Lagbanner
Inför Serie A 2018/19: Spelare att ha koll på
Patrik Schick - Romas skyttekung 2019?

Inför Serie A 2018/19: Spelare att ha koll på

Imorgon smäller det. Vi har kollat med redaktionerna tidigare om försäsongen och tränarens taktik. Nu är det dags för att se vilka spelare som förhoppningsvis kommer lysa upp.

Vi har delat in frågorna i fyra artiklar för att göra det så överskådligt som möjligt för er. 
(Det som är fetmarkerat är frågorna som dagens artikel tar upp)

 

* Vad är det viktigaste som hänt under sommaren om vi bortser från mercaton?
* Hur har det sett ut på försäsongen?
* Hur har truppen förändrats från föregående säsong?
Vad kan vi förväntas oss av din tränare?
* Vilken uppställning kommer vara ert förstaalternativ och är det några större taktiska förändringar jämfört med förra säsongen?
* Hur skulle du vilja komplettera truppen innan mercaton slår igen?
Kan du plocka fram ett nyckelmoment/spelare som måste funka för att säsongen ska gå som du vill.
* Vem blir årets skyttekung i ditt lag?
* Har ni någon ung spelare som du tror kan slå igenom?
* Vilken målsättning har klubben för säsongen och är den rimlig?
* Vilka förväntningar har du på ditt lag säsongen?
* Andra lagen – vilket lag flippar och vilket floppar (i förhållande till deras målsättning)?



Kan du plocka fram ett nyckelmoment/spelare som måste funka för att säsongen ska gå som du vill?

 BOLOGNA
— 
Om 3-5-2-systemet ska fungera krävs det att kantspringarna gör sitt och höjer sig jämfört med tidigare säsonger. Nyförvärven Dijks och Mattiello bör dock ha det som krävs för att lösa den uppgiften. (Mikael Mansjö)

 CHIEVO
— 
 Som vanligt måste Chievos hypnostaktik fungera. Att möta ett lag som är så uttråkat att de hellre sitter på en Joe Labero ”show” är alltid lättare. Chievos äldre män ska då under denna enorma tristess hos motståndarna lyckas få med sig poäng. Skämt åsido så är det Birsa som måste fungera, han är spelaren i Chievo som kan göra det lilla extra. Tror även på Stepanski i år. (Chievoredaktionen)

 FIORENTINA
— 
Pezzella blir ju viktig som lagkapten och defensivt ankare.
Veretout kommer bli viktig dopo-Badelj och Simeone kan bli lite mer klinisk i avsluten. (Robin Maltén)


 INTERNAZIONALE
— 
Brozovic MÅSTE fortsätta sin fina form då han är vår just nu bästa mittfältsspelare med det där lilla extra. Om han inte skulle prestera hade lagets kvalité sjunkit rejält då vi inte har en direkt ersättare till honom. (Kristian Elya)

 JUVENTUS
— 
En nyckel blir att harmonin inom klubben håller i sig och stärks trots förändringarna i truppen. Ronaldos ego måste matas av hela i klubben samtidigt som relationen mellan Allegri och stjärnor som Dybala och Bonucci måste vara ömsesidigt respektfull. Det kommer bli avgörande med hög moral om vi stöter på oväntade motgångar. (Adam Yngvesson)

 LAZIO
— 
Immobile måste göra många mål. Samt att försvaret måste fungera bättre än förra året. Lazio släppte in alldeles för många mål.  (Lazioredaktionen)

 MILAN
— 
Det var mycket som fungerade förra säsongen fram till sista utposten som är anfallet. Det var där det fallerade som mest och det är där det måste klaffa fullt ut för att nå topp fyra. Om Suso och Bonaventura fortsätter leverera och Higuain kommer upp i normal klass så ser det mycket bra ut framåt, där även Cutrone kan bli hur bra som helst. Romagnoli, Calabria och Kessie är ytterligare spelare som blir viktiga under kommande säsong. (Henrik Edman)
 NAPOLI
— 
Kan du plocka fram ett nyckelmoment/spelare som måste funka för att säsongen ska gå som du vill?
Ancelotti måste sätta taktiken, det är det allra viktigaste. Hamnar Napoli i någon sorts spelmässigt ingenmansland efter Sarris avsked försvinner också allt det klubben byggt upp de senaste tre åren. Ancelotti måste snabbt få Napolimaskineriet att jobba på alla cylindrar för att undvika en mellansäsong. (Edin Bajramovic)

