ett långt CL-äventyr men att ta sig förbi åttondelen (vilket inte har skett på ett tag) ser jag som en fullt rimlig målsättning. (Mikael Noaksson)


— Målsättningen är väl att få spela Champions League nästa säsong. Under förra säsongen lyckades inte Lazio spela både CL och i Serie A samtidigt vilket resulterade i borttappade poäng som sedan kom att visa sig avgörande för striden om en CL plats. (Niklas Tellini)


Milan har varit tydliga med att målsättningen framåt är simpel. Vara med i Champions League och på sikt börja utmana om scudetton. Målsättningen känns väldigt rimlig och förnuftig. CL-spel säkrar fortsatt ekonomisk satsning, och man fortsätter att bygga sitt lag från grunden. I år förväntas man återigen hamna i topp fyra och förhoppningsvis inte krascha ut ur gruppspelet i CL. Det verkar inte vara några större krav på titlar, men ambitionsnivån kan säkert öka i takt med eventuella framgångar på planen - lite som förra säsongen då man plötsligt började snacka scudetto (innan verkligheten hann ikapp oss).. (Kaveh Golestani) 


— Målet är att ta ny CL-plats och det borde inte vara någon omöjlighet. Visserligen är det många lag på ungefär samma nivå bakom huvudfavoriterna Juventus och Inter, men med lite flyt så ska Napoli kunna sluta toppfyra. Men det blir hårt. (Fredrik Kreuger)



—  CL-plats hoppas jag att man har. Serie A-toppen är väldigt öppen i år och frånsett Juventus, som jag tror vinner, tycker jag att samtliga lag har både flopp- och flipp-potential.
Sen kanske det är läge för Mourinho att bli historisk och ta världshistoriens första Europa Conference League-titel?! Oklart dock hur viktig denna är men det är ju vida känt att titlar är något som Mourinho gärna plockar hem. (Erik Winell)


— MEn mittenplacering vore godkänt för Sampdoria med tanke på tränarbytet och bristen på nyförvärv. Jag tror även att det är där Ferrero förväntar sig att laget slutar när säsongen 2021-22 summeras i maj. (Gustav Jogerot)


— Att lyfta från bottenträsket antar jag. Det är väl en rimlig målsättning. (Mattias Freij)


— Under Udineses glansdagar jobbade klubben efter filosofin att först säkra nytt kontrakt för att sedan låta allt annat bli en härlig bonus. Det var lågt ställda förväntningar på ett lag som kontinuerligt slagits om platser i Champions League. Numera behöver dock inte Udinese oroa sig över att behöva slåss om några Europaplatser. Målsättningen om att hänga kvar är plötsligt ett hyfsat högt krav. Övre halvan vore en kanonprestation.. (Jesper Klingnell)

***


Andra lagen – vilka vinner? Vilka tar CL-platserna och vilka åker ur?


— Jag är helt övertygad om att Juventus kommer ta hem Serie A. De har den bästa truppen och framförallt har de en riktig tränare igen. All respekt till Andrea Pirlo men Massimiliano Allegri är i princip en garanti på framgång. Är säker på att Atalanta kommer vara med i toppen och därmed ta en plats till Champions League. Sedan tror jag att Milan tar en av platserna och även Inter trots att det är kaos i den sistnämnda klubben. Jag tror slutligen att nykomlingarna kommer få det väldigt kämpigt denna säsong. Tippar att Salernitana och det så uppmärksammade Venezia åker ur Serie A.  (Arvid Franzén)


— Juventus vinner och övriga CL-platser går till Inter, Napoli och Roma. Ur åker Spezia, Venezia och Genoa.  (Mikael Mansjö)


— Jag tror att seriesegern kommer att stå mellan Juventus och Milan. Inter kommer inte att kunna ersätta poängmaskinen Lukako men de och Atalanta tar nog platserna 3 och 4. Efter jagar Romlagen, Napoli och Fiorentina.
Salernitana, Venezia och Torino åker ut.  (Alexander Johansson)


— Nedmonteringen av Inter gjorde att bara Atalanta står som utmanare till Juventus (med eller utan Ronaldo). Men det räcker såklart inte hela vägen. De får nöja sig med en Champions League-plats tillsammans med Inter och Napoli. 
Ut åker Salernitana, Venezia. Av den sista platsen står det emellan Hellas, Empoli och Spezia.   (Johan Stistrup)

'
— Inter sätter den andra stjärnan på bröstet. Juventus, Atalanta och Milan följer med till CL. Lazio, Roma, Napoli och Fiorentina får vänta ett år till.
Ut åker Salernitana, Venezia och Empoli.(Konrad Grönlund)


— Svårt! Men min topp och botten ser ut på detta vis: 1. Juventus 2. Inter 3. Atalanta 4. Milan … 18. Genoa 19. Venezia 20. Salernitana. (Mikael Noaksson)


— Jag tror inte att Inter kommer kunna vinna scudetto igen. Laget var skräddarsytt för Conte, och med många tunga namn som lämnat samt ny tränare tror jag det blir svårt att vinna Serie A igen. Juventus tror jag kommer vinna. Det blir väl sedan en kamp mellan 5/6 lag om de resterande 3 platserna. Lazio, Napoli, Milan, Inter, Atalanta och Roma.  (Niklas Tellini)
 

