Lagbanner
La Curva-redaktionens tankar om CL- och EL-lottningen

La Curva-redaktionens tankar om CL- och EL-lottningen

Bara ett italienskt lag saknas från startblocket när slutspelet inleds. Atalanta, AC Milan, Juventus, Lazio, Napoli och Roma ska spela slutspel till våren. La Curvas Erik Winell, Johan Stistrup och Konrad Grönlund har synat respektive lags lottningar för att få en bild av hur det kommer sluta.

Atalanta, AC Milan, Juventus, Lazio, Napoli och Roma har fått sitt motstånd inför vårens första omgång i Europa League och Champions League. Två lag är på förhand stora underdogs, men de andra är troligtvis för starka för sina motståndare. Här är La Curva-redaktionens tankar om lottningen



UEFA Champions League

Konrad Grönlund

Lazio 10% - Bayern 90%

— Den värsta möjliga lottningen för Lazio. En stor favorit för mig så väl spelmässigt som truppmässigt till Champions League-seger. Lazios hopp ligger i deras starka insats i CL hittills. Och Ciro Immobile.

FC Porto 30% - Juventus FC 70%

— För några år sedan hade Juventus städat av detta dubbelmöte. I år tror jag det kan bli tuffare. Men över ett dubbelmöte är Juve fortfarande favoriter och jag tror att det blir 1-1 borta och 2-0 hemma för italienarna. 

Atalanta 20% - Real Madrid 80%

— Det finns alla möjligheter i världen att Atalanta skräller, men det är just därför det kallas skräll. Real Madrid har ryckt upp sig rejält i både ligaspel och CL och är för mig stora favoriter. Atalanta å sin sida har varit ganska svaga i höst och vinter. 

Erik Winell

Lazio 5% - Bayern 95% 

— De himmelsblå från Rom fick tuffast möjliga och jag ser ingen annan utväg än att det är tack och adjö som gäller för Lazio här. Den europeiska konstanta giganten Bayern kommer inte falla redan här, det är emot alla fotbollens regler (oavsett VAR eller inte).

Porto 15% - Juventus 85%

— Pirlos gäng klarade sig undan en tuff lottning och får syna den portugisiska CL-konstanten Porto. Visst har inte Juventus sett strålande ut men tror att den rutin som laget har av att gå långt kommer räcka, just långt. Det slutar inte i Portugal för Ronaldo & Co.

Atalanta 30% - Real Madrid 70%

— Här tror jag faktiskt det finns en skrällfaktor, om nu Atalanta lyckas lösa Papu Gomez-oroligheterna. Gasperini har fin potential i laget, vilket syntes föregående år. Även om "La Dea" inte nått upp dit i år så tror jag att det är än oroligare i Real. Real ska givetvis gå vidare men kanske det finns en skrällchans, jag tror det!

Johan Stistrup

Lazio 15% - Bayern 85%

— Ciro, Ciro Ciro.... nu är det dags att visa att du är mer än en provinskung på stöveln.
Bayern har haft ett förhållandevis ihåligt försvar i höst när backen Kimmich varit borta pga skada. Han är dock tillbaka snart så om inget oförusett hänt lär tyskarnas backspel vara uppgraderad innan mötet. Lazio måste verkligen pricka formtoppen för att kunna vinna - hemmamatchen alltså. Om det sen räcker för vidare avancemang är dock knappast troligt,
Kul förresten att Bayerns assisterande tränare Klose får besöka sin gamla klubb igen.

Porto 30% - Juventus 70%

— Ruggigt jobbig lottning för Pirlo - fast det skulle det varit i vilket fall som helst. Portugiserna är absoslut ett lag som kan gneta ihop en seger hemma för att sen nolla Juventus i Turin. 
Pirlo är otroligt Ronaldo-beroende i det här och skulle han vara borta ändras förutsättningarna totalt.

Atalanta 45% - Real Madrid 55%

— Papugate brisar i Bergamo. Min slant sätter jag på att Papu Gomez stannar kvar säsongen ut och för att sen kanske gå till Real Madrid - laget han var med och sparka ut från Champions League i februari. Sorry men Real är inte som i fornstora dar och Atalanta har en stor chans här.



UEFA Europa League

Konrad Grönlund

Braga 25% - Roma 75%

— En bra lottning men Braga är alltid bra i Europa League. Man kan inte upprepa torsdagens fiasko mot CSKA Sofia, men det är nog ingen risk då matchen faktiskt betyder något.

Granada 40% - Napoli 60%.

— Granada spelar ibland en fantastisk fotboll och kan ställa till med riktiga problem för Napoli. Beroende på Napolis motivation i ligan kan det bli slutstationen i Europa för Gattusos gubbar. Annars kan det bära hela vägen för Italiens bäst spelande lag i Europa League. Klart svåraste lottningen. 

Röda Stjärnan 5% - Milan 95%.

— AC Milan skulle slå alla tiders bottenrekord om man inte lyckas besegra Röda Stjärnan. Solklara favoriter. 

Erik Winell

Braga 20% - Roma 80%

— Det här är en lottning som Roma ska lyckas ta sig förbi relativt smidigt. Portugisisk comeback för Fonseca och med tanke på hur fint laget sett ut såhär i början av säsongen ska Braga kunna klaras av utan alltför många korsband, baksidor och annat som brukar drabba Roma.

Granada 20% - Napoli 80%.

— Gattusos ljusblå går bara bättre och bättre. Det tror jag gör att här kommer Insigne med flera göra sina mål och att fjolårets spanska överraskning tvingas säga Adios på Stadio Diego Armando Maradona.

Röda Stjärnan 10% - Milan 90%.

— Hey! Zlatan vill nog vinna en Europatitel till! Med Zlatan har de rödsvarta chansen att gå långt och då tror jag inte att motståndarna från Belgrad kommer att snuva Milan på EL-platsen. Beroende på hur det går i ligan är nog Milan det lag med störst potential att nå hela vägen, det ska också sägas att om Zlatan vill så tror jag Milan kan värva i vinter... Kan bli farliga!

Johan Stistrup

Braga 25% - Roma 75%

— Fonsecas genombrott för sin karriär kanske startade just i Braga . där han vann portugisiska cupen. Nu ska hans Roma försöka nå något ännu större och Braga borde inte vara något större hinder. Visserligen fyra just nu i ligan men klassen under de tre stora är inte i Roma-klass. Jag tror också Fonseca vill ha något ut av sitt Europaspel så laget kommer vara taggade.

Granada 20% - Napoli 80%.

— Kommer Napoli vara taggade? Spelar laget på halvfart kommer Granada vara en obehaglig överraskning. Har ADL gett grönt lkus för satsning så blåser Gattuso bort Granada ganska enkelt. Jag tror på det senare.

Röda Stjärnan 40% - Milan 60%.

— Milan är stora i Serbien - men Röda Stjärnan är annu större. I stort sett halva befolkningen håller på Crvena zvezda Beograd - som de heter på serbiska (en av få klubbar där man översatt en klubbs namn till svenska). Hur mycket kan den serbiska publiken hjälpa laget till stordåd? Med tanke på att Milan antagligen ligger i position att vinna ligan så tror ja satsningen här inte kommer vara 100%. Favoriter även med en vilande Ibra - men inte stora.


Nog känns det som en uppdatering av förutsättningarna kommer att behövas strax innan avspark...

 

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-12-15 17:42:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)