Lagbanner
Postpartita #10 ”Glöden finns inte där längre”

Postpartita #10 ”Glöden finns inte där längre”

Här skriver vi om det allra mest intressanta från omgångens Serie A!

Tionde omgången är splead mitt i veckan, en otroligt underhållande sådan. 


Omgångens uppförsbacke

Juventus tog emot Sassuolo och det var på förhand en match som var livsviktig för Juves scudetto-kamp. Matchen slutade 1-2 efter ett sent avgörande av fransmannen Maxime Lopez, men den stora frågan kvarstår, kan man säga att Juve är med och och har höjd på scudetton? Går att argumentera för bägge alternativen. Historiskt sett ska man aldrig räkna bort i Juve ur den fighten. Å andra sidan, är inte 13 poäng upp till Napoli lite för mycket. Speciellt när man kollar på Juves spelartrupp. Vem ska göra det lilla extra, eller snarare vilka? Trots att Juve har två av de bästa ledarna i truppen, Bonucci och Chiellini, så har inte laget presterat, glöden finns inte där längre. För ett par omgångar sedan konstaterades det att Juve var usla men att dem är påväg tillbaka, visst laget kanske är tillbaka men i vilken grad? Är man tillbaka i den mån att man ligger på 60% av sina kapacitet, för det är det Juves “återkomst” varit. Om man ska fortsätta vara svaga och förlora mot Sassuolo hemma hamnar man i mitten, visst det är små marginaler, men ett lag som är med om fightas om scudetton gör så att marginalerna är deras sida. 

Omgångens snackis

Många omdiskuterade VAR-beslut har tagits denna säsongen, så även i fjol, nu börjar det snackas om att man ska ta en regel som redan finns i tennisen. Denna innebär att tränarna för varje lag ska ha ett VAR-beslut per match. Alltså att när det är en potentiell VAR-situation kan tränarna trigga domaren att kolla med VAR, men detta bara en gång per match. Detta har det börjat pratas om mycket i Italien efter kritik från många av tränarna. Empolis- och Cagliaris tränare Aureli Andreazzoli och Walter Mazzarri har varit speciellt kritiska efter omgångens matcher mot Inte och Roma. Efter att Venezias Walesare blev utvisad efter ett VAR-beslut blev även Venezias president rasande, han säger: “Jag pratar aldrig efter matcherna, men ikväll är det annorlunda. Jag var tvungen att göra det”. Mycket het potatis i Italien just nu alltså. Vad tycker ni, borde man göra om reglerna?

Omgångens serieledare

Napoli tog emot Bologna med stort självförtroende. Självförtroendet hjälpte även till att bärga tre poäng genom en 3-0 vinst. Jag får känslan att allt är helt rätt i Napoli. Spalletti är så mycket Neapel man kan bli. Liten, kraftig, skallig och armani-dressen (spons förvisso). Man ska dock komma ihåg att serieledarna i vinter behöver nödvändigtvis inte ha något med scudetton att göra i vår. Så hur bra det än går nu, så kan det sluta med ett rejält magplask i slutet, titta bara hur avhängda Milan var i början på förra våren. Dessutom har 3 av spelarna i Napolis ordinarie elva, även otroligt viktiga för laget, afrikanska mästerskapen i Januari. Koulibaly, Anguissa och Osimhen, helt otroliga tapp för Napoli som det kommer att bli. Gäller bara för Napoli-supportrar att blunda och inte öppna ögonen på en månad och bara hoppas på att laget inte tappat allt för mycket.

Omgångens svensk

Ja, här fanns inte mycket att ta på.Stackars Sher inte ens med i truppen mot sunkiga Genoa, Kulusevski funkade inte riktigt hemma mot Sassuolo. Ibra hoppade in ist Giroud i Milans seger mot Torino, Ekdal detsamma i förlusten hemma mot Atalanta och Svanberg fick il peggiore-epitetet efter att han inte kunde hålla undan Faban Ruiz när han målade i Napolis 3-0 seger mot Bologna.
Vi får väl lyfta Gagliolo då som kom in fem  minuter kvar och fick äntligen fira ett segermål.
Ingen bra svenskform med andra ord.

Omgångens slarv

Udinese hade total kontroll hemma mot ett segt och tröttkört Hellas Verona. Radade upp chanser i första halvlek och 2-0 var närmare än 1-1.
I andra lät de, som i första, gästerna rulla boll utan att åstadkomma något. Då gör en av Udineses backar en klantig brytning och , vips, så har Barak för Hellas kvitterat - på lagets enda skott på mål.


Resultat :
 

Spezia Genoa 1-1
1-0 Självmål 66´, 1-1 Criscito 86´
 
Venezia Salernitana 1-2
1-0 Aramu 14´, 1-1 Bonazzoli 61´, 1-2 Schiavone 96´
 
Milan Torino 1-0
1-0 Giroud 14´
 
Juventus Sassuolo 1-2
0-1 Frattesi 44´, 1-1 Mckennie 76´, 1-2 Lopez 95´
 
Sampdoria Atalanta 1-3
1-0 Caputo 10´, 1-1 Självmål 17´, 1-2 Zapata 21´, 1-3 Ilicic 95´
 
Udinese Hellas Verona 1-1
1-0 Success 3´, 1-1 Barak 83´
Cagliari Roma 1-2
1-0 Pavoletti 52´, 1-1 Ibanez 71´, 1-2 Pellegrini 78´
 
Empoli Inter 0-2
0-1 D´Ambrosio 34´, 0-2 Dimarco 66´
 
Lazio Fiorentina 1-0
1-0 Pedro 52´

Napoli

Bologna

3-0
1-0 Ruiz 18´, 2-0 Insigne 41´, 3-0 Insigne 62´

 
Tyvärr inget omgångens lag den här omgången.




 




 
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2021-10-29 15:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)