Lagbanner
LISTA: Spelarna i Serie A med utgående kontrakt

LISTA: Spelarna i Serie A med utgående kontrakt

Vilka spelare hemmahörande i Serie A står utan kontrakt till sommaren? Ta del av följande lista bestående av 20 av de största och mest intressanta namnen.

Toppstriden i Serie A fortsätter hålla sig jämn och det kan mycket väl bli så att Juventus respektingivande svit bryts den här säsongen.
 
Samtidigt finns det en hel del spelare som funderar på var de ska hålla till från och med i höst då deras kontrakt löper ut till sommaren. Undertecknad har granskat samtliga namn och valt ut några av de största och hetaste – som nu finns listade här nedanför. 
 
Dries Mertens – Napoli 
Ryktena har redan varit många kring Napolis belgare, som bland annat kopplats samman med Bayern München, Borussia Dortmund och Arsenal för att nämna några av klubbarna. En förlängning känns inte troligt med tanke på den infekterade hösten och lämnar han inte redan i vinter gör han det defintivt till sommaren.
 
Blaise Matuidi – Juventus 
I majoriteten av Juventus matcher den här säsongen har fransmannen spelat från start och får betraktas spela en viktig roll i laget. Redan i höstas rapporterades det om att klubben ville förlänga med honom, men ännu har man inte lyckats nå en överenskommelse. Troligtvis får man dock sin vilja igenom och 32-åringen fortsätta spela sina hemmamatcher på Allianz Stadium.
 
Giacomo Bonaventura – AC Milan 
Trots att Milan stått för en allt annan än stabil säsong hoppas föreningen kunna övertyga en av sina nyckelspelare att underteckna ett nytt avtal. Enligt italienska media ska 30-åringen vara villig till att stanna kvar i Milano och det ser ut som att parterna kommer enas om ett fortsatt samarbete.
 
José Callejón – Napoli 
Aston Villa, Espanyol och ett par kinesiska klubbar uppges hålla ögonen på Napolis spanjor – som inte lyckats leva upp till Napolis förväntningar. Känslan är att parterna kommer gå skilda vägar antingen nu i januari eller till sommaren när kontraktet löper ut.
 
Giorgio Chiellini – Juventus 
Den rutinerade mittbacken och tillika Juventus lagkapten hann inte göra mer än ett framträdande den här säsongen innan han slet av korsbandet. Sedan dess har han hållit till i sjukstugan och det är först i mars han väntas återvända till fotbollen. Således finns chansen till att han hinner göra ett par matcher innan han eventuellt tackar för sig efter hela 15 år i klubben.
 
Josip Ilicic – Atalanta 
Anfallaren är Atalantas främsta målgörare den här säsongen och är en oerhört viktig faktor till att klubben återigen utmanar om spel i Champions League. Med det sagt får vi förutsätta att ledningen för samtal med slovenen om en kontraktsförlängning – annars lär någon annan klubb hålla sig framme.
 
Zlatan Ibrahimovic – AC Milan 
Redan i sitt andra framträdande lyckades han hitta nätet och Zlatan har bevisat att han trots sin ålder fortfarande håller måttet. Fortsätter han leverera råder det inga tvivel om att Milans ledning kommer aktivera optionen i hans kontrakt om att förlänga det med ytterligare en säsong. Därmed kan det mycket väl bli så att vi får se honom spela fotboll som nästan på 40 år gammal.
 
Lucas Biglia – AC Milan 
Mittfältaren har mestadels fått nöta bänk den här säsongen och har ingen hög status i truppen. Varför ledningen skulle vilja förlänga med honom finns det inget vettigt motiv till och allt talar för att argentinaren får se sig om efter en ny förening till sommaren.
 
Gianluigi Buffon – Juventus 
Målvaktslegendaren fyller om ett par veckor 42 år och gör sin andra sejour i klubben han älskar sedan han i somras återvände från en kort sejour i Frankrike. Sin ålder till trots verkar han inte ha några tankar på att lägga handskarna på hyllan utan hoppas få spela åtminstone ytterligare en säsong till för Juventus.
 
Fabio Borini – AC Milan 
Många var det som höjde på ögonbrynen när Milan för snart tre år sedan plockade in Borini. Det är väl knappast någon som känner sig överbevisad att det var ett smart drag av klubbledningen och framförallt inte den här säsongen då 28-åringen inte gjort mer än två ynka framträdanden. Kommer med all sannolikhet lämna Milano senast i sommar.
 
... och så ytterligare tio namn:
José Luis Palomino – Atalanta
Danilo Cataldi – Lazio
Senad Lulic – Lazio
Lorenzo De Silvestri – Torino
Andrea Bertolacci – Sampdoria
Ragnar Klavan – Cagliari
Borja Valero – Inter
Ladislav Krejci – Bologna
Valter Birsa – Cagliari
Martin Cáceres – Fiorentina 

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-01-14 07:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)