Lagbanner
Sommarsäsongen 2020: En resumé - del 2

Sommarsäsongen 2020: En resumé - del 2

Det var ett tag sen det spelades fotboll så vi gjorde en liten resumé över vad som hänt innan pandemin satte stopp.

Visst, det smög igång i helgen med restmatcherna från omgång 26 men här kommer en minipresentation av de resterande tio lagen inför dagens matcher.


atalanta" />
Resumé:
Gasperinis grabbar var de sista laget som spelade innan lockdown. Den numera famösa matchen mot Valencia den 10 mars, som sägs vara en av orsakerna till det stora utbrottet både i Spanien och i Bergamo - där de vann med sammanlagt 4-3 och gick till kvartsfinal i Champions League. Gasperini sägs också varit sjuk under den matchen, vilket Valencia vill ha klarhet i. Sista matchen i Serie A var utskåpningen av Lecce med 7-2. Parkerar på en fjärde plats med tre poäng mer och en match mindre spelad än Roma.
Blåste också häromdagen sönder ett naivt Sassuolo direkt i första halvlek och vann med 4-1.
Kondition:
Truppen är frisk och målvakten Sportiello var den enda (officiellt) som har haft covid-19. Det var i begynnelsen och han är frisk nu.
Mål:
Att ta sig till Champions League. Slutspelet i Lissabon är bara en härlig bonus att spela sen efter säsongen (startar den 12 augusti). 


Resumé:
Som så många andra säsonger. Tonvis med nyförvärv. Underpresteringar och tränarsparkningar. President Preziosi förnekar sig inte. Andreazzoli fick starta. Thiago Motta fick ta över men Nicola verkar få avsluta säsongen för Genoa. Frågan är hur. 
Bra facit har laget på de fyra sista matcherna innan stoppen. tre av fyra slutade med seger. Bl.a. senast på San Siro mot Milan med 2-1.
Ligger nu på 17 plats med 25 poäng - samma som Lecce på artonde...
Ni kanske minns att Nicola mirakelräddade Crotone för några säsonger sen efter att laget legat på nedflyttning in till sista omgången.
Kondition:
Jobbat bra och skadefri trupp och lever mycket på den fina formen de hade innan  lockdown. Den kom nog inte vid bästa tillfälle för dem.
Mål:
Salvezza


Resumé:
En seger senast i Emilia-Romagna derbyt mot Parma var den nya tränaren Di Biagios första vinst med SPAL.
Populäre Semplici fick gå trots att han lyft laget upp från Serie C men klubbens ledning var tvungen att göra något då läget är prekärt.
Mycket ansvar ligger på Petagna och det är han som ska göra målen. Tyvärr för laget har han också missat två straffar i avgörande lägen som varit kostsamma poängmässigt. 
Kondition:
Sägs att Di Biagio drillat laget hårt nu under coronatiden - taktiskt, tekniskt och fysiskt. 
Ingen i laget har varit drabbad av covid-19 och tydligen är de bara Leticia som tränar för sig.
Mål:
Nytt konrakt. Sju poäng upp till Genoa och Lecce.


Resumé:
Gotti smög sig in i laget efter att ledningen tröttnat på Tudor i vintras.
Laget har svårt att vinna men förlora heller inte gärna. Har kryssat de fyra senaste matcherna vilket gör att det inte fått något andrum från bottenstriden. Tufft schema nu med matcher mot direkt konkurrenter (Torino,Genoa,SPAL och Sampdoria) plus Roma och Atalanta.
Kondition:
Gottis energiska 3-5-2 kommer sätta hårt prov på laget och mycket rotation är att räkna med.
Lugnt på coronafronten och inga större frånvaron meddelas. Svensken Ken Sema är på lån från Watford så en förlängning lär inte vara några problem då det är inom familjen Pozzo.
Mål:
Inget annat än salvezza, även om klubben hade som mål att komma på den övre halvan.



Resumé:
Mardrömsstart med Di Francesco vid rodret och Ranieri kallades in för att räta upp skutan - igen!
Förra säsongen var det som kanske bekant i Roma. 
Laget är fortfarande i riskzonen men harsnyggat upp sig och förra årets capocannoniere Quagliarella har börjat röra på sig. 
I sin senaste match innan uppehållet vände de och vann hemma mot Hellas Verona.
I söndags var laget nära men ändå långt ifrån att knipa en poäng borta mot Inter. Förlust med bara 2-1. Men det var smickrande siffror för Ranieris gossar.
Kondition:
Ja, den segern blev dyrköpt om man räknar i hur mycket som laget har smittats av covid-19. Hel elva spelare fick ta del av det. Bl.a. Albin Ekdal. De har självjkart satt ner träningsförmågan både indviduellt och hos laget.
Alex Ferrari är borta ytterligare två veckor.
Mål:
Att klara sig kvar. Den här säsongen kan inte bjuda på något mer än det.


