Lagbanner
Postpartita #11: "Scudetto-striden en dröm för den gamla damen"

Postpartita #11: "Scudetto-striden en dröm för den gamla damen"

Här skriver vi om det allra mest intressanta från Serie A och tar även ut omgångens lag.

Elfte omgången är spelad och det blev ett återfött derby, en storslagen 40-åring och en massa mer!


Omgångens haveri

Juventus fick bara inte förlora, det öppna såret skulle ju börja läka inte bli mer omfattande. Men det var exakt det som hände, såret och sprickan i Juve blev större och mer omfattande och nu är scudetto-striden en dröm för den gamla damen. Man brukar säga att de allra bästa lagen blir bättre ju längre säsongen går och peakar under våren, Juventus ser bara mer och mer nedtryckta ut ju längre säsongen går, med noll självförtroende. Allegri, som inte tränat något lag sedan senaste sejouren i Juve, ser bara upprörd och orolig ut. Nu förlorade man 2-1 mot Hellas Verona, mycket på grund av Giovanni Simeone, men om man heter Juventus ska man kunna, utan problem, kunna städa av Hellas Verona. Ganska komiskt också att i April var Juve en ledande figur i Super League skapandet och man skulle då bara spela mot de allra bästa motstånden i världen. Nu har man två raka torsk mot Hellas och Sassuolo och det går åt pipan i Serie A. Fotbollens karma när den är som bäst. 

Omgångens derby

För första gången sedan 1948 möttes Salernitana och Napoli i Serie A. Lagen har möts ett antal gånger sedan dess men då bara i Serie B och Coppa Italia, men nu var det dags för ett derby. På Stadio Arechi möttes lagen i vad som skulle komma att bli en jämn match, men där storebrorsan vann till slut. Piotr Zielinski fick tillslut in bollen i mål och 1-0 blev även matchens slutreultat. Kanske inte världens mest händelserika match men med en magisk ljudkuliss var det en upplevelse även genom TV-rutan. 

Omgångens stormöte

Ett bekymerfullt Roma tog emot Milan på Stadio Olimpico, en match där Zlatan spelade från start. Vid det här laget känns det som att där Mourinho är blir det alltid problem. Efter 6-1 förlusten mot Bodö/Glimt skakades Roma om och Mourinho satte fyra spelare i frysboxen pga deras insatser. Mourinho har nu spelat med samma startelva i de tre senaste matcherna och är nu kritiskt mot spelartruppen och i sin tur klubbledningen. I början av säsongen svävade Roma lite på moln men nu har man på något sätt hamnat i ett osäkert tillstånd. Dessutom nåddes man om att Lorenzo Pellegrini fått en lite behandling på knät, lagkaptenen har en lång skadehistorik i bakfickan och man borde minst sagt vara försiktig därför att han är lagets viktigaste spelare. 

Omgångens Zlatan

På andra sidan planen hittar vi Zlatan Ibrahimovic och hans Milan. Zlatan spelade från start och till skillnad från matchen mot Torino förra omgångens så briljerade han denna match. Det tog inte lång tid innan han dunkade dit 1-0 på en frispark och 40-åringen leder nu ett friskt Milan mot en period med ett tufft spelschema. Det är också en landslagsuttagning imorgon, tisdag 2 november 12:00, och Janne Andersson kommer få en 40-åring i form. Zlatan är däremot inte så omtyckt av Roma-supportrarna som stämde upp i sång och sjöng högst olämpliga textrader riktade mot Zlatan. Zlatan gjorde dock som Zlatan gör och slog ut med armarna och manade på alla romanistas att fortsätta. 

Resultat :



Genoa

Atalanta


Venezia

Lazio


0-0

2-2
0-1 Pedro 18´, 1-1 Zapata 46´, 1-2 Immobile 74´, 2-2 De Roon 94´
 
Hellas Verona Juventus  2-1
1-0 Simeone 11´, 2-0 Simeone 14´, 2-1 McKennie 80´
 
Torino Sampdoria 3-0
1-0 Praet 17´, 2-0 Singo 52´, 3-0 Belotti 94´
 
Inter Udinese 2-0
1-0 Correa 60´, 2-0 Correa 68´
 
Fiorentina Spezia 3-0
1-0 Vlahovic 44´, 2-0 Vlahovic 62´, 3-0 Vlahovic 74´
 
Sassuolo Empoli 1-2
1-0 Självmål 43´, 1-1 Pinamonti 83´, 1-2 Zurkowski 92´
 
Salernitana Napoli 0-1
0-1 Zielinski 61´
 
Roma Milan 1-2
0-1 Ibrahimovic 26´, 0-2 Kessie 57´, 1-2 El Shaarawy 93´

Bologna

Cagliari

-

 
Omgångens lag (3-5-2)

Målvakt 

Handanovic (Inter)
En målvakt som ofta kritiseras men nu gör han det han är bäst på med sin rutin. Hållen nolla och många fina räddningar.

Försvarare

Skriniar (Inter)
Gör en otroligt stabil insats som alltid. Håller en helt annan klass än de flesta mittbackarna i Serie A. Håller nollan och är den bästa av Inters mittbacks-trio. Felfri insats och en mittback som förtjänar mer uppmärksamhet. 

Caldara (Venezia)
Är den mest framstående i Venezias försvar i 0-0-matchen. Är som en mur och inga skott eller spelare kommer i princip förbi honom. 

Kjaer (Milan)
Gör en stark insats och säkrar upp framför målet. Slår knappt en passning fel och vinner nästan varje duell, emot Abraham & co. Spelar med ett stort hjärta och passion vilket man älskar att se.

Mittfältare

Biraghi (Fiorentina)
Spelar med stort självförtroende och producerar många bra passningar till Fiorentina offensiva vapen. Gör även en gedigen defensiv insats, Spezias vänsterkant kommer nästan aldrig förbi honom. 

Henderson (Empoli)
Kreativ spelare som tar allt större ansvar i Empoli och visar i denna match att han kan göra lite av allting. Är inblandad i det mesta offensiva i denna matchen.

Anguissa (Napoli)
En spelare som jobbar otroligt hårt och visar att han kan bidra både i defensiven och offensiven. Gör en felfri insats och är klart bäst på plan i derbyt. 

Barella (Inter)
Växer sig starkare och blir en allt mer viktig pusselbit i Inter. Är hela tiden rörlig och springer otroligt mycket utan boll som gynnar hela laget, hela tiden. 

Di Lorenzo (Napoli)
Gör en stabil defensiv insats och är direkt avgörande till att Napoli inte släpper in ett mål då han räddar en boll på mållinjen. Är väldigt inblandad i Napolis spel med boll och är en stor del i derby-vinsten

Anfallare

Simeone (Hellas Verona)
Sänker Juventus med sina två tidiga mål och har nu gjort 6 mål på två matcher i Hellas Verona. Är direkt avgörande i Veronas vinst och gör mål som kräver världsklass-avslut. 

Vlahovic (Fiorentina)
Gör ett hattrick och visar genom sina löpningar och mål att han håller världsklass och tillhör den absoluta världseliten. Platsar i vilket lag som helst och är säker på att han skulle prestera. Konstigt att man inte ser honom i ett Champions League utmanande lag.


OBS: Matchen mellan Bologna och Cagliari är inte inräknad!

 




 
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2021-11-01 12:05:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)