— Inter har ju blivit markant försvagat med försäljningen av ffa Lukaku, och den hårdsatsning de gjorde och den scudetto de vann förra året kommer att ha kostat dem många års titelchanser tror jag. Juventus blir säkert vassa igen med Allegri. Milan hoppas jag och förväntar jag utmanar toppen och den sista CL-platsen blir ett slag mellan Lazio och Atalanta. Jag ser en offensiv och glad säsong framför mig, men att tippa vilka som åker ur - där har jag aldrig haft rätt så jag låter bli denna gång också. Men Spezia åker ur.. (Kaveh Golestani)


— Juve och Inter är favoriter att vinna. Napoli, Atalanta, Milan gör upp om övriga CL-platser. Eventuellt kan Romlagen jaga efter i den jakten. Men det finns frågetecken för alla dessa toppsju - kan Atalanta göra lika bra ifrån sig igen? Orkar Milan och Pioli "överraska" igen? Kan Napoli och Romklubbarna ta nya positiva steg efter sina tränarskiften eller kan maskineriet hacka i dessa lag? Inget känns givet för mig förutom att Juventus och Inter känns bäst. Nedflyttningskandidater är nykomlingarna och Spezia. (Fredrik Kreuger)


—  Hmm... Svår fråga i och med att det känns oerhört öppet och ovisst den här säsongen. Men äsch, en tippning slår väl aldrig riktigt rätt men tycker mig ana i spåkulan att Serie A-tabellen slutar såhär. Med andra ord, det gör den INTE, men här är min tabell:
1. Juventus
2. Atalanta
3. Milan
4. Roma
5. Inter
6. Napoli
7. Lazio
8. Fiorentina
9. Sassuolo
10. Bologna
11. Sampdoria
12. Udinese
13. Cagliari
14. Torino
15. Hellas Verona
16. Empoli
17. Spezia
18. Genoa
19. Venezia
20. Salernitana (Erik Winell)


— Med tanke på alla tränarbyten som har skett över hela ligan är det en svårtippad säsong. Trots att Juventus byter tränare igen så tror jag att Allegri får ordning på laget och kommer stå som segrare i slutet av säsongen.
Lagen som tar CL-platserna kommer att vara Atalanta, Inter och Napoli. När stabiliteten saknas i de andra lagen så tror jag att Atalanta kommer att utmana om titeln i år, däremot blir det svårt att nå hela vägen. Inter kommer att förlora sin mästarkrona i och med sina stora förändringar i klubben. Dels kommer Inzaghi behöva tid att anpassa materialet till sin spelidé men tappen av Lukaku och Hakimi kommer bli svåra att ersätta. Edin Dzeko, Calhanoglu och Dumfries är visserligen bra värvningar men Hakimi och Lukaku var världsspelare vilket de förstnämnda inte riktigt är ännu. Napoli blir det sista laget som kniper en CL-placeringar på grund av styrkan i sin spelartrupp. I offensiv riktning har Spalletti en oerhört intressant spelartrupp som kan såra vilket försvar som helst i världen. Däremot måste defensiven bli bättre och förlorar Napoli någon nyckelspelare i slutet av mercaton så kommer min syn förändras på laget och dess möjligheter.

De tre lagen som åker ut blir Spezia, Salernitana och Venezia. Spezia åker ur för att man inte kunde hålla kvar Italiano som tränare för laget, dessutom brukar det andra året i ligan bli väldigt svårt. Salernitana har satsat och tagit in många nya spelare men jag tror inte att det räcker. Ibland kan även stabiliteten från en spelargrupp vara viktigare än att värva massor av spelare inför sin säsong som nykomlingar. Venezia saknar erfarenheten av att vara i Serie A och kommer att få det svårt. Spelarmaterialet är inte heller speciellt imponerande vilket gör laget till underdogs i denna upplaga av Serie A (Gustav Jogerot)


— Juventus lär väl växla upp. Dom vinner. Övriga CL-platser tar Inter, Milan och Roma. Åker ur gör Venezia, Salernitana och Empoli.  (Mattias Freij)


— Var Juventus missade titel i fjol början till ett förfall eller var det bara ett tillfälligt hack i maskineriet? Jag tror på det sistnämnda och att vi därför får se La Vecchia Signora ta ännu en Serie A-titel till våren. Sedan blir det såklart intressant att se hur de två Milanoklubbarna kan följa upp fjolårets prestationer och hur José Mourinhos ritorno till Serie A faller ut. Jag kommer även att hålla ett öga på Sampdoria för att se om Claudio Ranieri kan fortsätta att skapa mirakel.

Det ska även bli intressant att se om Cagliari och Torino kan få fart på sitt spel eller om de även i år hamnar i botten. I nedflyttningsstriden lär annars även nykomlingarna återfinnas. (Jesper Klingnell)

***


***
 

La Curva-redaktionen2021-08-20 19:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)