Lagbanner
Sommarsäsongen 2020: En resumé - del 1

Sommarsäsongen 2020: En resumé - del 1

Det var ett tag sen det spelades fotboll så vi gjorde en liten resumé över vad som hänt innan pandemin satte stopp.

Nu är det bara timmar kvar innan Serie A sätter igång sin sommarspecial. Tolv omgångar på en dryg månad gör att det blir rena mästerskapssommaren. Just nu är det bara sex lediga speldagar så Serie A-abstinensen lär mättas rejält.

Första tio lagen ut.

Varsågoda!



Resumé:
Minns ni hösten 2019? Rolando Maran drog ett lätta haussat Cagliari upp och nosade på en Champions League plats. Laget med Rog, Cigarini, Nandez, Joao Pedro och, inte minst, Nainggolan kunde inte förlora ett tag. Men det kom till en punkt.
Efter elva raka matcher utan vinst blev det droppen för president xxx i Cagliari. . In kom Walter Zenga. Men han fick aldrig pröva sin vingar då epidemin satte stopp för hans start. Frågan är hur tajmad det skiftet var. Får kanske svar redan på lördagen borta mot Hellas Verona.
Truppkondition:
Zenga tog alltså över den 3 mars - det är över 3.5 månader. Under tiden har inga större skador kommit fram förutom då Pavoletti som lär vara borta resten av säsongen och ser fram emot nästa: "Jag redan fokus på nästa men jag hoppas att få spela i alla fall de två sista matcherna för den här säsongen" sa han i lokala radion häromdagen.
Faragó och Nainggolan är två andra som är småskadade och inte lär komma till start i helgen.
Inga covid-19 fall har upptäckts i truppen.
Mål:
Övre halvan är lagets egentliga mål när säsongen startade. Zenga, som rycker in, bör nog ändå fixa en topp 8-plats för att säkert få fortsätta på ön även nästa säsong. 


Resumé:
Ja, säsongens stora överraskning så här långt parkerar på en 8:e plats med en match mindre spelad.
Ivan Juric hade ett riktigt momentum då de plockade poäng borta mot Milan och Lazio och vann hemma mot Juventus inom nio dagar. Hela laget har visat otrolig sammansvetsning men o man ska lyfta fram så har 20-åriga backlöftet Kumbulla (jagas av alla och har ett värde på €30+) och Amrabat (såld till Viola). 
Laget avlsutade dock innan pandemin tog över med en förlust borta mot Sampdoria
Kondition: Laget har jobbat på utan skador då Borini och Salcedo - som blev borta innan - är spelklara.
Zaccagni var den enda i laget som fick covid-19 - antagligen i samband med matchen mot Sampdoria. Kry och frisk efter det.
Mål: Juric är tydlig här. Fem poäng så fort som möjligt för att rädda kontraktet. Sen är allt annat en bonus.
En stor fråga i klubben är också lånen och kontrakten. Många nyckelspelare har kontrakt som utgår 1 juli om de inte löser sig. Bl.a. Rrahmani, Pessina och Amrabat. Stora avbräck ifall de måste lämna.

parma" />?
Resumé:
Här har framförallt den stora stjärnan varit Dejan Kulusevski.Lånet från Atalanta blåste fram under höstsäongen och blev såld till Juventus under vintermercaton för €35 miljoner. Gervinho försökte bråka sig bort men kom tillbaka på nåder. Har blandat högt och lågt under säsongen och deras senaste match hör väl till bottenappen då de förloarde hemma i Emilia-Romagna derbyt mot SPAL. Parkerar trots det på nionde plats och nosar på Europa League.
Kondition:
Tränare D´Aversa var den enda i Parma som drabbades av viruset men är självklart frisk nu.
I övrigt är det lite småskavanker där bl.a. Siligardi och Pezzella tränar för sig och Gervinho och Inglese fortfarande är skadade.
Mål:
Startar upp mot Torino och är väl en av laget som de kommer slåss om för att ta en Europa League-plats, vilket är lagets mål.
Problem dock att klubben har många spelare som är på lån. Bl.a. svensken Kulusevski. Skulle avtal krascha så kraschar nog också möjligheterna att nå Europa. Har Crotones Benali på igång, vars kontrakt utgår sista juni.


Resumé:
En av klubbarna som underpresterat under säsongen och excentriske Walter Mazzarri fick betala för det i februari.
President Urban Cairo plockade in en av de sina - Moreno Longo- som var ungdomstränare där i en period för 5-6 år sedan.
Inget större avtryck än utan laget har plockat ihop tre raka förluster innan ligan stoppades. Sirigus målvktsspel har varit på topp som vanligt men Belotti får för lite hjälp och nyckelspelaren Ansaldi skadad alltför ofta. Som vanligt är det försvaret som är sänket där många tekniska fel har varit förödande.
Kondition:
Har haft ett officiellt coronafall men inte kommit ut med vem det gällt. Skademässigt så har Ansaldi fortfarande problem och Verdi har tränat på egen hand ett tag annars verkar truppen kry.
Mål:
Ja, nog har presidenten som mål att klubben ska försöka jaga en Europaplats men Longo ser nog hellre att målet är att inte blanda sig i bottenstriden. Bara två poäng ner men med en match mindre spelad.