Resumé:
Säsongens utropstecken då de ligger två i Serie A med 62 poäng - bara en efter giganten Juventus.
Som de har slaget två gången den här säsongen (Supercoppa och i serien).
Vann senast mot Bologna hemma.
President Lotito sniffade verkligen blod när pandemin pågick för han var en ivrig påhejare att starta upp serien så fort som möjligt.
Ville t.o.m bryta karantänbestämmelserna för att börja träna tidigt in i pandemin.
Kondition:
Lulic är borta men sägs vara tillbaka i mitten på juli (om han förlänger kontraktet vill säga då det går ut sista juni).
Strakosha, Sergej och Vavro har nyligen börjat träna med gruppen igen efter skadefrånvaro.
Leiva har problem med knät men sägs vara tillbaka i första matchen mot Atalanta i veckan.
Mål:
Ingenting kvar än att gå för ligatiteln.


Resumé:
Sparkade i Ancelotti i vintras och plockade in Gennaro Gattuso. 
Startat upp sommarsäsongen på bästa tänkbara sätt. Slog ut Inter i cupen och vann finalen på straffar mot Juventus.
Gattusos första triumf som manager och Europa League är säkrat nästa säsong. Innan lockdown vann laget hemma mot Torino med 2-1.
Kondition:
Inte så mycket covid att rapportera på de sydligare nejderna. Manolas är den enda som är skadad men var ändå på bänken i finalen.
Lobotka och Malcuit borta för skador.
Mål:
Enligt tränaren är det jakten på Champions League som gäller. Nyckelmatch redan på tisdag på Bentegodi mot Hellas Verona.


Resuné:
Ingen lycka med Coppa Italia och titeldrömmarna försvann i stort sett i och med deras senaste match där de förlorade borta mot Juventus som det diskuterades vilt om den skulle spelas eller ej. 
Gick in häromdagen och övertygade i första halvlek hemma mot Sampdoria med två klassmål. Höll det inte i andra utan släppte in Samp onödigt i matchen men vann ändå med 2-1.
Kondition
Coronapandemin har inte nått Pinetina och klubben har tränat hårt enligt den italienska pressen. Klara skador är än så länge bara Sensi, som kommer vara borta ett par veckor.
Mål:
Eftersom den realistiska chansen att  vinna Serie A försvann i Turin så är det att jobba in Europa League för att Conte ska få någon titel i år att skylta med. Klara Champions League-platsen bör det väl göra utan problem.


Resumé:
De Zerbis Sassuolo försöker, år efter år, jobba upp sin image som en klubb att räkna med men en svag tradition generellt gör att det aldrig riktigt fäster för laget. Tror verkligen att De Zerbi är rätt man men eftersom väggarna inte är gamla hos klubben och man är utfasad till en stad som egentligen inte tillhör dem lär de inte det närmsta fem åren göra större väsen än att lukta lite på Europa League och hålla sig bort från nedflyttningsstriden innan den 35:e omgången. Inför starten nu har det tre vinster på det fyra senaste matcherna. Den senare av dem var det 3-0 mot Brescia.
I återkomsten var laget utspelade av Atalanta - trots att laget presterade många chanser. 
Kondition:
Bara backen Romagna som varit skadad men är tillbaka. Kommer nog få ser stor rotation i den 26 man starka truppen.
Mål:
I första hand nytt kontrakt. Sen är väl det egentligen målet för säsongen att vara topp 10, m.a.o minst en placering bättre än nu.


Resumé:
Fonseca tog över förra sommaren efter Ranieris gästspel. Meningen var att ta en säker Champions League-plats.
Harvar nu sex poäng bakom Atalanta plus minusstatisktik mot dem.
Kondition:
Alla verkar i ordning förutom då Zaniolo. Han blir borta hela juni i alla fall.
Minns hans skada och hur förtvivlad han var för att missa EM...
Mål:
Champions League. Svårt att nå ett formstarkt Atalanta där sju poäng måste tas in. Frågan om inte Fonsecas jobb hänger på CL eller inte.




 

La Curva-redaktionen2020-06-22 12:30:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)