Lagbanner
Italiensvenskarna - Veckans prestationer

Italiensvenskarna - Veckans prestationer

En återkomst, en hemvändare och början på slutet för en av dem? Nedan hittar du en kort summering av italiensvenskarnas prestationer.

Emil Holm, Atalanta
Efter Holms drömliknande vecka där han var instrumental i båda segrarna, var han idag tillbaka i verkligheten. Atalanta vann komfortabelt hemma mot ett Udinese som behöver poäng. Holm upprätthöll sitt energiska spel, gjorde en hockeyassist och blev slutligen utbytt i den 69:e matchminuten. Ytterligare en bra vecka för svensken som blir mer allt mer gjuten i startelvan för varje match som går. 
https://x.com/SwedeStats/status/1751239229903167583?s=20

Isak Hien, Atalanta 
Under veckans träningspass ådrog sig Hien en lättare skada på vänstra armen. Han kan komma att missa åtminstone några matcher. För hans position i laget gjorde detta ingen vidare skillnad i och med att han för tillfället används som ersättare åt någon av de tre mittbackarna.
https://x.com/fotbollskanal/status/1750808911785972061?s=20

Jesper Karlsson, Bologna
Efter cirka 4 månaders skadefrånvaro var Bolognas nummer 10 tillslut åter med i matchtruppen borta mot Milan. Det var en rafflande tillställning som bjöd på allt man önskar en lördagkväll: Många mål, röda kort och en sen kvittering. Jag tror inte det fanns någon plan på att byta in Karlsson, men om det fanns det dog de planerna i samma stund som tränaren Motta blev utvisad. Från läktaren kunde han se sitt lag gå samman och kriga till sig en poäng. Än en gång påminner de oss att de inte är här av någon slump, deras mål är Champions League-platsen och de kommer göra allt i sin makt för att uppnå målet. Om de vill bibehålla denna nivå samt lyfta ett snäpp till så bör Mottas prioritering ligga i att få igång sparkapitalet Karlsson under våren. 
https://x.com/fotbollskanal/status/1751876505380991007?s=20

Pontus Almqvist, Lecce
Lecce åkte på ytterligare en förlust, men denna gång med hedern i behåll. Vår huvudperson, Almqvist, spelade hela matchen och gjorde en fullt godkänd insats på högerkanten. Lecce må ha gått lottlösa ur matchen, men det bör understrykas att sett till statistiken skulle Lecce ha kommit hem med alla tre poäng. Det här kan vara början på en vändpunkt för klubben och för Almqvist själv. 

Jens-Lys Cajuste, Napoli
Inom fotboll påminns vi ständigt om just hur viktigt det är att ta chansen när den presenteras. För spelare som Emi Martinez var det anledningen till att han på två år gick från Arsenals bänk till att lyfta VM-bucklan som turneringens målvakt. För Cajuste och många andra presenterades liknande möjligheter nu, till följd av AFCON. Nigeria städade av Kamerun i åttondelsfinalen, vilket innebär att Anguissa har återvänt till Neapel. Under hans frånvaro har inte Cajuste gjort startplatsen till sin egna direkt, så jag tror Anguissa återvänder med ett lugn. Kommer bli mycket bänk för Cajuste framöver, såvida han inte imponerar stort på träningarna.

Serie B:

Alexander Jallow, Brescia
Att bli utbytt i halvtid är sällan ett gott tecken. För Jallow innebar konsekvensen att han fick spendera helgens match på bänken. Matchen slutade matchen i en 1-0 förlust mot Cremonese, vilket förvisso kan vara en bitterljuv känsla för Jallow. Av det lilla jag sett tyckte jag det såg ut som att Bjarnason saknade sin pålitliga vänsterspringare. Han får helt enkelt anamma Rocky Balboas tal till sin son om hur man blir en vinnare så kommer han studsa tillbaka på nolltid!  

Riccardo Gagliolo, Ascoli
Sist ut har vi ingen mindre än den 33-årige italiensvensken, med betoning på Italien, Riccardo Gagliolo. Kulusevskis gamla lagkamrat i Parma valde att för första gången i karriären lämna “klackskon” för ett äventyr i Ayia Napa. Efter ett halvår av konstant bänkvärmande blev hemlängtan för mycket och nu i helgen gjorde han sina första minuter för Ascoli. Med 1 landskamp under Janne ser det inte ut som att han kommer behöva ta på sig Sverigetröjan igen, men alltjämt ett mäktigt sidospår i en annars väldigt bekväm karriär. Nu kan han stoltsera med att han fick äran att spela med mannen som var kung i Feyenoord, kung i Celtic och framförallt kung i Celta Vigo: John Guidetti!
https://x.com/PicenoTime/status/1750117143465595231?s=20

 

Jacobseiberlichjacob.seiberlich@gmail.comjacobseiberlich2024-01-31 09:30:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)