Lagbanner
Inför vårstarten —  Hellas Verona: ”Skör backlinje oroar”

Inför vårstarten — Hellas Verona: ”Skör backlinje oroar”

Nu vänder vi bladet och tar emot vårsäsongen. Vi kollar in läget hos lagen och summerar hösten.

Vi har den här gpngen kommit fram till Johan Stistrup och hans Hellas Verona i vår checkup inför omstarten. .

Varsågoda!


Hur skulle du vilja betygsätta laget höstsäsong så här långt rent allmänt och varför?
— 7 av 10 är rimligt. Ser man bara till poänskörden (24 st) så är det kanske t.o.m lite mer men den trista starten med tre raka matcher under Di Francesco irriterar lite och sen har laget nog droppat fler poäng än turligt fått med sig poäng. 
Men också imponerande att växla upp direkt efter den svaga starten och visa att det Juric byggde upp under två säsonger sitter kvar i väggarna. 

Och mer specifikt - vad vill du lyfta fram för händelse? 
— Att vi har haft riktigt bra facit mot de bättre lagen. tunga vinster mot Roma, Juventus och Lazio bl.a. och ett fint kryss nere i Nepael. Självklart också den otroliga vändningen i Venedig där laget hämtade in ett 3-0 underläge i paus till en 4-3 vinst.
Svagheten har väl varit att inte knyta ihop matcher. Salernitana, Genoa, Cagliari är alla matcher där laget dominerat och borde haft alla poängen med sig.

Hur ser förutsättningarna ut inför den avslutande vårsäsongen för er klubb?
— Inte så ljusa tyvärr. Vi har en ordentligt sargad backlinje nu och den är otroligt skör i fall det skulle blir fler skador. Dawidowicz kommer t.e.x vara borta hela våren.
Vi behöver verkligen plocka in en till där nu i januari. 
Mttfältet och anfallet är dock i trim och det känns lite konstigt att laget är så framåtlutat nu när det var just Juric största problem under hans två år klubben.

Vad är en realistisk målsättning tycker du?
— Det vore att klara kontraktet - det målet som vi startade säsongen med. Man räknar med att 40 poäng ska räcka och 24 är då bara fyra poäng över nivån. Nu har lagen under strecken , tur nog, väldigt skral poängskörd och svårt att se att något av dem kommer nå upp till ens 33-34 poäng så fyra segrar under våren borde räcka lång för att klara sig. Gäller att få dem så fort som möjligt.

Har du förtroende för att din tränare kommer klara det?
— Inte till 100% tyvärr... Han är fortfarande ny för året och vi vet inte än hur han klarar om det skulle bli längre motgångar. Men om han får med sig truppen som han fått under hösten så lär det inte vara några problem att klara kontraktet.

Hur ser mercaton ut annars - risk att någon viktig kugge lämnar? Behöver laget förstärkas?
— Som sagt innan, en back vore på sin plats att ta in. Det absurda är också att det är två backar som klubben vill skeppa iväg - Ruegg och Cetin. Ingen av dem håller riktig Serie A-klass så det är förståerligt. Mycket fokus gar legat på Stryger Larsen från Udinese - vars kontrakt går ut i sommar.
Liten risk finns också att någon nyckelspelare köps upp - t.ex. Faraoni eller Barak. Det vore förödande.

 ...och Serie A, vad har utmärkt hösten så här långt?
— Oförutsägbara matcher (vilket Hellas varit med i många om). Känns som om bara Inter har en tillräckligt hög lägstanivå för att klara sånt just nu.
Sen är kanske inte kvalitéen den bästa den här säsongen. Stort avbräck att Ronaldo och Lukaku lämnat. Frankrike går väl snart om Serie A som fjärde bästa liga och Portugal visar oss bra klass - på de tre främsta lagen. Serie A ska vara lyckliga över att ha fyra direktplatser till Champions League.

Några lag du vill lyfta fram som överraskat dig?
Empoli har självklart överraskat positivt med sitt spel men har också haft en otrolig utdelning med poängen. .
Att Juventus  krampar så mycket som det gör överraskar väldigt. Trötta? Mätta? Fel röst med Allegri tillbaka? Men det klart, efter dominas i nio år så måste det dippa och ömsas skinn.

Vilka tror du vinner, tar sig till CL och EL och vilka kommer åker ur?
— Trodde på en jämn kamp om ligatiteln i år men det känns som om det här kommer vara avgjort vid påsk. Inter ser för bra ut just nu.
Med sig till Champions League får de Atalanta, Milan och Juventus. Med andra ord som förra säsongen. Napoli får nöja sig med EL tillsammans med Roma.
Lazio till ECL.
Ut åker garanterat Salernitana. Med sig får de troligtvis Spezia och Venezia.

La Curva-redaktionen2022-01-05 20:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)