 PARMA
— 
En nyckelspelare som måste prestera är Biabiany, jag tror väldigt mycket på honom. De Parma måste göra är att ge han mycket boll. Det är en spelare som är väldigt snabb, har bra teknik och slår väldigt fina inlägg. Man måste utnyttja honom flitigt.  (Ayran Azad)

 ROMA
— 
Om vi ser till bakåt så måste Olsen få en bra start på sitt äventyr i Roma för att vi ska fortsätta vara så pass stabila bakåt. Jag förväntar mig inte att han ska komma in att vara världsbäst men han måste utgjuta ett lugn till laget och att de kan lita på honom. Sedan är det mittfältet och först och främst Nzonzi och Pastore. Nzonzi måste kunna stänga mittfältet och vara det blocket innan backlinjen och spelar han som han kan då kommer det bli svårt för andra lag på mittfältet. Sedan måste Pastore få hålla sig hel och kunna bidra med sin kreativitet framåt för det är just en sån spelare som vi har saknat sista åren sedan Pjanic försvann. (Philip Lantz)

 UDINESE
— 
Det finns flera. För det första är det i skrivande stund aningen oklart vem som ska ta målvaktspositionen. Där brast Udinese i fjol och om årets säsong ska bli roligare krävs det att någon i trion Simone Scuffet, Nicolas Andrade och Juan Musso kliver fram och visar att han är klart bättre än de andra två.

Ett annat nyckelmoment är innermittfältet. Barak var strålande i fjol och med Mandragora och Fofana som vapendragare känns det på förhand som en av de starkare lagdelarna i Udinese och att utnyttja det blir såklart viktigt. I offensiven är det De Paul som håller i nycklarna. Argentinaren har mycket boll i sig och visar stundtals upp sin talang. Han har helt enkelt en viktig roll om Udineses anfallsspel ska fungera men om laget ska kunna sikta högre än i fjol räcker det inte med fart, teknik och ett stundtals övertygande spel. Den argentinske trequartistan behöver göra fler poäng än tidigare år. (Jesper Klingnell)

*****

Vem blir årets skyttekung i ditt lag?


 BOLOGNA
— 
Tror och hoppas att Mattia Destro får det att lossna igen. (Mikael Mansjö)

 CHIEVO
— 
 Tror Djordjevic lårar in 6 baljor i år, 8 totalt. Stepanski 5 men smått otroliga 12 ass. (Chievoredaktionen)

 FIORENTINA
Simeone (Robin Maltén)

 INTERNAZIONALE
— 
Går det att säga något annat än Mauro IcardI? (Kristian Elya)

 JUVENTUS
— 
Cristiano Ronaldo (Adam Yngvesson)

 LAZIO
Det blir nog Ciro Immobile. (Lazioredaktionen)

 MILAN
— 
Det ska bara bli Gonzalo Higuain! (Tommi Uksila)

 NAPOLI
— 
Enklast är väl att dra till med Mertens, men håller sig Milik skadefri så tror jag att det är i år han kan få sitt stora genombrott. Fått en del speltid av Ancelotti nu under försäsongen och har sett fin ut. (Edin Bajramovic)

 PARMA
— 
Laget har ingen riktigt målskytt men jag tror Ceravolo kommer vara den spelare så kommer vinna den interna skytteligan. (Ayran Azad)

 ROMA
— 
Jag vill chocka och säga Patrik Schick då jag tror att han kommer blomma rejält i år. Jag tror det kommer bli mer delad speltid mellan honom och Dzeko och det är mellan de kampen kommer stå om skyttekung. (Philip Lantz)

 UDINESE
— 
Kevin Lasagna (Jesper Klingnell)

*****

Har ni någon ung spelare som du tror kan slå igenom?