Resumé:
Amerikanen Rocco Commisso har charmat klubben och alla andra med sin amerikansk-italienska och sina värvningar (Ribery, Boateng, Cutrone..) Sen har inte laget med Montella gjort vad det skulle förutom en drömmatch borta mot Milan. Han fick aldrig se Panettonen vid jul på Campini utan fick sparken dagarna innan och Giuseppe iachini tog över. Floppade gjorde också Boateng. Lämnade redan i januari för lån till Besiktas. Mycket av ansvaret har legat på Chiesa då Ribery varit skadad mer än hälften av matcherna.
Kondition:
Här har tydligen Cáceres fortfarande en släng av coronaviruset men sägs vara "klar" till första matchen. Kouamé, som laget köpte av Genoa i vintras, sägs vara på gång tillbaka efter benskada. Dock är lär det inte var förrän i slutet på juli.
Mål:
Verkligheten är ifatt och i första hand gäller fixa kontraktet så fort som möjligt. Sen är det väl att göra en snygg avslutnig och hamna på colonna sinistra - dvs topp 10. Europaplanerna är nerlagda.


Resumé:
Den förlorade sonen Mario, kom, sågs och ...lämnade? 
Det som skulle bli en sån vacker återkomst till Serie A blev , så här långt, bara pannkaka.
Bra start med vinst borta mot Cagliari. Men sen räckte helt enkelt inte laget med underbarnet Tonali och fixstjärna Balotelli.
Corini fick gå, fick chansen igen ...och fick gå. Nu ska Diego Lopez plåstra ihop det mesta om vad som återstår av bygget.
Laget har hela nio poäng upp till närmsta lag. Tolv matcher återstår.
Kondition:
Ja, får se hur fokuserad Tonali kommer vara i sommar. Dags för ny klubb och man vill ju inte gärna dra på sig att hälsenan ryker när en kvart återstår av säsongen. Laget har också plockat upp åtta spelare från Primavera för att "förstärka" inför avslutningen då laget är ganska kort i antal mannar.
Mål:
Klara kontraktet. Hoppet finns. Finns viljan?


Resumé:
Ledning och kvar i Champions League. Allt borde vara frid och fröjd men laget har med Sarri inte riktigt kommit igång. 
Trots en trupp som skulle kunna ha ett andralag som skulle slåss om scudetton så är laget bara en ppoäng före Lazio i jakten.
Ronaldo gör det nödvändiga men ingen riktig uppväxling har skett. Efter cupförlusten mot Napoli så börjar det muttras lite om Sarri...
Laget kommer dock in i sommaspelet med tre raka segrar i bagaget. Bl.a. den tunga hemmasegern mot Inter.
Kondition:
Hade en av de första coronasmittade i Rugani,Matuidi och Dybala. På skadefronten är Demiral borta, kanske säsongen ut.
Chiellini, Higuain och Ramsey kör fortfarande individuell träning. 
Mål:
Vinna allt är självklart målet och i första hand är det ligatiteln som ska bärgas. Sen ska Lyons slås ut i Champions League för att nå slutspelet i Lissabon.


Resumé
Liverani har har verkligen fått laget att ta de viktiga segrarna. Utskåpningar senast mot Roma och Atalanta (0-4 respektive 2-7)
hade föregåtts med tre raka vinster varav en blytung hemma mot SPAL med 2-1 efter sen vändning. Det är såna vinster som gör att laget fortfarande är med om att klara sig kvar med sina 25 poäng -samma som Genoa. 
Kondition:
Bara Dell´Orco är borta. Coronan har inte tagit något knappt nere i Puglia så ingen har varit i fara.
Mål:
Kommer bli ett mini-VM för Lecce med intensiva matchande för att ta tre segrar. Har tre nyckelmatcher hemma i Sampdoria, Fiorentina och Brescia.


Resumé:
Efter en slängig höst har allt rört sig om Ibrahimovic. Hans aura har verkligen satt prägel på laget och det är Piolis viktigaste bygge. 
Blev skadad under träningen och lär vara borta juni ut. Sen är det frågan om vad som händer efteråt. Klubben är i trubbel rent styrselmässigt.
Ledande sportchefen Gazidis har lyckats göra sig ovän med många bl.a. Ibrahimovic. Kommer Ibra vara kvar säsongen ut?
Laget senaste Serie A-match slutade med förlust hemma mot Genoa.
Kondition:
Här är det som sagt Ibrahimovic som är borta för skada. Även Duarte är det men väntas vara redo i slutet på juni.
Annars är laget fit.
Mål:
Pioli har självklart Europa League som mål. Champions League är för långsökt.


Resumé:
Gjort lite som Parma. Blandat högt och lågt. Tränare Mihajlovic cancerbesked och frånvaro kanske att prägel på den här svajiga säsongen.
Sitter ändå på en tionde plats med 34 poäng.
"Jag hoppas det värsta är bakom mig nu" sa han efter att sju månader tidigare gått igenom benmärgstransplantation. Klubben har också i dagarna förlängt hans kontrakt ett år, från 2022 till 2023.
Matias Svanberg har fått förtroendet i många matcher och gjort det bra i en trupp som roteras friskt.
Kondition:
Skadeläget är bra då backen Dijks kommit tillbaka efter en lång frånvaro.
Sitter dock på någr avstängningar ibani, Santander och Schouten inför matchen mot Juventus.
Mål:
Sneglar inte nedåt utan satsar på Europa. Har ett tufft schema då de har Milan, Atalanta och Napoli inom sex dagar.

 

La Curva-redaktionen2020-06-20 10:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)