Lagbanner
LISTA: Största floppvärningarna i Serie A denna säsong

LISTA: Största floppvärningarna i Serie A denna säsong

Italienska klubbarna har varit försiktiga med att öppna plånboken denna säsong. Ibland lyckas de kanske sälja någon spelare till Saudi eller Premier League och får några miljoner i kassan. Då blir det inte alltid rätt med sista minuten paniken. Här har vi en lista på de 10 största floppvärvningarna för Serie A från sommaren 2023.

1. Papu Gomez/Monza - Värvades gratis till Monza. Åkte sedan fast för dopning och blev avstängd två år, hann endast spela två matcher. Vilken ärkesopa! Här har vi Papu Gomez bästa highligt för året, en dans med Galliani 79 bast (se länk).

2. El Bilal Touré/Atalanta - En hyfsad säsong i Almeira och Atalanta som annars brukar vara så smarta väljer spendera 28 miljoner euro på denna 22-årige anfallare från Mali. Skadade sig innan premiären, det lär dröja innan comebacken och har hittills spelat noll minuter a-lagsfotboll. Hårt att döma ut en spelare som har spelat noll minuter, men magkänslan är att han hade varit högt upp på listan även om han hade spelat.

3. Mateusz Wieteska/Cagliari: Även bottenklubbarna kan behöva en sågning. Spendera fem miljoner euro på en halvbra polack som mittback har Cagliari inte råd med. Dessutom 26 år och lär inte gå att sälja. Noll minuter sedan början av oktober. Cagliari med polacken: 1p på 5 matcher. Cagliari utan polacken: 12p på 6 matcher. Jag tror jag ser ett mönster, sedan Wieteska har slutat spela har Cagliari börjat prestera.

4. Marko Arnautovic/Inter: Har väl ej varit dålig men det sägs att Bologna totalt får åtta miljoner euro för 34-åringen. Tråkigt för Inter att Lukaku var ett svin, hade klubben vetat det hade Edin Dzeko kunnat få förlängt kontrakt. Nu letade man på wish efter Dzekos ersättare och fick en österikisk stolpe. En dyr fjärdeanfallere. Samtidigt leder Inter ligan och går vidare i CL och bredd behövdes. Bollkänslan sitter i men han ser inte snabb ut.

5. Jesper Lindström/Napoli: Noll poäng och sådär med speltid för dansken. Kanske kan bli bra på sikt men han är inte värd de 30 miljonerna Napoli spenderade.

6. M'bala Nzola/Fiorentina: Fiorentina betalade 13 miljoner euro för Angolastrikern som inte har öst in mål direkt för Viola. En konstig värvning enligt mig.

7. Jesper Karlsson/Bologna: Innan jag får en utskällning av Bojan Djordjic, detta var inte spelaren Bologna behövde. Ett lag som inte spelar Jesper rätt, det var ett dåligt klubbval. Nu är han visserligen skadad men svensken har inte spelat sedan september. Bologna ligger sexa i tabellen och verkar klara sig ganska bra utan Jesper. Jag tror dock på Jesper på sikt, men 11 miljoner är mycket för Bologna och då måste det levereras direkt.

8. Luka Jovic/Milan: Visserligen free transfer, men vad har hänt med Jovic? Kändes som igår Real Madrid spenderade stora pengar på den serbiske anfallaren. Den där 15åringen som Milan har är väl snart förbi i rang.

9. Brenner/Udinese: Detta kan säkerligen bli en bra värvning för Udinese men 10 miljoner euro för en spelare som varit skadad hela säsongen är inte vad en mittenklubb i Serie A har råd med. Eller ja, nu är Udinese t.om. med i bottenstriden, med Brenner tror jag de hade varit högre upp i tabellen. Tanken var god i alla fall.

10. Charles De Ketelaere/Atalanta: Lån med köpoption är visserligen low risk men jag tror inte Atalanta njuter av belgarens insatser. Ja han är på gång men det har vi hört förut. Ett mål har han lyckats göra, tillskillnad från förra säsongen i Milan. Jag blir mycket förvånad om Atalanta utnyttjar köpklausulen på 28 miljoner euro efter säsongen.

Bubblare: Jens Cajuste/Napoli: Ingen flopp då han var tänkt som rotationsspelare för Napoli men mardrömsdebut där han fixade en klumpig straff. Därefter har det blivit sådär med speltid men har gjort det helt ok. Frågan är om Napoli inte var ett för stort steg för Cajuste? Jag tycker Cajuste var en lite dumsnål värvning av Napoli.

Carl MårtenssonTwitter: @Carlm942023-12-01 15:26:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)