 BOLOGNA
— 
Vi hoppas på att den här säsongen ska bli Riccardo Orsolinis stora genombrott. (Mikael Mansjö)

 CHIEVO
— 
 Nej det funkar inte så. Men Matiia Bani den jag hoppas mest på. Visserligen 24 år gammal, men som mittback i Chevo är det anmärkningsvärt. Åldermännen som tidigare utgjort mittförsvaret hos åsnorna har en efter en balsamerats och nu verkar det bara vara Tomovic och Rossettini som går före. Vi håller givetvis alla tummar för att han har det som krävs när han får chansen. (Chievoredaktionen)

 FIORENINA
 Milenkovic har ju redan slagit igenom men kommer nog ta större kliv. Riccardo Sottil känns spännande och Kevin Diks får gärna blomma ut.  (Robin Maltén)


 INTERNAZIONALE
— 
Lautaro Martinez har sett sjukt spännande ut på försäsongen och om han fortsätter på det spåret kan han få en ordentligt genombrott i år. (Kristian Elya)

 JUVENTUS
—  
Nej. Vi har inga spelare som inte redan slagit igenom. Men Bentancur och Bernardeschi skulle kunna ta klivet ut och bli fullfjädrade världsstjärnor om de får Allegris förtroende och fortsätter att utvecklas. Det troliga är dock att båda kommer att användas som rotationsspelare.  (Adam Yngvesson)

 LAZIO
— 
Luiz Felipe började bra förra säsongen men gjorde några allvarliga misstag mot slutet. Jag tror han kan bli ännu tryggare med Acerbi bredvid och komma att bli en riktig bra försvarare. Det vore kul också om Rossi fick spela några matcher/göra några inhopp nu när han presterat bra på försäsongen.  (Lazioredaktionen)

 MILAN
— 
Nja, inte riktigt någon som kan slå igenom, men jag hoppas att Calabria fortsätter att växa samt att snorvalpen Donnarumma spelar upp sig till den hype han skapade innan kontraktsförlängningen. Det är ett rimligt mål kan jag tycka. (Kaveh Golestani)

 NAPOLI
— 
Diawara har stundvis de senaste två åren visat vilken briljant spelare han är. Lyckas han ta Jorginhos gamla plats framför näsan på Hamsik så kan det bli en stor PL-flytt nästa sommar. (Edin Bajramovic)

 PARMA
— 
Den spelare som kan slå igenom är Amato Ciciretti som är född 1993. Ciciretti är en Napoli spelare som man har lånat in. Det är en spelare som kommer få hoppa in och med sin snabbhet och teknik. Han är även väldigt känd för sina tatueringar. (Ayran Azad)

 ROMA
— 
Två stycken man ska hålla ett extra öga på är Anti Coric och Luca Pellegrini. Anti Coric är en ung offensiv mittfältare som är kreativ och i Kroatien säger man ofta att detta är nya Luca Modric. Då förstår man vilken talang denna unga kille besitter och kommer han upp till hälften av den potential han besitter i år så kommer han få sitt genombrott på den stora scenen. Sedan har vi en ung kille som heter Luca Pellegrini, han är född 7 mars 1999 vilket då betyder att han är 19 år gammal. Han är uppfasad ur Primavera laget och har fått en del speltid under försäsongen. Det är en spännande vänsterback och om Kolarov inte orkar med hela säsongen eller går sönder så tror jag inte att det är omöjligt att Luca kommer få en del speltid så håll ett extra öga på vänsterbacken i Roma i år. Skulle inte Luca få spela så är det alltid en fröjd för ögat att se Kolarov spela fotboll. (Philip Lantz)

 UDINESE
— 
Flera. Barak stod väl för ett litet genombrott i fjol och om han fortsätter lika bra kan säkert ännu fler få upp ögonen för honom och mittfältskollegan Mandragora har jag redan nämnt. Annars hade det varit roligt om vänsterspringaren Giuseppe Pezzella kunde ta ett kliv i utvecklingen. (Jesper Klingnell)

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2018-08-17 22:45:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)